Mali gradski auto
Mali gradski auto
Drugarica hoće da kupi nov auto. Osnovni uslovi su da je što manje duži od 3,5m zbog parking mesta kod posla koje ne plaća jer se zabode između dva regularna mesta pa od drveta do šina taman stane njen stari spark. Takođe mora da ima 5 vrata, klimu, abs, podizače.. oprema ne neka luksuzna, već uobičajna.
Bila je sigurna da će uzeti Toyotu Aigo ali kad je otišla u salon i sela u nju skroz se smorila. Kaže da je unutra kao veš mašina.
Na prvu loptu meni padaju na pamet Škoda Citigo koja je dugačka 3563mm i Kia Picanto 3595mm.
Auto je drugi u kući i koristi se isključivo po gradu pa je osnovna motorizacija dovoljna i kupuje se nov.
Okvirni budžet je oko 8500 eura, ali je rastegljiv.
Ima li neko neku ideju?
Bila je sigurna da će uzeti Toyotu Aigo ali kad je otišla u salon i sela u nju skroz se smorila. Kaže da je unutra kao veš mašina.
Na prvu loptu meni padaju na pamet Škoda Citigo koja je dugačka 3563mm i Kia Picanto 3595mm.
Auto je drugi u kući i koristi se isključivo po gradu pa je osnovna motorizacija dovoljna i kupuje se nov.
Okvirni budžet je oko 8500 eura, ali je rastegljiv.
Ima li neko neku ideju?
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Re: Mali gradski auto
Trenutno mi padaju na pamet samo Peugeot 107, Smart ForTwo. Mada sam vise za Pug-a.
Pug je isti kao Aigo što znači da otpada jer joj se enterijer ne sviđa iako je gabaritima idealan, a Smart nema zadnju klupu pa takođe otpada.
A novi Spark ?
http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... us_akcija/
http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... us_akcija/
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Suzuki Alto? Nisam ni znao za taj auto ali sam ga video na sajtu kad sam otišao da vidim koliki je Splash. Alto je dugačak tačno 3.5m, ima 5 vrata i ok opremu... Što bi rekli u oglasima "vredi pogledati".
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Hyu i10?
Kao da sam u kvizu, posto nemam iskustva sa takvim automobilima, mogu samo da ih nabrajam.
Kao da sam u kvizu, posto nemam iskustva sa takvim automobilima, mogu samo da ih nabrajam.

- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Mozda Suzuki Alto (nije sad sto vozim Zukija pa teram vodu na moju vodenicu) cena je u rangu koju si naveo mozda koja stotina evra vise.http://www.suzuki-srbija.rs/ModelVozila.aspx?ID=6

Moj glas ide Skodi.
Fin gradski autic za malo para
Fin gradski autic za malo para
Uz već pomenute, Chevrolet Spark, Fiat Panda, Suzuki Splash, Alto. Ne znam koliko se C1 i 107 razlikuju po materijalima od Aigo, te bi je verovatno i oni smorili.
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Alto je odličan predlog.
Chevrolet Spark, Fiat Panda, Suzuki Splash su predugački. Vrte se od 365 do 370 cm.
C1 i 107 su unutra ako ne isti onda skoro isti kao Ajgo tako da otpadaju.

Chevrolet Spark, Fiat Panda, Suzuki Splash su predugački. Vrte se od 365 do 370 cm.
C1 i 107 su unutra ako ne isti onda skoro isti kao Ajgo tako da otpadaju.
U prodaji je još uvek i stara panda koja je dugačka 3538mm.
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Interesantan podatak. 

Vozio sam vise puta Aygo...meni je simpa autic.
Mnogo mi je bolji za voznju od Pande koju sam jednom rentirao u GR pa je posle dva dana zamenio za Aygo.
Ali posto njega nece tu su Reno Twingo, Nissan Pixo ili Fiat 500 (ako je spremna da da malo vise love).
Mnogo mi je bolji za voznju od Pande koju sam jednom rentirao u GR pa je posle dva dana zamenio za Aygo.
Ali posto njega nece tu su Reno Twingo, Nissan Pixo ili Fiat 500 (ako je spremna da da malo vise love).
- profesorPROST
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 14:50
Floyd napisao: Ali posto njega nece tu su Reno Twingo, Nissan Pixo ili Fiat 500
paja napisao: Takođe mora da ima 5 vrata

Never Say Never Again
Nisam dobro pratio na casu 
U tom slucaju izbor nije bas veliki.
Nissan Pixo (Suzuki Alto) ili Toyota Aygo (C1, 107)...koreance bih zaobiso.

U tom slucaju izbor nije bas veliki.
Nissan Pixo (Suzuki Alto) ili Toyota Aygo (C1, 107)...koreance bih zaobiso.