Auto-klima

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Re: Auto-klima

Post od dragvorl »

Ne znam, kad sam radio veliki servis tako mi se culo kada sam upalio motor, ziv sam se presekao. Sva sreca do tog kvacila je bilo.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
A170T
Reactions:
Pridružio se: 30 Jun 2013, 13:47

Post od A170T »

Upravo sam nasao video sa potpuno istim problemom i u deskripciji stoji sta je resenje problema.

Pise da treba zameniti "shear coupling" sta god to znacilo na srpsko-automehanicarskom.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Hilti
Reactions:
Pridružio se: 13 Jun 2018, 10:10

Post od Hilti »

Dobar dan svima.
Znacio bi mi savet oko klima uredjaja u Corsi C 1.7 dti 2002 god.
Klimu nisam koristio uopste 5 godina, kada sam probao svojevremeno nije hteo da se ukljuci kompresor.
U upotrebi nije bila zbog potencijalnih troskova (mada i nisam bio da proverim na vreme sta bi bilo) :besan:
Klimu sam dopunio u Ciklon servisu i dobro hladi, otisao sam posle 2 nedellje gde je radjena provera lampom da li nesto curi (nije primeceno).Nisu mi nista rekli dalje oko nekih posebnih kontrola, po sistemu ako hladi a lampom nije primeceno da curi vozi bez brige.Ne znam mozda tako i treba.
Zadnja dva dana sam primetio da iz predela motora dolazi mirsi kao paljene plastike ili paljevine kada radi klima uredjaj (spoljno tem oko 30 c, Bg-centralna zona voznje).Juce kada sam podigao haubu kao da sam malo video tragove ulja na remenici kaisa klime.Pojmam nemam sta je u pitanju.
Ja ne znam da li posle nekoriscenja klime vise godina treba uraditi nesto preventivno pre punjenja.
Promena necega ili dopuna ulja klime ili zamene nekih zaptivki (vidim da ima posebno ulje koje se sipa u klima kompresor, ne mislim na ulje u gasu).
Od kada sam dopunio klimu i krenuo da je koristim (zadnjih dva meseca), primetio sam da kada vozim (klima radi) pa stanem kao da se malo u momentu otpustanja gasa i spustanja obrtaja u ler malo auto zagrcne (slicno kao kada se pali klima prvi put u kolima), ne znam da li je to normalno?

Hvala na svakoj sugestiji :)
Hilti
Reactions:

Post od Hilti »

Da dopunim sa slikom, ulje se ne vidi jel sam ga mahinalno obrisao (bilo ga je na zazoru koji je prikazan strelicom).
Inace malopre sam upalio auto i klimu na cca 10-15 min, ne primetim nista od onoga sto sam pisao.Mozda je auto kratko radio i bio u hladu.Inace haldi ko sam djavo u kabini.
Prikačeni fajlovi
145555.jpg
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Meni izgleda kao da je sve to normalno, ipak je auto u 16oj godini
Kad god se kompresor pali/gasi to se oseti kao neka promena u kabini
Hilti
Reactions:

Post od Hilti »

Komo lepe srece da je tako, oticicu za vikend na kontrolni servis da momci bace oko :)
Hilti
Reactions:

Post od Hilti »

Da zatvorim pricu koju sam poceo, ulje koje se javljalo na remenici klime je bilo posledica popustanja od strane semeringa na kompresoru.Znaci ulje je iz kompresora nije u pitanju motor.
Remenica je skinuta zamenjen semering, i ostaje da se vremenom prati.
Po pitanju informativnosti i usluge za momke samo reci hvale, vrlo retko da neko hoce da objasni sve u detalje.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Preciziraj, te hvale su za Ciklon srevis?
top_night
Reactions:
Pridružio se: 17 Feb 2015, 12:15

Post od top_night »

Ili za ljude sa foruma?

Послато са GT-I9515 уз помоћ Тапатока

A170T
Reactions:
Pridružio se: 30 Jun 2013, 13:47

Post od A170T »

A170T napisao:Kakvi su simptomi kada nema gasa za klimu? Primetim da se malo cuje kompresor klime, ukljucim klimu, zvrndanje se gubi ali nemam hladjenja vec izduvava obican vazduh.

Klima proradila sama od sebe, radi kao pre. Kompresor se vise ne cuje, koliko ce trajati nemam pojma.

Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Posle 5,5kkm
Zuki je ispustio oko 40% freona, za osam godina. Sada da dopunim, dezinfikujem i pravac ..paa...kući :DSlikaSlika

TapaT

Alek12345
Reactions:
Pridružio se: 13 Avg 2018, 13:07

Post od Alek12345 »

Ljudi treba mi pomoc!
U pitanju je audi A6 2005.god. automatska klima. Kada ukljucim klimu samo na vozacevoj strani radi, na svim ostalim otvorima i pozadi i bocno bije vreo vazduh, kao grejanje na najjace. U ovim vrelim danima neizdrzljivo.
Ima li iko ideju sta moze biti i preporuka za nekog majstora u Bg-u ili bilo gde samo da je dobar???
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Pa ne radi ti klima.
Korisnikov avatar
123456
Reactions:
Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna

Post od 123456 »

Alek12345 napisao: 13 Avg 2018, 13:12 Ljudi treba mi pomoc!
U pitanju je audi A6 2005.god. automatska klima. Kada ukljucim klimu samo na vozacevoj strani radi, na svim ostalim otvorima i pozadi i bocno bije vreo vazduh, kao grejanje na najjace. U ovim vrelim danima neizdrzljivo.
Ima li iko ideju sta moze biti i preporuka za nekog majstora u Bg-u ili bilo gde samo da je dobar???
Očisti termosatski ventil koji se nalazi odmah kad otvoris haubu ispod brisača, otprilike na sredini. Imas razne tutoriale i samo ga skini i lepo očisti. Imao sam i ja taj problem. Bukvalno 5 min posla (majstor ga očistio) i sada duva nepodnošljivo hladno vec na 23 C na svim izduvima, obicno ga imam od 24-25 C. 99,9 % ces resiti problem.
Korisnikov avatar
123456
Reactions:
Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna

Post od 123456 »

nikaragva napisao: 13 Avg 2018, 13:19 Pa ne radi ti klima.
Ne treba tek tako davati paušalne izjave...
Odgovori