Plate i životni standard u razvijenim zemljama
Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama
Sad je garant pao u nesvest 

- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Ne, bos sam već bio 

''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Samo da si ti meni dobro Hanse 

- passenger
Ne žalim se Janez 

- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
E sad gace da vidimo.
Ako nije Hilfinger puj pike ne vazi.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- passenger
eh pa nisam toliko bogat
Majica i čarape

A Mc Kinley odvojene leva i desna carapa nista 
Ili nesto slicno za mnogo hodanja

Ili nesto slicno za mnogo hodanja

- passenger
passenger napisao:Da nastavimo u prikladnijoj temi:
Ne razumem čemu to stiskanje oko auta. Zašto voziti Clia, ako neće da osete X6 ili 540i? Supruga i ja imamo primanja da priuštimo jedan takav lizing (dovoljna primanja za odobravanje lizinga, ne da ga ne osetimo), ali onda bi morali da se stiskamo i opet živimo u strahu kao ranije, jer smo preživeli sranja u poslednjih 3 i po godine oko para. Kad bi mogli da uzmemo auto od 80 000 chf 'da ne osetimo', tj. keš pola i ostatak na lizing da ne osetimo, uzeli bi sigurno nešto jače, bolje. Ovako smo još ranjivi od nekih sranja koje još isplaćujemo i ne pada nam na pamet da uzimamo nešto na rizik. ''Koga zmija ujede, i guštera se plaši. ''ikac2000 napisao: 08 Jun 2018, 00:04 Ovi moji drugari iz ITa u Cirihu i Lozani, znaci sa odlicnim primanjima, niko ne vozi novog 540i vec Clia i slicne, a mogli bi kada bi hteli X6 bez da osete.
Zna se ko u CH i DE najvise vozi tako nesto, a sa Balkana je
Kolege koji imaju ko zna koliko ustedjevine, voze najvise polovne Fokuse, BMW i sl. i cudili su se sto sam kupio novog C Maxa
Na Temu Lakija: poštujem da dečko vozi BMW-a. Radi za odličnu firmu koja obrće ogromne pare. Normalno da sebe nagradi vrhunskim skupim automobilom, odličnim stanom na vrhunskoj lokaciji i prelepim pogledom na ciriško jezero, egzotičnim odmorima itd. Ali pišanje po sirotinji je uvek bilo seljački i ostaće. Tipično švajcarsko razmišljanje: ''nemaš pare - glup si, ko te jebe, crkni pederu''.
Evo i njegov šef je do skoro vozio neki tamo auto, ne sećam se koji, dok ga Laki nije naterao da uzme Panameru (ukoliko se dobro sećam priče). Lika doslovno boli patka šta vozi.
Od supruge teča ima svoju firmu, dva ili tri stana u Austriji, kuću u CH, direktor je IT sektora u skoro najvećoj banci u Lihtenštajnu već 27 godina i vozi Citroen C5. Školovao decu (ćerka u Beču završila muzičku akademiju, sin medjunarodno poslovanje u čini mi se Južnoj Americi negde), putuje par puta godišnje sa suprugom Kuba, neka ostrvca, svuda po malo. Na kraju ga boli patka šta vozi
I Nemci u CH su sa većim kompleksima nego Jugosi. Evo u ponedeljak nam dolazi jedan Nemac na probnu nedelju, već pričaju svi o njemu da ne mogu da ga svare, fazon: ''jebote kud Nemca, bolje bilo šta drugo.'' To su smradovi epskih razmera.
Inače, Laikjev BMW niko neće ukrasti u Srbiji jer je još uvek svež model. Za 5 godina će biti već kritično.
Vrlo jednistavno, zato sto to sto Ikac prica nije istina.
Ovde se na forumu stalno stvara iluzija kako na zapadu svako moze da kupi auto koji hoce, ne oseti i sl... To nikako nije istina.
Moze u CH da se stisne za auto pa da se odrekne nekih drugih stvari (nekome bitninih nekome manje bitnih). Ali ko moze da kupi sta hoce a da ne oseti, taj u 99% slucajeva ne uzima Clio (mada ako mu treba gradski auto, ne vidim sto da ne). Postoje naravno izuzeci, ljudi koje kola uopste ne zanimaju, ali treba razlikovati izuzetke od pravila.
Opet prica kako bogatim Svajcarcima nisu bitna kola je cista glupost, inace ovde oko mene ne bi bilo vise Macana nego Golfova.
Ne moze neko da ne uziva kada sedne u Porsche pa da ga ebes, zanimala ga kola ili ne.
Nego na onu temu, zasto sam napisao sta sam napisao... Osim sto je na konkretnom primeru onog bilmeza tacno, hteo sam da vidim reakcijju, i nista nisam pogresio u ocekivanjima. Odmah je kultura isplivala na videlo, zavidan recnik i sl.
Takva je postala atmosvera ovde na forumu, samo jos fali tema “Da li vas nerviraju vozaci premium automobila”, posto je sad vec vecina najurena s foruma, moglo bi se tako nesto pokrenuti.
Standardno dvostruki standardi, na forumu je pozeljno napisati kako u Srb skoro sve premium aute voze mafijasi, prevaranti, lopovi i sl, na zapadu Albanci i Turci dok visoki menadzeri voze matore Fokuse... O tome se svaki cas pise (pa i u ovoj temi), i to je super, niko se ne streca. Mnogi se hvale kako ne zele da kupe Merc, BMW, Audi i sl, zbog imidza vlasnika. Evo, ja vam odgovaram na to na isti nacin, meni se ne svidja imidz vozaca 30+ godina starih Kadeta, te ne vidim zasto sada toliko skacete, kad na ono prvo ne reagujete.
S druge strane, stvarno stanje stvari u Srb pokazuje nesto sasvim drugo, ima i kriminalaca koji voze pomenuta kola, ali vec godinama oni nisu vecinski vlasnici doticnih vozila, zna se ko je postao masovna elitna klasa u Srb, ali je valjda lakse sve okarakterisati kao kriminalce i tesiti se.
Otkud znam, kako se pokaze potreba, mozda neki ogrezli kockar ili nesto slicno.steva_anya napisao: Juce za tog momka, ranije za neke druge, sutra je ko na listi?!
Ako ćemo iskreno, par ljudi je otišlo zbog tebe.Laki021 napisao: 15 Jun 2018, 23:30 Takva je postala atmosvera ovde na forumu, samo jos fali tema “Da li vas nerviraju vozaci premium automobila”, posto je sad vec vecina najurena s foruma, moglo bi se tako nesto pokrenuti.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Jebiga, pa prvi si ti zalepio etikete ko je kakav, pa kad su svi skočili na tebe, onda je ispalo da su dvostruki aršini.
Neće baš biti da je tako.
Opusti se malo, šta si zapeo da se svadjaš sa svima redom
Neće baš biti da je tako.
Opusti se malo, šta si zapeo da se svadjaš sa svima redom

Onom liku sam zalepio etiketu i stojim iza nje. Ne bi to nikone smetalo da odredjeni nemaju licni pik na mene.
Uvek kazem, svakom po zasluzi.Geza napisao:Ako ćemo iskreno, par ljudi je otišlo zbog tebe.Laki021 napisao: 15 Jun 2018, 23:30 Takva je postala atmosvera ovde na forumu, samo jos fali tema “Da li vas nerviraju vozaci premium automobila”, posto je sad vec vecina najurena s foruma, moglo bi se tako nesto pokrenuti.
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Slažem se sposobni kolega, to ti je bio prvi izlet takve vrste. Nikad pre nisi koristio takav rečnik i propagirao takve stavove. Zaista je ekipa možda prebrzo reagovala i upotrebila neadekvatan rečnik, ti si samo hteo da nas testiraš 
Ko je to "oteran" od vozača premium automobila?
Imaš li još koji info o realnom stanju u Srbiji, reklo bi se da si bolje informisan o tome nego mi koji ovde živimo. Šteta što nisi ostao ovde da nam demonstriraš kako se sposobnošću i pameću ovde zgrću veliki novci, no si morao u tu okrutnu Švajcarsku gde samo najpametniji mogu da kupe dobar auto
Sad, svu sprdnju na stranu - skupina ljudi, različitih na toliko mnogo načina, te proglasi botom, snobom i provokatorom. Ne mogu da zamislim veći blam.

Ko je to "oteran" od vozača premium automobila?
Imaš li još koji info o realnom stanju u Srbiji, reklo bi se da si bolje informisan o tome nego mi koji ovde živimo. Šteta što nisi ostao ovde da nam demonstriraš kako se sposobnošću i pameću ovde zgrću veliki novci, no si morao u tu okrutnu Švajcarsku gde samo najpametniji mogu da kupe dobar auto

Sad, svu sprdnju na stranu - skupina ljudi, različitih na toliko mnogo načina, te proglasi botom, snobom i provokatorom. Ne mogu da zamislim veći blam.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Evo konkretno, Vladapetr je trebao biti banovan s foruma istog dana kad se pojavio, par takvih akcija i forumu se ne bi desilo sta se desilo. Covek na forum dolazi iskljucivo da se svadja.
Svako ko nece da se pridruzi kolektivnoj pljuvacini svega i svacega je odmah bot, provokator i sl. Pohvalno je samo tapsanje drugih nezadovoljnih po ramenu.
Svako ko nece da se pridruzi kolektivnoj pljuvacini svega i svacega je odmah bot, provokator i sl. Pohvalno je samo tapsanje drugih nezadovoljnih po ramenu.
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
To je odgovor na koji deo mog posta?
Svađa nije nešto što je zabranjeno, u svakoj diskusiji se stavovi mogu zaoštriti. Omalovažavanje na račun vere, nacije, imovine, obrazovanja itd... su pak vrlo ružne stvari koje konkretno nikada i nigde nisi mogao čuti od mene, a od tebe i tvog komšije u egzilu (koji je, eto, super primer kako u Švici samo najkvalitetniji mogu da kupe premium) - svakodnevno.
Svađa nije nešto što je zabranjeno, u svakoj diskusiji se stavovi mogu zaoštriti. Omalovažavanje na račun vere, nacije, imovine, obrazovanja itd... su pak vrlo ružne stvari koje konkretno nikada i nigde nisi mogao čuti od mene, a od tebe i tvog komšije u egzilu (koji je, eto, super primer kako u Švici samo najkvalitetniji mogu da kupe premium) - svakodnevno.
There are 10 kinds of people in the world: