Mobile uploads

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Re: Mobile uploads

Post od snork »

Izbegavam da idem kolima u centar, jer nikad ne znam da li ću uopšte naći parking mesto. Ali koliko mi je poznato - nema.
Ђенерал Јанковић
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Ima u Lisabonu, isti ti.

Grebu auto ako ne udelis.
Korisnikov avatar
snork
Reactions:

Post od snork »

Portugalci Cigani. :D Inače, tamo je vidljiv i dosta loš standard, uopšte se ne bi reklo da su stara članica EU. Pa još bivša kolonijalna sila, sa ogromnim kolonijama - Brazil, Angola, itd. Gde li su spucali sav taj novac...
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Jednom tako parkiram u garazi kod srpskog narodnog pozorista. I tu mi prilazi mlad ganci i pita da mu dam nesto (nije mi pokazao mesto jer je bilo mesta koliko hoces) ja mu kazem dao bih ti ali nemam sitno imam 1000 din. Kaze on imam ja da ti vratim 950 :kezo:

@snork. Dobro pitanje gde li su portugalci spucali bogatstvo. I danas desetak zemalja govori njihov jezik. Meni licno jako lep jezik u brazilskoj varijaciji.
Ranije su im ljudi iz angole bili robovi portugalcima pa angola nasla naftu pa sad portugalci idu u angolu na baustelu kod crnaca. Apsurd.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

u Angoli je kriminal neviđen na vlasti, pusti njih.
Korisnikov avatar
snork
Reactions:

Post od snork »

Darko napisao: 10 Jun 2018, 00:30 Jednom tako parkiram u garazi kod srpskog narodnog pozorista. I tu mi prilazi mlad ganci i pita da mu dam nesto (nije mi pokazao mesto jer je bilo mesta koliko hoces) ja mu kazem dao bih ti ali nemam sitno imam 1000 din. Kaze on imam ja da ti vratim 950 :kezo:
:rofl:
Darko napisao: 10 Jun 2018, 00:30 @snork. Dobro pitanje gde li su portugalci spucali bogatstvo. I danas desetak zemalja govori njihov jezik.
Ranije su im ljudi iz angole bili robovi pa angola nasla naftu pa sad portugalci odu u angolu na baustelu. Apsurd.
Ili slučaj dve susedne teritorije, slične veličine - Hong Kong i Makao, koje su Englezi i Portugalci istovremeno iznajmili od Kine na 99 godina. Hong Kong postao privredno čudo, a u Makau samo malo tekstilne industrije + par stotina katoličkih crkava. :)

Angola je inače bila veliki nesvrstani prijatelj Jugoslavije. NIS je tamo imao naftna polja. Ima ih i dalje, samo što to više nisu naša naftna polja, već naša i ruska, pri čemu Rusi imaju upravljačka prava. Uostalom, kao i naftna polja u Srbiji. Baš smo našli kome da prodamo NIS... onima koji već ne znaju šta će sa svojom naftom. Mada, da je to urađeno par godina kasnije, garant bi ga prodali Ujedinjenim Arapskim Emiratima, što bi bilo još "bolje". :mrgreen:
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:

Post od Darko »

Zar makao nema par puta vece prihode od kocke od las vegasa?
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Bas htjedoh napisati Makao kazino..

Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

+1
Makao je raj za kocku u tom delu sveta.

Sent from my P10 Lite using Tapatalk

Korisnikov avatar
snork
Reactions:

Post od snork »

E tačno, ima i kocku. :) Ali ipak, uporedi sa Hong Kongom, koji je bio sinonim za elektronsku industriju u Aziji, odmah posle Japana, a negde u rangu par puta većeg Tajvana. Od kada su ga Englezi 1996. vratili Kini, i počinje uspon Kine kao svetskog proizvođača elektronike.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:

Post od Darko »

Da li postoji neki rok do kad kina ne sme da dira autonomiju makaoa i honk konga ili je to trajno? To su bukvalno drzave koje dele odredjene nadleznosti sa kinom. Zar nisu bili neki neredi u honk kongu povodom mesanja kine u njihove poslove.

Korisnikov avatar
snork
Reactions:

Post od snork »

Mislim da su im te dve oblasti vraćene bezuslovno, pa mogu sa njima da rade bukvalno šta hoće. Oni su sami odlučili da ne diraju postojeći poredak, jer im se tako više isplati zbog poslovanja i turista. Zato su im dodelili status "specijalnih autonomnih regiona". Ali naravno da ih ne puštaju da budu potpuno samostalni, npr. ako smatraju da neki funkcioner radi protiv interesa Kine, samo ga zamene drugim. :)
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Ma ko smije sad A da im kaze...

Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
stejer
Reactions:
Pridružio se: 11 Mar 2018, 03:04
Garaža: Corsa C 1.8 GSI, Audi A3 1.9 TDI, VW Scirocco 2.0 TSI DSG, BMW F10 525d xDrive, Leon Cupra 280 DSG

Mobile uploads

Post od stejer »

Darko napisao:To nema u bg?
Ima ima, zona ispred Skupstine, ispod Studentskog parka, u Strahinjica Bana, na javnim nezoniranim parking mestima ispred svih splavova nocu od 21-22h, itd...
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Darko napisao: Kaze on imam ja da ti vratim 950 :kezo:
Pre desetak godina, lik na trafici kupuje, a pored visi mali pripadnik afrosrpskog porekla i traži dinar. Ovaj kaže da nema. Traži nešto da kupi, 55 dinara. Traži sitno, nađe 50 i pita malog "imaš 5 dinara?". "Naravno Kume!" i da mu. Plati, izvadi 100 ili 200 i da klincu. Šta ti je poslovnost, isplati se :D Realno mali zaradi više od većine koja mu daje novac.

TT

Odgovori