Dobro veče
Re: Dobro veče
Lepo se provedite Trojke
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
ili je mozda rodjen tamo...Ogi napisao:Imas li nekog u Krvatskoj pa otud tolika ljubav ili ... ?

Sent from my MI 5s using Tapatalk
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Nisam proverio jer to nije na meni. Seat smatra da se on menja na 2 godine ili 30k. Miris je bas od tecnosti, malopre sam cak prskao pa prstom presao preko tecnosti I bukvalno je to taj miris, lepo sam ga opisao u prethodnom postu.ddanijell napisao: 03 Jun 2018, 10:22 Jesi proverio filter klime u kakvom je stanju ? Od tecnosti za stakla nema sanse direktno da ulazi miris , sem u momentima dok prskas po staklu.
-
- Pridružio se: 24 Maj 2017, 23:41
- Garaža: SEAT ATECA 2.0 CR TDI 190hp DSG 4Drive XCELLENCE
Ne sporim ja da si ti lepo opisao i shodno tome ti i rekoh gde da trazis problem, jer tvoj opis je da se to oseca iz ventilacije kada udjes u auto i pustis ventilaciju, a ne samo dok prskas.
Sto se tice servisnog intervala takav je kod cele vag grupacije, sem sto je seat dodao zamenu ulja i filtera ulja na pola intervala (pola od 30.000).
Ja sam moj filter vazduha/klime izduvao kompresorom pre zime , imas u mojoj temi i slike kako je izgledao. Kada pokupi puno smeca , to smece prikuplja vlagu i najverovatnije ti se on usmrdeo u kombinaciji sa tecnoscu za staklo koje je usisao dok je radila ventilacija, a dok si prskao po staklu. Sad sa toplim vremenom vlaga-prasina-lisce su odlicna podloga za pojavu gljivica na filteru.
Moj savet ti je da zamenis filter , e sad ako ces da se gusis u smradu jos narednih godinu dana jer zamena nije na tebi > sretno.
Sto se tice servisnog intervala takav je kod cele vag grupacije, sem sto je seat dodao zamenu ulja i filtera ulja na pola intervala (pola od 30.000).
Ja sam moj filter vazduha/klime izduvao kompresorom pre zime , imas u mojoj temi i slike kako je izgledao. Kada pokupi puno smeca , to smece prikuplja vlagu i najverovatnije ti se on usmrdeo u kombinaciji sa tecnoscu za staklo koje je usisao dok je radila ventilacija, a dok si prskao po staklu. Sad sa toplim vremenom vlaga-prasina-lisce su odlicna podloga za pojavu gljivica na filteru.
Moj savet ti je da zamenis filter , e sad ako ces da se gusis u smradu jos narednih godinu dana jer zamena nije na tebi > sretno.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Ogi, ja taj filter klime menjam dvaput godišnje, a ako dobro zaprašinam auto vozeći po kakvom makadamu ili letnjaku vozeći iza nekog onda ga menjam čim dođem kući. Jeftin je i može mi se. 
TT

TT
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Ja ga menjam na par godina, zato sto kod FIeste se nacimas dok dospes do njega. Nalazi se iza papucice gasa sa desne strane tako da moras da skidas papucicu kad god hoces da menjas....
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
@ddanijell Hvala, ljubazan si kao I obicno.
Nego, ja ne znam nikoga ko je kupio nov auto a da u garanciji odstupa od servisnog intervala I sam menja stvari kada pozeli. A vi kako te ?
Nego, ja ne znam nikoga ko je kupio nov auto a da u garanciji odstupa od servisnog intervala I sam menja stvari kada pozeli. A vi kako te ?
-
- Pridružio se: 24 Maj 2017, 23:41
- Garaža: SEAT ATECA 2.0 CR TDI 190hp DSG 4Drive XCELLENCE
Tvrdoglav si kao i obično, nema na čemu. Pozz
Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока
Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока
Zamena filtera klime je stvar higijene. Oni su bas jevtini i lako se menjaju.
Kod mene je obavezna zamena istog na 12 meseci sta god pisalo u servisnoj knjizici.
Lepo je ddanijel opisao. Sva vlaga i necistoce koje filter skuplja, u kombinaciji sa toplim i mracnim prostorom, eto odlicnog tla za gljivice i smrad.
Inace taj smrad moze dosta da utice na disajne puteve, posebno kod dece.
Kod Ogija je izgleda laksi slucaj, jer je tecnost dospela u filter. Tezi slucaj je kada se ubudja isparivac. Tada mora dezinfekcija plus zamena filtera.
Tu je najbolja pewvencija gasenje klime bez gasenja ventilacije par minuta pre dolaska na cilj, jer je nemoguce da sva vlaga iscuri iz isparivaca.
Kod mene je obavezna zamena istog na 12 meseci sta god pisalo u servisnoj knjizici.
Lepo je ddanijel opisao. Sva vlaga i necistoce koje filter skuplja, u kombinaciji sa toplim i mracnim prostorom, eto odlicnog tla za gljivice i smrad.
Inace taj smrad moze dosta da utice na disajne puteve, posebno kod dece.
Kod Ogija je izgleda laksi slucaj, jer je tecnost dospela u filter. Tezi slucaj je kada se ubudja isparivac. Tada mora dezinfekcija plus zamena filtera.
Tu je najbolja pewvencija gasenje klime bez gasenja ventilacije par minuta pre dolaska na cilj, jer je nemoguce da sva vlaga iscuri iz isparivaca.
To zavisi i od auta i kakav filter uzimas.
Kod mene je taj filter 6500 dinara u originalu, a 3.500 zamenski.
Mozda ima neki Kung Fu jeftiniji, ali gledam da kada vec stedim na zamenskim delovima, to bude najkvalitetnije moguce.
Kod mene se to menja na 15k km, kada i svi filteri, i ako su mi takodje svi majstori, osim sadasnjeg, govorilu da menjam na svakom drugom, sto je do ove godine u upadalo u 2 puta godisnje, a ove godine jednom.
Idem sledece nedelje na dezinfekciju klime, pa cu i to zameniti, pre no sto ga oteram na mali servis.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Kod mene je taj filter 6500 dinara u originalu, a 3.500 zamenski.
Mozda ima neki Kung Fu jeftiniji, ali gledam da kada vec stedim na zamenskim delovima, to bude najkvalitetnije moguce.
Kod mene se to menja na 15k km, kada i svi filteri, i ako su mi takodje svi majstori, osim sadasnjeg, govorilu da menjam na svakom drugom, sto je do ove godine u upadalo u 2 puta godisnje, a ove godine jednom.
Idem sledece nedelje na dezinfekciju klime, pa cu i to zameniti, pre no sto ga oteram na mali servis.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- meidling
- Pridružio se: 02 Feb 2017, 19:16
- Garaža: Volvo XC90 II D4
Ogi probaj da pronadjes Sonax Red Summer ili Kajsiju.Odlicno mirisu.Ja ih kupujem preko AmazonaOgi napisao:Sta duzmem od ovoga sto ima na pumpama ? Imam NIS blizu.Ogi napisao: 03 Jun 2018, 09:18 Ok, menjam.
Koristim je duze vreme, I na starom autu, nisam imao problema. Nekada sam imao onaj zuti koncentrat Sonax, taj je bio dobar.
Volvo XC90 II D4
Na 207 sam zamenio filter za klimu za dva minuta. Na c4 picasso sam rodio mecku dok sam zamenio. Skines zabice ispod kasete, iscupas plastiku, pa se zavuces ispod, skines poklopac, izvuces prvi deo filtera, pa podignes drugi deo i njega izvuces. Pa sve to isto za veacanje
Послато са SM-N920I уз помоћ Тапатока
Послато са SM-N920I уз помоћ Тапатока
Ovaj koncentrat?meidling napisao:Ogi probaj da pronadjes Sonax Red Summer ili Kajsiju.Odlicno mirisu.Ja ih kupujem preko AmazonaOgi napisao:Sta duzmem od ovoga sto ima na pumpama ? Imam NIS blizu.Ogi napisao: 03 Jun 2018, 09:18 Ok, menjam.
Koristim je duze vreme, I na starom autu, nisam imao problema. Nekada sam imao onaj zuti koncentrat Sonax, taj je bio dobar.

Meni je on onako.
Probao sam sve te Sonax i one Sonax professional i svi su mi dobri, ja samo to koristim leti.
Probao sam sve te Sonax i one Sonax professional i svi su mi dobri, ja samo to koristim leti.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Kad otopli nista sem destilovane vode ne sipam.
Sent from my P10 Lite using Tapatalk
Sent from my P10 Lite using Tapatalk