Pa sad istim tim delom 2.5 km voziš ka Evzoni.
Grčka
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Re: Grčka
Prosao si ? Ne znam kada se to pojavilo I sta je to sada ali u MK uvek neka neprijatna iznenadjenja. Znaci kada se prelazi na levu stranu da se vozi 20kmh - ok, nije problem.Markoni napisao: 18 Jun 2018, 06:10 Stvarno je prebrzo i 40 kmh na sat da se vozi tim delom. Jeziv je. Kad se samo setim da sam prosle godine tu uleteo sa preko 100 kmh nije mi dobro.
A skakaonice su, naprotiv, bile u smeru ka GR. U povratku su krateri.
Da li sam pobrkao ili sam dobro cuo da ce to biti sredjeno do polovine jula? Na satu su valjda tako nesto rekli ?
evo info za sve koji idu na kefaloniju trajektom iz luke nydri, to mi se uopste ne dopada i vec razmisljam kako cu da se ukrcam, em spusten 4 cm em opterecen :-(
За све оне који на Кефалонију путују из Нидрија треба да знају да је брод којим се врши превоз мали,и да се улаз и излаз возила врши само са једне стране брода.Зато се утовар врши мало дуже,јер се кола ходом уназад ређају у брод.Да по изласку у Фискарду не би искрцавање дуго трајало,и да се због уског пролаза који Фискардо има за одлазак аутомобила не би правила гужва окретањем возила на уском простору који је ионако пун кола која чекају укрцавање.Дакле сви осим возача излазе напоље,возач сам ходом уназад укрцава возило што ближе оном с десне стране,и напушта возило одмах,да га возило које ће наредни возач паркирати тик уз његово не спречи да изађе.После се истим редоследом излази.Не можете ући у возило док се не искрца возило са ваше леве стране.За све ово имате помоћ посаде брода и лучког особља ,али како сви путници не говоре енглески а још мање грчки,некад комуникација застане и возачи не знају шта тачно од њих особље тражи.Такође како је Нидри због земљотреса од пре 2 године постао помоћна лука,док се Василики не среди,могућа су и кашњења због таласа,јер Нидри није предвиђен за укрцавање возила,и нема саграђене одбрамбене зидове.
Poslato sa PRA-LX1 uz pomoć Tapatoka
evo info za sve koji idu na kefaloniju trajektom iz luke nydri, to mi se uopste ne dopada i vec razmisljam kako cu da se ukrcam, em spusten 4 cm em opterecen :-(
За све оне који на Кефалонију путују из Нидрија треба да знају да је брод којим се врши превоз мали,и да се улаз и излаз возила врши само са једне стране брода.Зато се утовар врши мало дуже,јер се кола ходом уназад ређају у брод.Да по изласку у Фискарду не би искрцавање дуго трајало,и да се због уског пролаза који Фискардо има за одлазак аутомобила не би правила гужва окретањем возила на уском простору који је ионако пун кола која чекају укрцавање.Дакле сви осим возача излазе напоље,возач сам ходом уназад укрцава возило што ближе оном с десне стране,и напушта возило одмах,да га возило које ће наредни возач паркирати тик уз његово не спречи да изађе.После се истим редоследом излази.Не можете ући у возило док се не искрца возило са ваше леве стране.За све ово имате помоћ посаде брода и лучког особља ,али како сви путници не говоре енглески а још мање грчки,некад комуникација застане и возачи не знају шта тачно од њих особље тражи.Такође како је Нидри због земљотреса од пре 2 године постао помоћна лука,док се Василики не среди,могућа су и кашњења због таласа,јер Нидри није предвиђен за укрцавање возила,и нема саграђене одбрамбене зидове.
Poslato sa PRA-LX1 uz pomoć Tapatoka
Da, prosao sam pre par dana. Rade deo ka GR, tu su isto bile skakaonice, ali ovo u suprotnom smeru je raspad. Sada se prelazi na taj deo kada se ide na dole, a ovi koji idu ka SRB idu magistralom u tom delu. Nije lose to sto mozes da biras sve 3 trake jer uglavnom svi idu polako, mislim da je krajnja leva (zaustavna) najbolja.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Kakve su šanse da se ode u Grčku "na slepo" i da se nađe smeštaj na npr. period od 5-6 dana? Dajte neki predlog za lokaciju , s'obzirom da nisam bio nikad dole. Tipa sredina-kraj jula.
Sent from my Redmi Note 4x using Tapatalk
Sent from my Redmi Note 4x using Tapatalk
Imaš neki servis kad se iz neosa spustis niz ono brdo prema paradisu, biće ti sa leve strane skretanje i odmah je tu radionica.Spasa napisao:Jel ima neko ideju sta je najbolje da uradim? Otkacio mi se prednji lonac na auspuhu, u pitanju je punto 1.9 dizel. Nalazim se u Neos Marmarasu. Hvala
Nemam ličnog iskustva, ali bio sam tu blizu smešten pa sam video da bas dosta kola popravljaju
Sent from my MI 5 using Tapatalk