Suzuki SX4 - generalna tema

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Re: Suzuki SX4 - generalna tema

Post od Velja »

Nisi skroz jasan, jel si našao šolje i zamenio ih?
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Kada amortizer ostane bez ulja cuje se kao kad lupas cekicem po nekom metalu, svom snagog. :D

Sent from my P10 Lite using Tapatalk

raks88
Reactions:
Pridružio se: 10 Avg 2016, 15:06

Post od raks88 »

Kupio i zamenio solje, posto su bile sabijene. Udarale su one imale su lufta bar 5mm, ali to su tupi jaki udari kada se predje brzo preko lezeceg. To sam mogao da resim i poturanjem neke jake gume al gotovo sada. Oni mali sitni sto cukaraju 5x u sekundi kada se prelazi preko manjih i vecig rupa i dalje cukaraju, ja imam utisak na levoj strani. Pod rukom nema nigde lufta u tockovima i dalje, osim minimalnog lufta na desnoj strani letve. Da napomenem da je propao levi amortizer. Jel moze on tako da se cuje? Skidao sam ga lako se sabije rukom i brzo vrati. Naravno i dalje ostaje viljuska stabilizator i spona na toj levoj strani gde imam utosak da se cuje, al je bio kod nekoliko mastora i nigde nismo nasli luft. Neka ideja?
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Stabilizator cesto tako lupka. To nije toliko ni skupo, a mozda ni majstori nisu provalili gde je tacno luft ako je mali.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
raks88
Reactions:

Post od raks88 »

Znam, kupicu bar jedan da probam. U svakom slucaju moram da zamenim i amortizer. Nazalost, nemam para za obadva amortizera, mada mi se cini da je drugi ok za sada. Kakav odnos cene/kvaliteta imaju Kybovi amortizeri? Ili da jurim nesto drugo? Ako jos neko ima ideju zvuke neka kaze..
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Kayaba je odličan izbor.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Amortizeri se uvek menjaju u paru.
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Lupkanje moze da dolazi i do plocica u celjustima kocnica.
Probaj da udaris po gumi sa strane pesnicom 2-3 puta. Vidi da li se cije lupkanje.
Kod mene se cuju kada prelazim preko sitnih neravnina.
Slika
raks88
Reactions:

Post od raks88 »

Druze samo mi objasni kako je to moguce??? To i jeste je jedini zvuk koji sam ja uspeo da cujem, taj zvuk od kljesta, kao da ima lufta, ali mi je neverovatno da se on moze cuti pa sam njega ignrisao. Doduse plocice su mi pri kraju...Kako je moguce da se to cuje? A ako se cuje to je onda jedini auto na svetu kod koga se to cuje! Meni je trebao auto sa ovakvim karakteristikama, nista drugo ni nisam mogao da kupim za te pare, i nebitno od stanja auta, potpuno mi je neprihvatljivo ovo konstatno lupkanje cak i po potpuno ravnom putu(ako je do pocica), skripenje vozacevg sedista cak i kada je potpuno spusteno(ako zna neko sta da uradim da prestane neka kaze, ako nista drugo da zavarim ceo mehanizam co2 aparatom samo da prestane), a A stub necu da komentarisem, vozim 10godina bez greske, a za mesec dana sam uspeo da zamalo 3puta uradim pesaka i 3 puta da zakacim nekoga u krivini retrovizorom, apsolutno se nista ne vidi. Vibracije su prica za sebe, ceo auto "bridi" kao telefon kada vibrira, i menjac i pedale i sve...menjao glavni drzac, ne znam da da pucam pare i u ostale. buka je nepodnosljiva al jbg nije mercedes pa da se ne cuje
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Za sediste kupi Wurth "belu mast" u spreju i naprskaj mehanizam sedista. Sedi i par puta se provozaj gore-dole.

Sent from my MI 5s using Tapatalk

sasha015
Reactions:
Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi

Post od sasha015 »

Ako mislis da lupkaju plocice u kljestima,otvori prozor i kad prelazis preko blagih neravnina,recimo saht,slivnik,blago pritisni pedalu kocnice.Ako tad nema lupkanja,,zveckanja,plocice su.
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Problem je do plocica koje u lezistu gde su kljesta imaju malo veci luft, nije do proizvodjaca kola vec do proizvodjaca plocica.
Meni se cuje samo po neraninama kada idem i to polako,
Sa promenom brenda plocica mozda zvuk nestane.
Slika
raks88
Reactions:

Post od raks88 »

Dobra ideja za proveru, probacu kasnije! Al mi je gotovo neverovato da je to, zato sto to ne bi smelo da se desava. Nigde lufta a pri najmanjoj neravnini udari 5x u sekundi, pogotovu kada ide sporije. Uzeo sam i amortizere posto su crkli(levi prednji) i jedan stabilizator, uzeo sam i kocnice da izmenjam, posto mi i rucna malo slabije drzi, pa cu videti. Ima dosta zazora na diskovima napred, da li je pozeljno da se ravnjaju na strugu?
Korisnikov avatar
Nikolaa
Reactions:
Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
Garaža: Reasonably Priced Car

Post od Nikolaa »

Kupio si jedan amortizer? :kuku:
raks88
Reactions: