Plate i životni standard u razvijenim zemljama
Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama
Nbg banja za auto.
Zato što 90% vozača ne zna pravila vožnje u kružnom toku.grujicd napisao: 01 Jun 2018, 11:15 Kružni tok kod opštine![]()
Juče opet video sudar tamo, ne znam već koji po redu.
I nema osnovnu logiku vožnje
- klisko
- Pridružio se: 01 Okt 2016, 00:09
- Garaža: Octavi A7FL 1.6TDI 2019, Octavia A5FL 1.9TDI 2010
Je li bio neko skoro u Londonu, rade li naše (raif) contactless visa kartice umesto oystera za podzemnu i buseve?
Ako ne, koja je fora sa visitor oysterom i zašto bih uzimao to pored redovnog oystera (njega sam uzimao ranije, uredno vraćao i dobijao nazad depozit, mada je baš davno bilo)?
Hvala.
Ako ne, koja je fora sa visitor oysterom i zašto bih uzimao to pored redovnog oystera (njega sam uzimao ranije, uredno vraćao i dobijao nazad depozit, mada je baš davno bilo)?
Hvala.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Iskoči mi malopre oglas za posao u jednoj od grupa na Fejsu za automehaničare u nekom servisu u Zemunu, početna plata 800 evra + bonus. Lepo bogami. Jel to počela i ta struka konačno da bude deficitarna? 

Pa ja nekoliko mehaničara koje poznajem voze dobra kola i to ne jedna nego imaju po 2-3 auta.
A usput i uvezu poneki auto okrpe ga i zarade kada ga prodaju.
Valjda se uvezlo more leševa unazad par godina pa imaju posla preko glave.
A usput i uvezu poneki auto okrpe ga i zarade kada ga prodaju.
Valjda se uvezlo more leševa unazad par godina pa imaju posla preko glave.
Ja u Kragujevcu ne mogu da nađem normalnog mehaničara već mnogo dugo. Ili fušerišu ili kradu ili te ne ispoštuju kada ti zakažu termin itd.
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Bobanov?
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Da li kod nas postoji neka mininalna penzija?
Na primer 40 godina si na minimalcu i sta ces dobiti?
Pitam jer sam vec nekih 10 11 god na minimalcu pa da znam sta mogu da ocekujem jednog dana (ako penzije tad budu postojale kao i ova zemlja u ovakvom obliku).
Na primer 40 godina si na minimalcu i sta ces dobiti?
Pitam jer sam vec nekih 10 11 god na minimalcu pa da znam sta mogu da ocekujem jednog dana (ako penzije tad budu postojale kao i ova zemlja u ovakvom obliku).
Na zalost nasa generacija koja radi zvanicno za minimalac a nezvanicno dobija na ruke, bice zeznuto za penzionerske dane...
Dobićeš frulu da sviraš. Isto kao i 95% nas ovde.
Kao da je bitno koja je to cifra, da li 50-100eur kad s tim novcem nećeš moći ni da platiš hleb i mleko za 30dana.
Penzija će nam biti ono što uspeš da zaradiš do nekih 60godina,pa da to pretvoriš u pasivni prihod, i to će ti biti penzija.
Ako se ne zaradi ništa, nećeš ništa ni imati i moraćeš raditi do zadnjeg dana života, ukoliko budeš sposoban.
Ako ipak ne budeš sposoban za rad, bićeš osudjen na pomoć drugih, ako imaš koga da ti pomaže.
Tako će biti svima nama.
Kao da je bitno koja je to cifra, da li 50-100eur kad s tim novcem nećeš moći ni da platiš hleb i mleko za 30dana.
Penzija će nam biti ono što uspeš da zaradiš do nekih 60godina,pa da to pretvoriš u pasivni prihod, i to će ti biti penzija.
Ako se ne zaradi ništa, nećeš ništa ni imati i moraćeš raditi do zadnjeg dana života, ukoliko budeš sposoban.
Ako ipak ne budeš sposoban za rad, bićeš osudjen na pomoć drugih, ako imaš koga da ti pomaže.
Tako će biti svima nama.
Raprodata prošlost, u vidu ,,privatizacije'' nasleđenih resursa. Rasprodata sadašnjost, u vidu jeftine radne snage i jeftinih stručnjaka. Rasprodata budućnost, u vidu kredita i neplaćanja doprinosa...
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Nebitno dal si na minimalcu ili ne. Ne vidim nacin kako ce se penzije isplacivati za 20 30 god. Odliv stanovnistva plus prirodni prirastaj. Tada ce biti 1 radnik na 10 penzionera.
Isto scenario je sad u bugarskoj.
Isto scenario je sad u bugarskoj.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ceo region manje vise.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money