Računari
Re: Računari
Cek kada narezes instalaciju windowsa na dvd (posto win 7 ide na dvd), ploca nece da butuje sa njega?
Kada imas ISO file od instalacionog diska za windows, nema potreba nista da stikliras za boot, samo ga narezes na dvd i to je to.
Ako je to problem, onda moguce da ti ploca, odnosno bios, ne podrzava boot sa dvd-a.
Eto i to je jedna od mogucnsti, ako je neka uslovno receno starija ploca u pitanju.
Napisi koju plocu imas, pa mozemo proveriti to.
Kada imas ISO file od instalacionog diska za windows, nema potreba nista da stikliras za boot, samo ga narezes na dvd i to je to.
Ako je to problem, onda moguce da ti ploca, odnosno bios, ne podrzava boot sa dvd-a.
Eto i to je jedna od mogucnsti, ako je neka uslovno receno starija ploca u pitanju.
Napisi koju plocu imas, pa mozemo proveriti to.
to nije moguce. svaka iole normalna ploca mora da podrzi,ali joj u biosu moras reci sa cega ce da dize prvo, drugo trece...
foru za butabilni dvd sam rekao, ako nekom treba, samo neka javi na pp, da mu dam butabilni iso, pa neka nareze kako sam rekao, a ako treba jos pomoci nema frke
foru za butabilni dvd sam rekao, ako nekom treba, samo neka javi na pp, da mu dam butabilni iso, pa neka nareze kako sam rekao, a ako treba jos pomoci nema frke

Nisam stigao juce nista da pisem.
Sad sam svakako u frci sa poslom, videcu za 10ak dana sta cu, al kontam da cu uzeti laser...
Sad sam svakako u frci sa poslom, videcu za 10ak dana sta cu, al kontam da cu uzeti laser...
Moguce je itekako, postoje ploce koje ne mogu da se butuju sa dvd-a. Imao sam takvih ploca. Problem je cak bio u nekom boot fajlu vezanom za windows 7, koje te ploce nisu mogle da ishendlaju. Vista dvd se uredno podizao, onda je fora bila, da se butuje sa viste, pa kada se zavrsi, da se zameni dvd i dalje nastavi sa instalacijom. Imao sam takvih slucajeva.sebekkg napisao:to nije moguce. svaka iole normalna ploca mora da podrzi,ali joj u biosu moras reci sa cega ce da dize prvo, drugo trece...
Zato sam rekao da vidimo koja je ploca, jer ako ima iso file od win7 onda nema sanse da se lose nareze, posto ne treba nista da radis, sem burn image.
Neka nuk proba sa vista diskom, ili xp, ako ga ima.
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
U pitanju je neki Lenovo notebook star ne vise od 3-4 godine. Disk je definitivno problem jer ga nije video ni moj desktop. Sve u svemu, butabilnu instalaciju sada imam a i disk nije problem nabaviti samo sto ja i dalje necu znati da napravim butabilni DVD 
Sent from my SK17i using Xparent Blue Tapatalk 2

Ako te disk muci, sto ga ne dignes s oprostenjem s USB-a...ili je zbog starosti modela i to problematicno...
What i do for the livin'? I live for the livin'.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Završio je preko USB-a, samo ga nervira zašto ovo neće da radi.
Posetite www.garaza.rs !
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Hvalatrojanac napisao:Završio je preko USB-a, samo ga nervira zašto ovo neće da radi.

@Nikaragva
Xp butuje normalno, nije do biosa svakako
Sad me bas zanima zasto nece sa tog dvd-a
A sa ostalih hoce. Ako si skinuo od negde taj iso, posalji mi molit link da probam 

Imam ljudi problemcic. imam jedan dokument u pdf-u, ali kada sam probao da ga kopiram pa u word, vidi se da je to radjeno u latex-u pa konvetovanu u pdf.
pitam vas da li moze pomoc oko konverzije tog fajla u word i(pritom je u latinici, a valjalo bi da bude cirilica).
pozdrav
pitam vas da li moze pomoc oko konverzije tog fajla u word i(pritom je u latinici, a valjalo bi da bude cirilica).
pozdrav
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Posalji mi detalje na pp.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Kako da namestim da mi jezik pisanja stalno bude EN?
U taskbaru imam ponudjeno EN i SR, i malo malo pa mi vrati na SR. Hocu da mi primarni bude EN, a po potrebi da ga mogu promenii u SR.
U taskbaru imam ponudjeno EN i SR, i malo malo pa mi vrati na SR. Hocu da mi primarni bude EN, a po potrebi da ga mogu promenii u SR.
Idi u control panel -> region & language -> Keyboard settins, dalje ćeš se snaći sam...Gaginh0 napisao:Kako da namestim da mi jezik pisanja stalno bude EN?

EDIT by mod: Ne citirati poruku neposredno iznad. Za ostala pravila ponašanja pogledati PRAVILNIK Garaža foruma!
ljudi jedno obavestenje,
Nemojte koristiti zadnju verziju Utorrenta, jer ima bagove vezane za dodavanje torrenata/magnet linkova i sl. i naravno kod gasenja istog.
zato idite na filehyppo pa skinite neku verziju od pre 3-4 meseca, i necete imati problema. Pozdrav
Nemojte koristiti zadnju verziju Utorrenta, jer ima bagove vezane za dodavanje torrenata/magnet linkova i sl. i naravno kod gasenja istog.
zato idite na filehyppo pa skinite neku verziju od pre 3-4 meseca, i necete imati problema. Pozdrav