Zimske gume - da ili ne?
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Re: Zimske gume - da ili ne?
Kolko se opterecujete glupostima. Cuj zastita diskova. Sta ce im biti?
Sta se to nekome od vas desilo pa imate lose iskustvo sa alu zimi?
Cena je jedini i osnovni razlog za sve izgovore.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Netacno. 
Ja sam mogao da biram koje cu za zimu.

Ja sam mogao da biram koje cu za zimu.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Meni su all season gume na alu non stop.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
-
- Pridružio se: 24 Maj 2017, 23:41
- Garaža: SEAT ATECA 2.0 CR TDI 190hp DSG 4Drive XCELLENCE
U mom slucaju cena nije uopste bila presudna niti bitna.Day Walker napisao: 25 Jun 2018, 19:07 Kolko se opterecujete glupostima. Cuj zastita diskova. Sta ce im biti?
Inace u pravu si, zaista se pojedini opterecuju glupostima, bitno im je da budu alu hehe

Nabavka za zimu, dilema je kupovina alu 17 in felne +gume, ili postojeće 18in felne i da kupim odgovarajuće gume, pa menjanje guma?
Problem je i TPMS, da li da vozim zimi bez njega na novom setu ili da "bacim" pare na još 4 kom? Baš ne znam... nisam pametan.
Problem je i TPMS, da li da vozim zimi bez njega na novom setu ili da "bacim" pare na još 4 kom? Baš ne znam... nisam pametan.
-
- Pridružio se: 24 Maj 2017, 23:41
- Garaža: SEAT ATECA 2.0 CR TDI 190hp DSG 4Drive XCELLENCE
Ako imas drugara vulkanizera koji ce ti 2x godisnje odraditi besplatnu demontazu > montazu > balansiranje, onda preporuka za postojece felne i nove 18'' gume.
U startu 4 gume 18'' kostaju za oko 100-200e skuplje nego 17'', zavisno od modela pa i to ukalkulisi u matematiku. Za tu razliku u ceni guma imas 4 senzora pritiska prakticno free .
Ostaje ti jednokratno ulaganje u felne koje kroz godine exploatacije i neplacanje usluga vulkanizera isplacuju sebe, a na kraju felne uvek mozes prodati i izvuci 50-60% od ulozenog u najgorem slucaju.
U startu 4 gume 18'' kostaju za oko 100-200e skuplje nego 17'', zavisno od modela pa i to ukalkulisi u matematiku. Za tu razliku u ceni guma imas 4 senzora pritiska prakticno free .
Ostaje ti jednokratno ulaganje u felne koje kroz godine exploatacije i neplacanje usluga vulkanizera isplacuju sebe, a na kraju felne uvek mozes prodati i izvuci 50-60% od ulozenog u najgorem slucaju.
Koji auto? Mozda ipak felne 16in? Sama guma ima veci zid i povoljnija je za vesanje u zimskim uslovima, a samim tim i po felne u slucaju udarne rupe.lucid_dmk napisao:Nabavka za zimu, dilema je kupovina alu 17 in felne +gume, ili postojeće 18in felne i da kupim odgovarajuće gume, pa menjanje guma?
Sent from my E5603 using Tapatalk
Drugi set za zimu, a da li 16, 17, 18, 19 kako ti je po volji i mogućnostima.
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Ne mogu da nadjem nijednu prednosti celicnih felni u odnosu na alu. Ni po zimi, ni leti, niti ikako.
Lance nisam nikad u zivotu stavio, a bas sam svuda vozio.
Kao jednu veliku manu celicnih felni vidim ispustanje vazduha uz rub gume. Svaka vremenom svaka pocne da pusta. Da li se od udaraca iskrivi, ili vulkanizeri ih malo nategnu kada skidaju gume, ne znam.
Na alu jos nikad nisam imao taj problem, promenio i felni i guma.
Alu se moze ispraviti da bude prava opet, celicna nisam siguran.
Lance nisam nikad u zivotu stavio, a bas sam svuda vozio.
Kao jednu veliku manu celicnih felni vidim ispustanje vazduha uz rub gume. Svaka vremenom svaka pocne da pusta. Da li se od udaraca iskrivi, ili vulkanizeri ih malo nategnu kada skidaju gume, ne znam.
Na alu jos nikad nisam imao taj problem, promenio i felni i guma.
Alu se moze ispraviti da bude prava opet, celicna nisam siguran.
Da li ti više bude žao kad ogrebeš čeličnu ili alu felnu? 

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Najmanje mi bude zao kada autobus ogrebe svoje felne 

Jedno mozda glupo pitanje (a mozda i ne).
Polako sam se kompltirao za zimu. Ispale mi 2 nove mischelinke PA4 za smesne pare pa nisam hteo da ispustim.
Pitanje je gde da stavim TS850p a gde PA4.
Znam da su obe vrhunske gume ali mi treba nazad ona malo bolja. Ne znam sto ali mislim da je Conti za nijansu bolhi pa bi isle pozadi. E sad bi voleo da cujem misljenja drugih i iskusnijih. Hvala
Polako sam se kompltirao za zimu. Ispale mi 2 nove mischelinke PA4 za smesne pare pa nisam hteo da ispustim.
Pitanje je gde da stavim TS850p a gde PA4.
Znam da su obe vrhunske gume ali mi treba nazad ona malo bolja. Ne znam sto ali mislim da je Conti za nijansu bolhi pa bi isle pozadi. E sad bi voleo da cujem misljenja drugih i iskusnijih. Hvala

Teško pitanje, pogledaj malo testove i prilagodi montažu najboljim karakteristikama modela
Javice se Dag. On je sigurno najkompetentniji pa ce objasniti