Servis - Razno
Re: Servis - Razno
Svratio sam do majstora u komsiluku i on kaze da su ipak potrebne, ubacicemo i to ovih dana.
Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Naravno, pa vidis odmah da ima zljeb na manzetni za to. Nego nekog mrzi, to je normalno sto kazu. 

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Nikolaa
- Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
- Garaža: Reasonably Priced Car
ja uzeo za C klasu sa aliexpressa… nije jeftinosomi-car napisao: 06 Jun 2018, 14:44 Da li neko zna kod nas gde moze da se nabavi ovo cudo?
https://www.njuskalo.hr/autoelektrika-e ... s-20662828
- somi-car
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
- Garaža: Skoda Superb, Opel Combo
Kako to uopste zovu strendzeri?
- Nikolaa
- Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
- Garaža: Reasonably Priced Car
Seat emulator, SRS emulator, airbag emulator... itd...
Verovatno je pretpostavljao da ce me mrzeti da zalezem ispod auta i to proveravam, ali ja nisam od tih. Realno koliki procenat vozaca redovno proverava manzetne H. zglobova kao sto radim ja? Vecina mozda i ne znaju gde se nalaze.dragvorl napisao:Naravno, pa vidis odmah da ima zljeb na manzetni za to. Nego nekog mrzi, to je normalno sto kazu.
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Meni je bas skoro pukla jedna.

Redovno ne znam da iko proverava, manzetne su pravljene da traju zivotni vek auta. Nisu predvidjene za odrzavanje ili zamenu. Samo na bas starim autima ili autima koji dugo stoje parkirani video sam da manzetne ispucaju i pustaju. To se odnosi na one kao gumirane elasticne sto su obicno bile u prvoj ugradnji.
Ni na jednom autu nisam jos imoa slucaj da je pukla manzetna na HK zglobu niti da je menjana. Sreca ili je bio ipak kvalitet dobar.
Naravno, drugo je ako se mehanicki ostete od necega sto podleti pod auto i nezgodno bas u nju udari pa je rascepa.
Ni na jednom autu nisam jos imoa slucaj da je pukla manzetna na HK zglobu niti da je menjana. Sreca ili je bio ipak kvalitet dobar.
Naravno, drugo je ako se mehanicki ostete od necega sto podleti pod auto i nezgodno bas u nju udari pa je rascepa.
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
One sto imaju semering popuste na njemu pa curi ulje iz menjaca, to ima Reso ili recimo Stojadin.

Za Stojadina se secam da se to menjalo, mislio sam da je usled kvaliteta domace gume/plastike iz tih vremena. Kao i creva hladnjaka sto su na 5 godina bila za zamenu na Zastavama.
Ja sam bas negde citao da im je obicno zivotni vek oko 5 god, mozda to vazi za one naknadno kupljene. Meni je pukla ona koju sam menjao pre oko 2 god, ja sam mislio da je zbog selne koja nije stavljena, majstor kaze da je mehanicki nesto raseklo tokom voznje, majstor br. 2 kaze da je los kvalitet gume (top spider neka marka).ljubitelj napisao:Redovno ne znam da iko proverava, manzetne su pravljene da traju zivotni vek auta. Nisu predvidjene za odrzavanje ili zamenu. Samo na bas starim autima ili autima koji dugo stoje parkirani video sam da manzetne ispucaju i pustaju. To se odnosi na one kao gumirane elasticne sto su obicno bile u prvoj ugradnji.
Ne znam gde si citao, za kog proizvodjaca automobila da je deklarisano 5 godina.
Te naknadne sam i ja cuo da su od nekog neelasticnog materijala i da su krte vrlo brzo.
Nedavno sam proveravao nesto oko ulja u menjacu i bas opipam manzetne HK zgloba, jos uvek mekane i zaptivaju posle 32 godine upotrebe. Fabricka prva ugradnja.
Evo i na P307 nepunih 15godina isto fabricka prva ugradnja.
Nisam cuo za tu marku Top Spider, uzmi neki poznati brend ili original Mercedes. Verujem da ce trajati znatno duze od te 2 ili 3 godine i ukupno biti jeftinije resenje (nema tako cestog placanja ruku majstora). Ja bih tako uradio.
Te naknadne sam i ja cuo da su od nekog neelasticnog materijala i da su krte vrlo brzo.
Nedavno sam proveravao nesto oko ulja u menjacu i bas opipam manzetne HK zgloba, jos uvek mekane i zaptivaju posle 32 godine upotrebe. Fabricka prva ugradnja.
Evo i na P307 nepunih 15godina isto fabricka prva ugradnja.
Nisam cuo za tu marku Top Spider, uzmi neki poznati brend ili original Mercedes. Verujem da ce trajati znatno duze od te 2 ili 3 godine i ukupno biti jeftinije resenje (nema tako cestog placanja ruku majstora). Ja bih tako uradio.
Citao sam na nekom sajtu, ne znam sad koji je bio. Stavljen je SKF, ostaje i ta jedna selna da se stavi i to je to.
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Top spider je domaca marka.

Bio sam kod drugog majstora i ispada da nema mesta da se montira selna. Pri prvoj rupi bi udarila o viljusku i spala, a mozda i pocepala manzetnu. Za to su potrebne neke tanje selne koje se ugradjuju fabricki, a to je verovatno nemoguce naci. Hteo je da to veze zicom, ali se meni to nije bas dopalo pa smo radi reda stavili plasticnu vezicu.