Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Pa nije neki kvalitet 

Ima i jednog i drugog.grujicd napisao: 11 Jun 2018, 19:32 "Kada bismo imali 50 fast fudova, umesto 1000, da vidis kako bi se kvalitetno jelo za 250 dinara"
Valjda bi trebalo što je veća konkurencija da se više i bore za kupca, neki cenom a neki bi onda trebali i kvalitetom. Ograničen broj ponuđača bi doveo do istog nekvaliteta usluge kao što je imamo sa ograničenim brojem taksista. Pričam teoretski, nisam ni izbliza takav znalac beogradskih fast fudova![]()
Tu je sada vec ozbiljnija ekonomija u pitanju, ali tesko da ces u siromasnoj sredini doziveti da se prezasiceno trziste bori kvalitetom, vec to obicno bude ustedom na svemu mogucem.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Dobar konobar ima 1k eura mesečno, tako da gazda mora da bude dosta bolji od njega finansijski.
To koliko ima, ne zavisi samo od toga koliko je dobar konobar, a ekstremno su retki koji dolaze do 1000e mesecno, vecina je tu na 400-700e.
A i to mu nije plata, vec neprijavljen kes.
Taj isti konobar moze djoku da pazari na kredit recimo.
I u fast fudovima nema konobara
I naravno da vlasnik restorana, pa cak i najmanjih, zaradjuje vise od 1000e.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
A i to mu nije plata, vec neprijavljen kes.
Taj isti konobar moze djoku da pazari na kredit recimo.
I u fast fudovima nema konobara

I naravno da vlasnik restorana, pa cak i najmanjih, zaradjuje vise od 1000e.
Evo i jedne od boljih pljedzi u gradu, kaze nabavlja meso za 540, a drugi za 320 
Neka je sada to i 700 za kg.
A dajem i slike da se vidi da je super
Ja cesto uzmem da se prosetam tu, uzmem za poneti sa brdo luka i malo aleve, castim 50 dindzi, dodkem gajbi, nasecem paradajza i udri, a nekada i samo luk i aleva

Neka je sada to i 700 za kg.
A dajem i slike da se vidi da je super

Ja cesto uzmem da se prosetam tu, uzmem za poneti sa brdo luka i malo aleve, castim 50 dindzi, dodkem gajbi, nasecem paradajza i udri, a nekada i samo luk i aleva

- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
idi bre u ...
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Zato je lepinja zivi uzas.
Sent from my RNE-L21 using Tapatalk
Sent from my RNE-L21 using Tapatalk
Uzasan je majonez al dobro. Mora probam ovu pljeskavicu vise.
Ako si kolima, ume da bude smor dok negde staneš
Inače, perfektna pljeska, ali ništa vanzmaljski
Inače, perfektna pljeska, ali ništa vanzmaljski
Bez namere da solim pamet gazdama i guram nos u novčanik, tvrdim da je loš koncept bilo kog biznisa izrabljivanje zaposlenih.member napisao: 11 Jun 2018, 19:30 Sastale se gazde
Brojati tudje pare i voditi tudji posao...pa idealno![]()
Da li se slažeš?
Evo Veljo ja se slažem i to 200%, ali vidi npr. Amazon i šta je napravio.
Tas izrabljivanja je uvek pretezao tas humanizma i filantropije.
Velike sile su velike zato što su bile i krvave, pa su na toj krvi, pretežno tudjoj, podigle svoju veličinu. Od Rima pa na ovamo.
Tas izrabljivanja je uvek pretezao tas humanizma i filantropije.
Velike sile su velike zato što su bile i krvave, pa su na toj krvi, pretežno tudjoj, podigle svoju veličinu. Od Rima pa na ovamo.
To zavisi iz koje perspektive posmatraš. Radnika ili gazde.
Trebalo bi važiti pravilo da najbolji radnik je zadovoljan radnik. A to znači, dobra plata.
Medjutim, realnost je potpuno drugačija. Zato danas važi pravilo da najbolji radnik je radnik koji ima kredit. Surovo,ali tako je.
Moj komentar iznad se odnosio na nešto drugo.
Kad je to tako prost posao gde se vrti velika lova, što ne bi otvorili roštilj, pa sami pravili vrhunski hamburger i mlatili ozbiljne pare?
Fast food-ovi sve teže opstaju. Narod nema para. Mnogima je skupa i ta sojina pljeskavica.
Pa pogledajte, nekada davno je ispred svakog FF bio red, sada toga više nema.
Zanemarimo centar BG, govorim uopšteno, u mnogim gradovima je tako. Osim toga, veliki igrači guše ove male.
Ista priča je i sa pekarama.
@aviator
Naravno da jači tlači, to je oduvek bilo, ali moraš pružiti neki otpor i uraditi šta god možeš.
Ja ne očekujem humanizam srpskih preduzetnika, samo obezvređeni radnik treba da potraži mesto gde ga cene. To je danas izvodljivo.
Svoju decu sam naučio da cene svoje znanje, vreme i rad i to im sa već pozitivno vraća...
Naravno da jači tlači, to je oduvek bilo, ali moraš pružiti neki otpor i uraditi šta god možeš.
Ja ne očekujem humanizam srpskih preduzetnika, samo obezvređeni radnik treba da potraži mesto gde ga cene. To je danas izvodljivo.
Svoju decu sam naučio da cene svoje znanje, vreme i rad i to im sa već pozitivno vraća...
Bio sam u nedelju popodne u basti pored Tostera, krcati su stalno, a ne da nije jeftino nego ono...
Gesendet von meinem SM-J500FN
Gesendet von meinem SM-J500FN