Merenje prosečne brzine na auto-putu

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Re: Merenje prosečne brzine na auto-putu

Post od ljubitelj »

Zaustavna traka se zove bas tako zasto, svrha postojanja je da se zaustavi vozilo a po potrebi i parkira (gumi defekt npr). Tako je bilo decenijama i ovde i po svetu i nije bilo ideja da to moze da zasmeta bilo kom psiho fizicki zdravom vozacu koji vozi pored svojom trakom.

Naravno, podrazumeva se da zaustavljanje i/ili parkiranje (u slucaju kvara na primer) traje samo dok je zaista minimalno neophodno i da se sto pre vozilo ukloni/ pokrene.

Krivac za naletanje na vozilo u zaustavnoj traci po logici moze da bude samo i jedino onaj koji izvrsi to naletanje.
Policija ne mora da bude u zastavnoj traci, i ne treba stoga ali je posebna tema kako policija inace smatra gde sve moze da se locira i parkira i po gradu i ono cuveno izletanje iz zbunja.

Zaustavna traka na autoputu je izmisljena da bi se vozilo moglo zaustaviti po potrebi i time ne ometa kretanje trakama za voznju, kao jedan od osnovnih elemeneta tipa puta da se zove auto put.
ChobbyNS
Reactions:
Pridružio se: 30 Avg 2017, 15:25
Garaža: Lancia Delta 1.4 tjet

Post od ChobbyNS »

To se nigde u svetu ne zove zaustavna traka, a samo kod nas čujem za taj izraz. Po evropi to zovu emergency lane i zabranjeno je da se zadržavaš u toj traci bez preke potrebe.
Ukoliko je vozilo u kvaru možeš ga tu ostaviti do dolaska šlep službe a putnici treba da napuste vozilo i da stoje iza zaštitne ograde.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Isti vrag kako se zove, stvat jezika, funkcija je ista.

Послато са HTC U Play уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Post od kragujevac »

ChobbyNS napisao: 27 Jun 2018, 10:47 To se nigde u svetu ne zove zaustavna traka, a samo kod nas čujem za taj izraz.
Zove se, na primer na nemačkom govornom području (Standstreifen).
Ali da panduri stoje i da slikaju saobraćaj na istoj, to nisam video u D, a ne mogu da se setim i da sam do sada video u SRB. Na AP prema Subotici obično stoje u hladovini ispod nadvožnjaka a auto je u livadi iza bankine. Meni i kada bi se desilo da neki pandurski taksi proba da me zaustavi, produžio bih do prvog parkinga, nema teorije da mu stanem na sred auto puta u zaustavnoj traci.
Poslednja izmena od kragujevac u 27 Jun 2018, 11:13, izmenjeno 1 put ukupno.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
ChobbyNS
Reactions:

Post od ChobbyNS »

Pa bas u Nemackoj sam od policije dobio ovo objasnjenje koje sam napisao. Dobio sam i kaznu za stojanje u toj traci.
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:

Post od kragujevac »

Koliku kaznu, verovatno 75€? Na zaustavnoj u D se staje samo ako imaš toliko ozbiljan problem da nisi u mogućnosti da produžiš do prvog izlaza, svako drugo korišćenje je zabranjeno. Po pravilu se pored onoga ko je stao u zaustavnoj traci u rekordnom roku stvori pandurski taksi i pali plavo svetlo (kamere su svuda, pa se brzo javi).
Postoje izuzeci kad se zaustavna "otvori" kao četvrta traka, ali to se radi promenljivom signalizacijom ili ovim znakom.
Prikačeni fajlovi
die-freigabe-des-seitenstreifens-wird-durch-das-verkehrszeichen-223-1-angezeigt-oben-links-die-aufhebung-durch-das-schild-223-2-oben-rechts-.jpg
die-freigabe-des-seitenstreifens-wird-durch-das-verkehrszeichen-223-1-angezeigt-oben-links-die-aufhebung-durch-das-schild-223-2-oben-rechts-.jpg (25.63 KiB) Pogledano 2696 puta
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

kragujevac napisao: 27 Jun 2018, 11:09
ChobbyNS napisao: 27 Jun 2018, 10:47 To se nigde u svetu ne zove zaustavna traka, a samo kod nas čujem za taj izraz.
Zove se, na primer na nemačkom govornom području (Standstreifen).
Ali da panduri stoje i da slikaju saobraćaj na istoj, to nisam video u D, a ne mogu da se setim i da sam do sada video u SRB. Na AP prema Subotici obično stoje u hladovini ispod nadvožnjaka a auto je u livadi iza bankine. Meni i kada bi se desilo da neki pandurski taksi proba da me zaustavi, produžio bih do prvog parkinga, nema teorije da mu stanem na sred auto puta u zaustavnoj traci.
Jel mozes da neces da stanes na AP policiji?
Do parkinga naravno.
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:

Post od kragujevac »

nikaragva napisao: 27 Jun 2018, 11:27
kragujevac napisao: 27 Jun 2018, 11:09 Zove se, na primer na nemačkom govornom području (Standstreifen).
Jel mozes da neces da stanes na AP policiji?
Do parkinga naravno.
Ne znam i ne zanima me, mogu samo da usporim+da im dam do znanja da sam ih video, ali da stanem na zaustavnoj, Bože sačuvaj.
Btw. ovako nešto može da i da se desi samo u SRB, pošto u Nemačkoj ne zaustavljaju vozače na auto putu, nego predju ispred onoga koga žele da zaustave pa ili izbace svetleću lizalicu kroz prozor ili imaju svetleću tablu iza na kojoj je trčeći tekst, i tako "eskortiraju" do prvog parkinga (ne proširenja na putu, nego do parkinga na koji se silazi sa auto puta). Tek tu traže dokumenta.
zaustavljanje bilo koga od strane policije u zaustavnoj traci na AP je direktno ugrožavanje života, i kao takvo apsolutno nenormalan postupak.
Poslednja izmena od kragujevac u 27 Jun 2018, 11:39, izmenjeno 1 put ukupno.
Ljuba Moljac
ChobbyNS
Reactions:

Post od ChobbyNS »

Platio sam 90€ tada, negde oko 2011 godine je to bilo.
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:

Post od kragujevac »

Sad je 75€ i jedan kazneni poen (ne znam koliko je taj kazneni poen "zaradjen" u D problematičan u SRB).
Ljuba Moljac
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ne dobijas bodove sa stranom dozvolom, logicno, samo placas novcanu kaznu.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
gazza
Banned
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano

Post od gazza »

uvatili me proslegodine na onom radaru pred naplatnom rampom u nisu, zaboravio da platim i sad mi stiglo 5 dana zatvor ili 5000

jedino sto mi nista nisu poslali brojeve racuna i slicno, pa mi treba pomoc da platim

da li sve kazne idu na isti racun - budzet republike srbije 840 743324843-18

kako formiram model i poziv na broj

97 - 501 pa 12-cifreni broj koji pocinje sa 165 koji je broj prekrsajnog naloga?

ovo 97 pa 501 mi je bilo kada sam placao kaznu iz beograda, ne znam da li je isto za nis

hvala unapred
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Bolje se nekako raspitaj direktno kod njih jer ovako ako promašiš ostaješ bez para.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Racun je u redu. Za model i poziv na broj proveri, jer moze da se desi da poveze uplatu sa nekim pogresnim racunom a ti si platio.Slika

Sent from my P10 Lite using Tapatalk

botr
Reactions:
Pridružio se: 27 Maj 2013, 19:10

Post od botr »

Ima li novih iskustava sa merenjem? Meni se cini da su digli ruke od ovoga, ja prosao deonicom Sid-Simanovci, tj. Batrovci-Beograd proslog vikenda u sred gastarbajterskog talasa, policije nema na rampama, u stvari, bilo ih je na Simanovcima ali jedna patrola koja je stajala sa strane, posle rampe, koje je stajala onako, reda radi. Vozio sam dosta brze od ogranicenja. Nije ih bilo ni na Vrcinu.
Odgovori