Beograd

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
nenad.fil
Reactions:
Pridružio se: 21 Maj 2012, 19:16

Re: Beograd

Post od nenad.fil »

Slika
Slika
Slika

Velegrad nego šta, ovo je trg kod pijace u Braće Jerković.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

mića napisao: 16 Jun 2018, 11:55 ode i glavna zeleznicka stanica u istoriju.

Na Glavnoj železničkoj "A sad adio" za poslednji voz za Bar

http://rs.n1info.com/a396784/Lifestyle/ ... nicke.html
Kakvi ludaci... :twisted: Pri tome vozovi za Bar nisu premešteni na Prokop, jer je tamo nemoguć utovar automobila na odgovarajuće vagone, već u Topčider. To je mala stanica na slabo pristupačnoj lokaciji, a ima više istorijsku nego stvarnu upotrebnu funkciju.

Ok, oni koji ne dolaze na autovar auta, mogu ući na sledećoj stanici, Rakovica, koja je velika moderna stanica, a osim tramvaja br. 3 koji je jedini prevoz do Topčidera, ima još desetak autobuskih linija.

Dakle Beograd-Bar je relativno ok rešen, ali problem su sve ostale železničke linije koje polaze sa Prokopa (npr. za Niš), prolaze kroz Rakovicu bez stajanja, a staju tek u Resniku. Ko je to smislio, svaka mu čast. :glavomuzid: Velikom delu Beograda je Rakovica pristupačnija od Prokopa, a svakako je bolje povezana gradskim prevozom. Ja sam tako putovao i ranije, pre cele ove priče oko BNV. Logičnije je i brže da ideš GSP-om u smeru odredišta, pa tamo sedneš na voz, nego da ideš u centar, pa se posle vraćaš. Resnik je već selo, a i predaleko je.

Isto važi i za vozove u pravcu Šida/Subotice. Ko živi na NBgd, logično je da koristi stanice Novi Beograd ili Tošin Bunar, a ne da ide preko Save da bi se posle vraćao. A da, i tu su napravili cirkus - kao što većina vozova sa Prokopa sada ne staje u Rakovici, tako ne staju ni u Tošinom bunaru. :glavomuzid: :glavomuzid: :glavomuzid:

O teretnom saobraćaju bolje da ne pišem. Zabranili su da kroz podzemni deo od Pančevačkog mosta do Prokopa prolaze vozovi sa opasnim materijama, a nadzemnu prugu uklanjaju. Tako da vozovi sa naftom (i još mnogo čime) ne mogu da saobraćaju od Pančeva do Beograda preko Pančevačkog mosta, već moraju preko Bačke i Srema. Kako to utiče na dužinu putovanja, cenu mnogih proizvoda, a u krajnjoj liniji i na konkurentnost privrede, možete zamisliti.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Strpi se još desetak godina, drumsko-železnički most kod Vinče je u planu. :)

Slika

Slika

Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Samo što u normalnom svetu prvo naprave zamenu, pa onda uklanjaju postojeće. :)

Ni u poslednjoj deceniji pred raspad SFRJ nije bilo sjajno, ali se radilo više i bolje nego danas. Što je najvažnije, sopstvenim snagama, bez uplitanja stranaca koji daju kredit uz uslov da izgradnju vrše njihove firme.

Ni taj Prokop ne bi bio moguć da krajem 1980-ih i u prvih par godina 1990-ih nisu iskopana tri velika železnička tunela ispod grada - najkraći za Beovoz do Pančevačkog mosta i dva duža ispod Senjaka i Dedinja za vezu sa prugama za Bar, Niš i Požarevac/Bor. Takav poduhvat bi danas bio skoro nezamisliv.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
mića
Reactions:
Pridružio se: 10 Apr 2013, 09:43
Garaža: Corolla

Post od mića »

Da li je ovde bilo sta normalno? cak i ono sta se uradi normalno neko se debelo ugradi i ofajdi tako da ni to nije normalno.

Poslato sa PRA-LX1 uz pomoć Tapatoka

Korisnikov avatar
Rolla
Reactions:
Pridružio se: 06 Feb 2018, 15:00

Post od Rolla »

Jedna jako cudna, a ustvari potpuno normalna, stvar za nase uslove se desila. Juce dok je bila ona provala oblaka i gde god se okrenes voda niz slanacki put je bukvalno reka tekla. Sinoc naravno gomila sljunka na uglu visnjicke i s.puta i na samom putu ka lescu otvorilo se par rupa. Danas u povratku sa posla zaticem sve ocisceno, nigde sljunka i rupe okrpljene. Ali perfektno asfaltirano, nema prelaza izmedju starog i novog asfalta.
Jel nam se ovo spremaju novi izbori ili sta? :D

Sent from my E5603 using Tapatalk

maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

:uplakan:

Inace tesko je bar travu pokositi.

Znaci ako sam dobro razumeo zeleznicka u gradu nije vise u funkciji?
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

snork napisao: 16 Jun 2018, 19:22
mića napisao: 16 Jun 2018, 11:55 ode i glavna zeleznicka stanica u istoriju.

Na Glavnoj železničkoj "A sad adio" za poslednji voz za Bar

http://rs.n1info.com/a396784/Lifestyle/ ... nicke.html
Tako da vozovi sa naftom (i još mnogo čime) ne mogu da saobraćaju od Pančeva do Beograda preko Pančevačkog mosta, već moraju preko Bačke i Srema.
Zasto bi se prevozila vozom nafta od Panceva do Beograda, ne kapiram odakle takva potreba?
Koliko znam nafta se dovozi kroz cevi (naftovod) i vodenim transportom Dunavom do rafinerije Novi Sad i rafinerije Pancevo.
Kud bi dalje isla nafta i sta bi se radilo sa njom?
Iz rafinereija derivati se transportuju do kupca drumskim transportom, namenskim cisternama.

Da li je vec demontirana pruga izmedju sada vec bivse glavne i Dunav stanice, nisam ispratio.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Što se đubreta tiće sam baš i ja skoro primetio jednu lošu pojavu..

25ti maj uz reku pun đubreta :-|

Ali nije razbacano svuda pa da kažeš ljudi stoka itd, nego sve oko kanta koje su pune, prelivaju :twisted:
Ne znam šta se izdešavalo...
sasha015
Reactions:
Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi

Post od sasha015 »

Kad su postavljene one visece saksije sa cvecem-zbunjem na ulasku u Beograd is pravca Rume.Od zmaja pa do.....Nisam pratio.Vidim da imaju i navodnjavanje.
Zimi light show do aprila,kic novogodisnji ukrasi,a onda cvece na bandare kao neke tetkice.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Ne znam, meni je železnička stanica bila asocijacija na ruglo, lopovluk, prljavštinu
Kao i BUS stanica pored

Ok mi je da se uloži u nju, a verujem da će ova bagra bez morala, mozga i istorije da je uništi zbog BgH2O

A železnicu su toliko decenijama sjebavali i svi su krali, tako da i sa te strane mi je ok da neko nešto uradi

Nisam koristio voz u poslednjih 25-30 godina, šta reci o glavnoj stanici
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Slika

AUTOMOBILI U TOPČIDER

IZMEŠTANjE voza za Bar u Topčider je prinudno rešenje. Auto-vozovi, koji su deo svake kompozicije koja putuje ka Jadranskom moru, ne mogu da se utovare na Prokopu. Na njoj automobilima nije moguće obezbediti adekvatan prilaz.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/ek ... ko-Prokopa
http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74. ... mo-trojkom

Заборављени колосеци главни за возове ка Бару

Годинама запуштена железничка испостава данас се убрзано сређивала, али још не оставља утисак да ће бити главна за ауто-возове
http://www.politika.rs/scc/clanak/40563 ... ve-ka-Baru

Slika

Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

ljubitelj napisao:
Zasto bi se prevozila vozom nafta od Panceva do Beograda, ne kapiram odakle takva potreba?
Koliko znam nafta se dovozi kroz cevi (naftovod) i vodenim transportom Dunavom do rafinerije Novi Sad i rafinerije Pancevo.
Kud bi dalje isla nafta i sta bi se radilo sa njom?
Iz rafinereija derivati se transportuju do kupca drumskim transportom, namenskim cisternama.

Da li je vec demontirana pruga izmedju sada vec bivse glavne i Dunav stanice, nisam ispratio.
Sve opasne materije(koje god one bile) koje idu cisternama iz Beograda ka Pancevu, ubuduce moraju valjda da idu Novom Sadu, pa odatle za Pancevo. To ce biti tako dok se ne napravi zeleznicka obilaznica

Послато са SM-N920I уз помоћ Тапатока

Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Zar nije lakse da ih samo zakopaju u okolini Obrenovca ili tako negde, kao do sada ?
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Pa tako će i raditi
Odgovori