Cene goriva u Srbiji
Re: Cene goriva u Srbiji
Ma nije problem. Tržište sve rešava samo.
Ja podržavam da se ljudi ne ponižavaju i da rade za 20.000 ali je veliki broj i onih koji su nesposobni za bilo šta drugo.
Interesantno je obično novi radnici nisu zadovoljni ili im je posao "težak", a taj posao sam ja radio kao srednjoškolac i plus dva treninga pored toga.
Ja podržavam da se ljudi ne ponižavaju i da rade za 20.000 ali je veliki broj i onih koji su nesposobni za bilo šta drugo.
Interesantno je obično novi radnici nisu zadovoljni ili im je posao "težak", a taj posao sam ja radio kao srednjoškolac i plus dva treninga pored toga.
Ako neko provede 26 dana mesečno po10 sati na nekom poslu za koji dobija platu od koje može da živi 10-15 dana, onda je on budala. Sramota je sebe i svoju porodicu svoditi na gladne poluljude.ikac2000 napisao: 10 Jun 2018, 17:14 A dok radnik ne odluci, da crkne gladan?
Ako nema 20k eura da prezivi do zlatnog doba?
Nije sramota raditi i zaraditi, sramota je zanovetati i nemati hrane.
Treba otići tamo gde ćeš biti plaćen, a ne iskorišćavan. Preko granice, u neki veći grad, razvijeniji kraj...
Prošao sam '90e, sankcije i kolaps privrede. Tada sam shvatio da je časnije švercovati benzin ili npr guz-papir nego doneti ženi 5 DM plate i slegnuti ramenima. Svejedno šta, mešati malter, dilovati devize, preteći plastikancem orobiti poštu ili banku (pare su im osigurane)... Sve je časnije nego ne ceniti sebe i svojih 200 sati mesečno.
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Da malo spustimo loptu. 

Послато са D6603 уз помоћ Тапатока

Послато са D6603 уз помоћ Тапатока
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Kakav car. Daj link.
Znaci bolje ziveti od penzije matoraca ili pljackati banke za potencijalni pazar od 3k evra i rizikovati 3-5 god robije jer je to casnije nego da radis za 30k dinara.
Nisi shvatio. Plata jeste ok za srbiju ali inace je to malo,vrlo malo. Ali ipak bolje i to nego nista, zato ne shvatam zasto nemate radnikeMr.Rotor napisao: 10 Jun 2018, 13:17 Pa koja to plata treba da se da fizikalcu za 180 radnih sati bez potrebne kvalifikacije i iskustva?
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Nema ni u ns uopste radnika za takve pozicije.
Ali ne vidim kakve to veze ima sa onima koji rade, pate se i bune se zbog povecanja nameta, poskupljenje goriva, jadnog zivota, itd.
Ali ne vidim kakve to veze ima sa onima koji rade, pate se i bune se zbog povecanja nameta, poskupljenje goriva, jadnog zivota, itd.
Ne znam o cemu vi pricate. Fizikalisao sam neko vreme, 5-6h dnevno, svaki drugi dan, sto mesecno iznosi nepunih 100h za oko 1000e.
Istovarali i utovarali kamione. I to radili ispod cene, da uzmemo posao beogradjanima.
Negde 2000te cini mi se.
Ni ja ne bih nikad tukao 180h mesecno za 300-350e. Kicma trans kosta jbg. Ne mozes to raditi 40g.
Ko ne veruje neka proba.
Istovarali i utovarali kamione. I to radili ispod cene, da uzmemo posao beogradjanima.
Negde 2000te cini mi se.
Ni ja ne bih nikad tukao 180h mesecno za 300-350e. Kicma trans kosta jbg. Ne mozes to raditi 40g.
Ko ne veruje neka proba.
Mešate babe i žabe.
Prvo, aj modovi da prečiste temu. Nek izdvoje ovo o platama za proste fizičke poslove negde gde misle da je prikladnije.
Drugo, ko god misli da ima pravo da nekome kaže dali taj nudi (tj ne nudi) adekvatnu platu za neki posao, ima više opcija. Jedan, možda i najbolja, jeste da sam vodi privatni biznis. Obezbedi posao sa takvom nadoknadom koja će i njemu a i drugima koje on uposli omogućiti platu kakvu on misli da je primerena. Dosta lakše to izgleda za tastaturom na nekom forumu, nego u praksi.
Prvo, aj modovi da prečiste temu. Nek izdvoje ovo o platama za proste fizičke poslove negde gde misle da je prikladnije.
Drugo, ko god misli da ima pravo da nekome kaže dali taj nudi (tj ne nudi) adekvatnu platu za neki posao, ima više opcija. Jedan, možda i najbolja, jeste da sam vodi privatni biznis. Obezbedi posao sa takvom nadoknadom koja će i njemu a i drugima koje on uposli omogućiti platu kakvu on misli da je primerena. Dosta lakše to izgleda za tastaturom na nekom forumu, nego u praksi.
Baš se o tome i radi. Šta nekog fizikalca briga poslovni ambijent, sposobnost poslodavca, strane investicije, mmf i ostale gluposti..
On rmbači ceo mesec, nema posle posla snage i volje da odigra fudbal ispred zgrade, a polovinom meseca mu prazan frižider. Deca mu željna svega i rastu u besne i frustrirane huligane. Jel treba da se pomiri sa tim ili da preduzme nešto? Nemojte o doškolavanju i radu na sebi, pričamo o malom i polupismenom čoveku, bez ambicija i samo sa željom da preživi do sledeće plate bez pakla u kući...
On rmbači ceo mesec, nema posle posla snage i volje da odigra fudbal ispred zgrade, a polovinom meseca mu prazan frižider. Deca mu željna svega i rastu u besne i frustrirane huligane. Jel treba da se pomiri sa tim ili da preduzme nešto? Nemojte o doškolavanju i radu na sebi, pričamo o malom i polupismenom čoveku, bez ambicija i samo sa željom da preživi do sledeće plate bez pakla u kući...
A kako da preživi ako ništa ne zna da radi?
I u kojoj to zemlji neko ko ne zna ništa da radi prehranjuje celu porodicu?
Ko je mom ćaletu platio školovanje? Niko. Deda rekao da nema love i da se snalazi sam. Fizikalisao kao student non stop. Koji student danas fizikališe?
I u kojoj to zemlji neko ko ne zna ništa da radi prehranjuje celu porodicu?
Ko je mom ćaletu platio školovanje? Niko. Deda rekao da nema love i da se snalazi sam. Fizikalisao kao student non stop. Koji student danas fizikališe?
Poslednja izmena od Mr.Rotor u 10 Jun 2018, 21:23, izmenjeno 1 put ukupno.
Stanite sa preširokom temom, zadržite se na ceni goriva. Ekonomija će kasnije ići u Dobro veče.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Krenula zetva, kakav crni protest za poljoprivrednike
Tapatalk
Tapatalk
-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL
Nije jos krenula ovde...