Stanje na putevima, radovi, izmene saobraćaja...
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Re: Stanje na putevima, radovi, izmene saobraćaja...
Ja sam uredno prošao, jer sam manje više nao kuda idem. Imaju jedsn gaf sa tablom, ali dobro.
Da sam znao, išao bih kroz grad. U povratku sam lepo kod Dragiše u centar i izađem kao čovek na drugoj strani grada i marš u... To i obično radim, kada je bar malo ozbiljnog saobraćaja.
TT
Da sam znao, išao bih kroz grad. U povratku sam lepo kod Dragiše u centar i izađem kao čovek na drugoj strani grada i marš u... To i obično radim, kada je bar malo ozbiljnog saobraćaja.
TT
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Kog Dragiše?
Radi se traka na drugim nadvoznjaku, pa je zatvorena semaforom. Na delu od Preljine se duže čeka tj. loše su tempirali semafor pa se tako mnogo duže čeka.
I do Užica ima još dva semafora za radove, vidi se na Google mapama gde je crveno.
Ovaj Čačanski može da se zaobiđe kroz grad ali pazite na kišu
Radi se traka na drugim nadvoznjaku, pa je zatvorena semaforom. Na delu od Preljine se duže čeka tj. loše su tempirali semafor pa se tako mnogo duže čeka.
I do Užica ima još dva semafora za radove, vidi se na Google mapama gde je crveno.
Ovaj Čačanski može da se zaobiđe kroz grad ali pazite na kišu

Boringly average, but also perfect for school run mums
Ume bas da zaguzva na putu od Cacka do Uzica.. Pogotovo sto sad dosta ljudi ide ka CG. Ja bih preporucio put preko Divcibara do Pozege, pa onda do Uzica lokalnim putem, a ne magistralom. Lako je snaci se, ako treba mogu da obelezim na mapi.
Сад му није ништа...
Obeleži, ne bilo ti teško. Biće korisno.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Je li sređen nešto taj put od Divčibara do Požege? Kad sam išao pre neke dve godine neke deonice su bile totalni krš, ponegde fali cela traka, rupa koliko hoćeš, za mene najgore parče koje sam prošao a da nije neka lokalna džada.
Inače ovaj put sam išao preko Topole i Rudnika, a ne preko Stepojevca. Ibarskom jeste sad u proseku brže zbog onog parčeta autoputa Ljig-Preljina. Kažem u proseku, kad je velika gužva onda ima mnogo čekanja. Ali je ogroman smor tih prvih 50km od Beograda, psihički se umorim od konstantnih kolona, naseljenih mesta, gužve... To mi je ok ako uspem da krenem do 5-6 ujutro pa tuda prođem pre nego što se zaguši. Zbog toga mi je lakše preko Rudnika sve i da je sporije nešto.
Inače ovaj put sam išao preko Topole i Rudnika, a ne preko Stepojevca. Ibarskom jeste sad u proseku brže zbog onog parčeta autoputa Ljig-Preljina. Kažem u proseku, kad je velika gužva onda ima mnogo čekanja. Ali je ogroman smor tih prvih 50km od Beograda, psihički se umorim od konstantnih kolona, naseljenih mesta, gužve... To mi je ok ako uspem da krenem do 5-6 ujutro pa tuda prođem pre nego što se zaguši. Zbog toga mi je lakše preko Rudnika sve i da je sporije nešto.
Put je skroz korektan, prolazio sam par puta poslednja 2 meseca. Mozda mislis na put preko Valjeva? Tamo ima losih deonica, oko Bukova. Ja idem na Mionicu (iskljucenje posle OMV pumpe na Ibarskoj, a moze i koji kilometar posle jedno iskljucenje), pa na Divcibare do Uzica. Sad cu obeleziti na mapi, mislim da je ta ruta trenutno dosta brza od Ibarske.
Сад му није ништа...
Klasična varijanta preko Kosjerića je ta sa radovima, na koju se žališ.
Mi smo jednom išli kroz neka sela od Požege do Divčibara, i to je bilo OK za vožnju. Recimo da je bilo 2010. godine, tako da ne znam kakvo je sada stanje.
Mi smo jednom išli kroz neka sela od Požege do Divčibara, i to je bilo OK za vožnju. Recimo da je bilo 2010. godine, tako da ne znam kakvo je sada stanje.
- grujicd
Da, to preko Kosjerića je bilo loše. Nisam išao tim drugim putem.
Cim se izadje iz Pozege, ima skretanje desno za Tometino polje, a levo za Kosjeric. To je jedino skretanje od Pozege do Mionice.
Evo ukratko uputstvo za oni koji dolaze preko Divcibara do Pozege. Postoje 2 varijante, kao sto sam naznacio na slici. Prva je da 50m od ukljucenja na put ka Pozegi (raskrsnica iz prve recenice, vidi se na mapi) skrenete desno ispod pruge i samo pravo vozite nekih kilometar lokalnim puticem i izlazite na sred Zdravcickog puta (to je ova ogromna pravina na mapi). Tuda ide vecina ljudi, jer skracuje par kilometara i ne ulazi se u Pozegu uopste. Veome je uocljivo skretanje, tako da ne moze da se pogresi. Kad se izadje na Zdravcicki put vozi se samo pravo do jedine desne krivine, od koje opet postoje 2 opcije. Prva je da se na toj krivini produzi pravo lokalnim putem, i samo pravo do grada. Taj put jeste nesto losiji, ali ja prolazim spustenim pezoom bez problema. Daleko je od loseg puta. Druga varijanta da se na toj raskrsnici prati desna krivina i udje u centar Lunovog sela, pa glavnim putem da se stigne do grada. Naznacio sam tacku gde se ukrstaju ti putevi. Mozda deluje komplikovano, ali u sustini postoji jedno jedino skretanje na taj lokalni put ispod pruge odmah nakon ukljucenja na magistralu sa Divcibara.
Opet, ko nece da ide lokalnim, moze pravo do Pozege, pa da se opet ukljuci na Zdravcicki put i onda samo pravo do Uzica. Mislim da je ovo dosta bolja varijanta. Cela ova deonica se predje za 15-20 min, jer je par km kraca nego magistralni put do Uzica od Pozege.

Evo ukratko uputstvo za oni koji dolaze preko Divcibara do Pozege. Postoje 2 varijante, kao sto sam naznacio na slici. Prva je da 50m od ukljucenja na put ka Pozegi (raskrsnica iz prve recenice, vidi se na mapi) skrenete desno ispod pruge i samo pravo vozite nekih kilometar lokalnim puticem i izlazite na sred Zdravcickog puta (to je ova ogromna pravina na mapi). Tuda ide vecina ljudi, jer skracuje par kilometara i ne ulazi se u Pozegu uopste. Veome je uocljivo skretanje, tako da ne moze da se pogresi. Kad se izadje na Zdravcicki put vozi se samo pravo do jedine desne krivine, od koje opet postoje 2 opcije. Prva je da se na toj krivini produzi pravo lokalnim putem, i samo pravo do grada. Taj put jeste nesto losiji, ali ja prolazim spustenim pezoom bez problema. Daleko je od loseg puta. Druga varijanta da se na toj raskrsnici prati desna krivina i udje u centar Lunovog sela, pa glavnim putem da se stigne do grada. Naznacio sam tacku gde se ukrstaju ti putevi. Mozda deluje komplikovano, ali u sustini postoji jedno jedino skretanje na taj lokalni put ispod pruge odmah nakon ukljucenja na magistralu sa Divcibara.
Opet, ko nece da ide lokalnim, moze pravo do Pozege, pa da se opet ukljuci na Zdravcicki put i onda samo pravo do Uzica. Mislim da je ovo dosta bolja varijanta. Cela ova deonica se predje za 15-20 min, jer je par km kraca nego magistralni put do Uzica od Pozege.

Сад му није ништа...
Hvala.
To sam razmatrao pre 2 godine, i nisam na kraju tuda prošao.
viewtopic.php?f=30&t=237&p=620940&hilit ... b7#p620940
To sam razmatrao pre 2 godine, i nisam na kraju tuda prošao.
viewtopic.php?f=30&t=237&p=620940&hilit ... b7#p620940
Nema na cemu. Po mom misljenju nema potrebe da ides do Lunovog sela, samo kruzis par km a velike su krivine. Do mesta ukrstanja stignes za 5 minuta voznje. I posle do grada ti treba isto 5-6 minuta.
Сад му није ништа...
- grujicd
Ne znam da li bi išao tuda u normalnim okolnostima, jer je za nas koji nismo odatle to komplikacija i rizik da se negde skrene pogrešno i zaluta, voziš i pitaš se da li si na pravom putu ili ne.
Ali ako bude kolaps oko Čačka kad krene sezona, ovo bi mogla da bude dobra alternativa. Isto tako si nam crtao alternativan pravac kad su bili radovi u Užicu i kilometarske kolone i to je bio spas, hvala za to ako se nisam tad zahvalio.
Zanimljivo da i Google maps za Bg-Ue sada daje Valjevo-Kosjerić, a ne preko Čačka. No pošto on ne zna da je put preko Kosjerića loš, a kad mu kažem da ide preko Mionice dobijem istu ovu putanju koju Markoue preporučuje:

Ali ako bude kolaps oko Čačka kad krene sezona, ovo bi mogla da bude dobra alternativa. Isto tako si nam crtao alternativan pravac kad su bili radovi u Užicu i kilometarske kolone i to je bio spas, hvala za to ako se nisam tad zahvalio.
Zanimljivo da i Google maps za Bg-Ue sada daje Valjevo-Kosjerić, a ne preko Čačka. No pošto on ne zna da je put preko Kosjerića loš, a kad mu kažem da ide preko Mionice dobijem istu ovu putanju koju Markoue preporučuje:

Nema na cemu, tu smo da se ispomazemo. Ja u poslednje vreme idem tuda jer maltene nema nikoga na putu, korektan je put i nema policije. Krace je oko 20-ak km nego Ibarska, i brze se stigne. Zanimljivo je da je google maps preporucio taj puteljak koji sam objasnio, da se ne ulazi u Pozegu. Nisam verovao da ce prikazatu tu rutu. Nema razloga da se pogresi, jer je jedno jedino skretanje ovo koje si ti okacio.
Сад му није ништа...
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Kod čuvenog DragišeJi 4Tze napisao:Kog Dragiše?

Kafana/Pečenjara, lako uočljiva, kao i raskrsnica, pogotovo ka BGD.
Ja idem zelenim putem.

TT
- grujicd
Pa realno, ni obilaznica oko Čačka nije baš obilaznica. Ajde sto su semafori i kružni tokovi, nego se još svaki čas neko uključuje ili isključuje, ni izbliza nije tranzit kojim samo prođeš. Mnogo tu ima "sadržaja".