Fotografija
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Re: Fotografija
Za dobre fotke, ako se radi profi treba odvojiti maltene ceo dan. A ako imaš auto jedan dan na raspolaganju onda je to nemoguće. Tako ne ispadne uvek kao što bi hteli ali ljudi poput Igora daju sve od sebe da to ipak bude na visokom nivou.
No retko se ko trudi oko toga, a još ređe neko zna da ceni. To je pomalo tužno ali ipak neko i primeti i pohvali dobru fotografiju.
Sent from my HTC Desire 626 using Tapatalk
No retko se ko trudi oko toga, a još ređe neko zna da ceni. To je pomalo tužno ali ipak neko i primeti i pohvali dobru fotografiju.
Sent from my HTC Desire 626 using Tapatalk
Posetite www.garaza.rs !
- Milos_kg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
- Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm
Uzet jos jedan vintage objektiv - Canon new FD 80-200mm f4.
Testiracu ga sutra na dnevnoj svetlosti, sad su loši uslovi.
Naručen je od istog lika od kog je i Helios 44m-4. Čovek mi je gratis poslao još jedan helios kojem ne radi samo fokus prsten. Zamenicu ga sa mojim i opet imam rusa operativnog

Pixel post
Testiracu ga sutra na dnevnoj svetlosti, sad su loši uslovi.
Naručen je od istog lika od kog je i Helios 44m-4. Čovek mi je gratis poslao još jedan helios kojem ne radi samo fokus prsten. Zamenicu ga sa mojim i opet imam rusa operativnog

Pixel post
1) Volkswagen Polo 6n2 1.4 16V Comfortline
2) Fiat Bravo GT 1.9JTD Suite
3) Alfa Romeo 147 1.9 16v JTDm Progression
Ne brže od života!! VIDEO za sve vozače!
- Milos_kg
Canon FD 80-200mm f4, sve tri slikane na 200mm.

Sony 28mm f2 nisam montirao ne pamtim, toliko sam se navikao na manual fokus, da svaki aparat koji uzmem u ruke, prebacim na manual

Sony 28mm f2 nisam montirao ne pamtim, toliko sam se navikao na manual fokus, da svaki aparat koji uzmem u ruke, prebacim na manual

- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Razmišljam da uzmem 10-20mm objektiv (za APS-C senzor), ali ne znam koliko ću ga koristiti. Da ga kupim a da stoji u ormanu - nema poente. Tako da je pitanje - vi koji ste imali ultrawide objektiv, koliko ste ga koristili? I za koje svrhe? Sigurno bi mogao da dobijem zanimljive panorame, da negde istaknem dramatičnu perpektivu... Nešto mi se čini da po gradu nije toliko koristan, npr. za slikanje zgrada iz blizine, zbog deformisane parspektive? Ne znam.
Lako središ perspektivu. Baš za grad je i najkorisniji, jer nemaš mesta. Jedina kvaka je što je najteži za kadriranje, većina ni ne savlada.grujicd napisao:Razmišljam da uzmem 10-20mm objektiv (za APS-C senzor), ali ne znam koliko ću ga koristiti. Da ga kupim a da stoji u ormanu - nema poente. Tako da je pitanje - vi koji ste imali ultrawide objektiv, koliko ste ga koristili? I za koje svrhe? Sigurno bi mogao da dobijem zanimljive panorame, da negde istaknem dramatičnu perpektivu... Nešto mi se čini da po gradu nije toliko koristan, npr. za slikanje zgrada iz blizine, zbog deformisane parspektive? Ne znam.
Možeš i fisheye, LR odlično radi de-fisheye. AF nije nešto bitan, danju potpuno nebitan, tako da možeš i MF neki Samyang ili tako nešto.
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Razmišljam o novom AF-P DX NIKKOR 10-20mm f/4.5-5.6G VR:
https://www.nikonusa.com/en/nikon-produ ... 6g-vr.html
Nema veliku blendu ali je zato lak i relativno pristupačan, 40k kod nas (da se ne šokiraju ljudi koji nisu nikad kupovali objektiv). Za te pare nije frka da jurim 3rd party i da gledam šta je kompatibilno. Dosta ćemo da putujemo ovog leta, planiramo i do Diznilenda, nekako mi se čini da mi novi objektiv osvežio želju za slikanjem, a i uneo malo raznovrsnosti u rezultate.
https://www.nikonusa.com/en/nikon-produ ... 6g-vr.html
Nema veliku blendu ali je zato lak i relativno pristupačan, 40k kod nas (da se ne šokiraju ljudi koji nisu nikad kupovali objektiv). Za te pare nije frka da jurim 3rd party i da gledam šta je kompatibilno. Dosta ćemo da putujemo ovog leta, planiramo i do Diznilenda, nekako mi se čini da mi novi objektiv osvežio želju za slikanjem, a i uneo malo raznovrsnosti u rezultate.
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
10-20 na tvom APS-C senzoru je 15-30mm sto je sasvim upotrebljivo, bilo da fotkas unuatr objekta tako i vani.
Ja koristim 17-40L na FF Canonu i ne skidam ga cesto.
Ja koristim 17-40L na FF Canonu i ne skidam ga cesto.

- igor_harris
- Pridružio se: 12 Jan 2017, 13:47
- Garaža: 2004 Mazda 3 (1.6CD)
Meni je Sigma 10-20 f4 bas lepo posluzila, najvise za putovanja. Sad na FF koristim opet Sigmu, ali onu Nidzinu 17-35 f2.8. Trenutno sam na moru i skapirao sam da imam vise fotki sa njom nego sa 28-300 koga zovu travel lens.
Ja bih ti preporucio tu Sigmu 10-20, ali noviju verziju sa f3.5 blendom. Kod obe verzije mi se mnogo svidja neki premaz koji radi kao da dodaje dehaze i saturaciju u lightroom-u, ali mnogo prirodnije. Krivo mi je samo sto ova Sigma koju sad koristim to nema.
Ja bih ti preporucio tu Sigmu 10-20, ali noviju verziju sa f3.5 blendom. Kod obe verzije mi se mnogo svidja neki premaz koji radi kao da dodaje dehaze i saturaciju u lightroom-u, ali mnogo prirodnije. Krivo mi je samo sto ova Sigma koju sad koristim to nema.
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Danas sam imao situaciju da smo krenuli na jedan veliki izlet, Manasija, Resavska pećina itd... a ja zaboravio da napunim bateriju na mom Nikonu. Opalim 10-ak slika pa u restoranu/kafiću stavimo da se puni dok pojedemo/popijemo, i tako 3 puta.
Večeras uzmem da to rešim, već sam gledao da uzmem još jednu bateriju i USB punjač ali su mi svi zamenski delovali mutno a oriđiđi je baš skup. Na sreću, Nitecore je izgleda od skora (jer ga pre neki mesec nisam video) izbacio USB punjač za dve ove baterije, a vidim i da su napravili više modela za različite aparate više klase.
Poručio sam odmah jedan primerak, na neviđeno mogu da dam preporuku ukoliko nekome treba dobar punjač jer su im svi proizvodi prvoklasni a cena sasvim povoljna (<$20).
Večeras uzmem da to rešim, već sam gledao da uzmem još jednu bateriju i USB punjač ali su mi svi zamenski delovali mutno a oriđiđi je baš skup. Na sreću, Nitecore je izgleda od skora (jer ga pre neki mesec nisam video) izbacio USB punjač za dve ove baterije, a vidim i da su napravili više modela za različite aparate više klase.
Poručio sam odmah jedan primerak, na neviđeno mogu da dam preporuku ukoliko nekome treba dobar punjač jer su im svi proizvodi prvoklasni a cena sasvim povoljna (<$20).
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Jesu ali isto tako je svaki 5. na ebay-u ili ae original i teško ih je razlikovati i uživo, a kamo li sa slika
Sent from my LEX820 using Tapatalk
Sent from my LEX820 using Tapatalk
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Ocene prodavca su vrlo dobra polazna tačka, a kad ti uredjaj stigne proveriš mu kod na Nitecore sajtu. Trebalo bi biti dovoljno 

There are 10 kinds of people in the world:
- igor_harris
- Pridružio se: 12 Jan 2017, 13:47
- Garaža: 2004 Mazda 3 (1.6CD)
Kad smo kod punjaca i baterija, ja odavde narucujem. Sve je original, do duse, nema tih varijanti za Nikon, Canon i to...
https://ru.nkon.nl
https://ru.nkon.nl
- Milos_kg
Pazario Fuji X-T20 sa 18-55 f/2.4-4 kit objektivom, stize za 2-3 nedelje 

Sony a6000 sa 28mm f2 ide na prodaju... Manuelne objektive cu da zadrzim, nabavicu adapter m42-xf.

Sony a6000 sa 28mm f2 ide na prodaju... Manuelne objektive cu da zadrzim, nabavicu adapter m42-xf.