Hrvatska
Re: Hrvatska
Po Ogiju sam osu samo ja, a ti si upravo nacistima nazvao ceo jedan narod. Iz kojeg, npr, u mojoj porodici (i sa moje i sa ženine strane) imamo i logoraše i borce protiv istih tih nacista.
Emocije su uključene, o da.
@Geza - ne može tako, ili ćemo imati nultu toleranciju prema ekstremizmu, ili nećemo.
Npr, meni lično već dugo smeta tolerisanje fašističkih stavova (svaka čast DukeNS) tako da ćete mene u buduće mnogo manje vidjati ovde. Dužan sam sam sebi da održavam temu o svom autu i tako...
Emocije su uključene, o da.
@Geza - ne može tako, ili ćemo imati nultu toleranciju prema ekstremizmu, ili nećemo.
Npr, meni lično već dugo smeta tolerisanje fašističkih stavova (svaka čast DukeNS) tako da ćete mene u buduće mnogo manje vidjati ovde. Dužan sam sam sebi da održavam temu o svom autu i tako...
Nastavićete sutra, kad se ohladite.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

složio bih se sa quote=Darko i quote=markoueDarko napisao: 19 Jun 2018, 22:45markoue napisao: 19 Jun 2018, 22:01 Bez ulaza dublje u tematiku, ja nikad ne bih otisao na odmor negde gde se ne osecam dobrodosao i sigurno.![]()
Osim istre (koja je kosmopolitska regija) ne bih letovao u ostatku HR. Niko nas toliko nije klao u istoriji (mozda turci).
Moras nekad ukljuciti malo i emocije.
Licno sam mesanih nacionalnosti (izmedju ostalog manjim delom i hrvatske) ali kod njih ne bih isao da ostavim pare i pritom strahujem.
Izvinite za off. Ali osuli ste po ogiju a mozda covek ima razloge zasto tako pise.
koliko god čovek bio otvorenih shvatanja i širokih vidika, oprez uvek mora postojati.
prošle god smo se nas par ekipa odlučili da posetimo jedan veći koncert u hrvatskoj. mlađu ljudi, 25-35, niko od nas sa predrasudama, većina liberali. ja u poslednjem trenutku odustao zbog prehlade. uglavnom odoše oni bez mene. na putu do hale primetli su dosta "čudnih" pogleda zbog priče na ekavici. na ulazu ih obezbeđenje pita: "šta je srbijanci, kod vas nema koncerata pa dolazite kod nas?". grupica iza provali da su iz srb, i ceo koncert ih merka. krene neka šutka ovi bukvalo išutiraju naše. na kraju svirke krene da ih prati njih 10-ak i provocira. srećom se u blizini našla policija i odveli su ih bukvalno do hotela.
posle toga reše da odu u zadar. u fazonu ma primorci su verovatno opušteniji, manje optrećeni nacionalizmom itd. tamo su se tek proveli kao bosi po trnju. E coupe i Land Cruiser izgrebani ključevima, tablice išarane markerom, po prašini ispisane "poruke". kažu: "odakle vama četnicima ovakva auta, kralo se po europi" (a jedan od momaka naš uspešan sportista, ostali privatnici i programeri, uglavnom svi vrte nekoliho k € mesečno). ovaj 1 kaže dajte mi hleb, prodavačica nije htela da ga usluži. ne znam kako kolege forumaši pričaju, možda je jekavica pa toliko "ne bodu oči". doduše bilo je par devojaka koje su bile sasvim korektne i nije im smetalo što su iz srbije.
posle toga uzmem da čitam komentare po netu. na b92 naši ljudi: napred hrvatska, bravo komšije, rimac je moj omiljeni i najbolji proizvođač automobila, rimac bog otac, navijam za hrvatsku, živela yu itd
posle pročitam na hrvatskim portalima i sloši mi se. daleko više mržnje i predrasuda.
nakon svega ovoga ne bih smeo da boravim u hrvatskoj duže od par dana.
pre svega jer rizik postoji, a kao racionalan čovek biram mesto gde istog nema ili ga ima vrlo malo.
verujem da je hrvatska interesantna česima, poljacima, slovacima i ostalim katoličkim zemljama (da se razumemo ateista sam i ne delim ljude prema religiji) jer su mentalno sličniji i zbog veroispovesti.
ko je evropejac i zanima ga evropa, kultura, istorija i nasleđe - look no further than italija, grčka, španija. prve dve su kolevke zapadne civilizacije a treća prelepa prijateljska zemlja. u španiji i italiji sam se osećao kao kod kuće.sa grčkom nemam previše iskustva sem što sam 2x bio na elitnim destinacijama gde borave milioneri i teške budže koji nemaju dodira s običnim svetom. ali s obzirom da imaju ostrva više no što čovek za života može obići, verujem da se može naći destinacija iz snova gde se može boraviti i uživati bez ikakve strepnje.
Isto kao što su tvoji drugari imali loše iskustvo u CRO-sto posto sam siguran da ima ljudi koji su imali loše iskustvo u "kolevkama civiliazcije" što je ekvivalent našem spominjanju viljuške koja se koristila na dvoru-a Henri tamo neki jeo rukama ko svinja.
Ja sam eto bio u Rusiji godinu dana svojevremeno-i ne mogu da kažem da sam se osećao dobrodošao-a nikavih problema nisam imao, niti sam ih pravio. Jednostavno zabole njih za nas-prosečan narod, kako su ksenofobični prema bilo kojoj drugoj naciji-tako su i prema nama.
Da ne pričam kakvi su kao nacija, a izrodili su Puškina, Tolstoja itd itd itd...opet veze sa vezom nema
To ne znači da nemam prijatelja sa kojima se čujem i dan danas....
Ja sam eto bio u Rusiji godinu dana svojevremeno-i ne mogu da kažem da sam se osećao dobrodošao-a nikavih problema nisam imao, niti sam ih pravio. Jednostavno zabole njih za nas-prosečan narod, kako su ksenofobični prema bilo kojoj drugoj naciji-tako su i prema nama.
Da ne pričam kakvi su kao nacija, a izrodili su Puškina, Tolstoja itd itd itd...opet veze sa vezom nema
To ne znači da nemam prijatelja sa kojima se čujem i dan danas....
What i do for the livin'? I live for the livin'.
I moje kolege iz Rusije totalno nemaju pojma ni o Srbiji ni da ih kao nacija gotivimo.
Sve je naduvana domaca propaganda.
A kako nas vide na zapadu gde sam bio, na zalost, bolje da ne pisem...Znaju nas samo preko Haga i njegovih stanovnika, svi obicni ljudi. Tako se jedino pominjala nasa zemlja, plus naravno sada po ucescu na SP.
Sve je naduvana domaca propaganda.
A kako nas vide na zapadu gde sam bio, na zalost, bolje da ne pisem...Znaju nas samo preko Haga i njegovih stanovnika, svi obicni ljudi. Tako se jedino pominjala nasa zemlja, plus naravno sada po ucescu na SP.
Poslednja izmena od ikac2000 u 28 Jun 2018, 21:44, izmenjeno 4 puta ukupno.
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Sve sami prijatelji.nelenile napisao: ko je evropejac i zanima ga evropa, kultura, istorija i nasleđe - look no further than italija, grčka, španija. prve dve su kolevke zapadne civilizacije a treća prelepa prijateljska zemlja. .
A šta znači ovo "liberal", jel' to neka titula ili politička "pripadnost"? Ili kao veganstvo, gde se upoznaješ sa: Ćao ,ja sam vegan, a u ovom slučaju je: Ćao, ja sam liberal.
Sent from my Redmi Note 4x using Tapatalk
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Da se i ja ubaci i izadjem na brzinu bez mnogo objašnjavanja: u Hrvatsku i Tursku nikad neću da letujem. Ali podržavam tuđ izbor. Recimo prijateljica mnogo voli Tursku, ide 2-3 godišnje tamo. Nikad joj ništa nisam rekao o tome, niti me zanima gde ide. Ali znam gde neću ja ići.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Ti nisi validan za diskusiju, za tebe su avioni đavolje naprave 

What i do for the livin'? I live for the livin'.
Ja idem letos najverovatnije u Hr na more....koja mi kazna sleduje?
, ili mi je več to dovoljna kazna 

- speedy stikis
- Pridružio se: 01 Jul 2016, 12:27
Nemci i astrijanci ne smetaju?
O amerima da ne pricam?
Za mene sve to ******** ali svuda ima mnogo mnogo dobrih ljudi i na zalost ima onih drugih ali ima to je svuda tako
O amerima da ne pricam?
Za mene sve to ******** ali svuda ima mnogo mnogo dobrih ljudi i na zalost ima onih drugih ali ima to je svuda tako

TheWickerMan,
prijateljske ili ne, u tim zemljama se prosečan srbin može sunačati bez bojazni da mu neki ultra desničar ne razbije glavu.
briga mene ko je rus, ko nemac ili hrvat.
odmor smatram kao deo godine predviđen za uživanje, a okretanje oko sebe, ustručavanje od pričanja na javnim mestima, strah od parkiranja auta na parkinzima je sve sem odmora.
prijateljske ili ne, u tim zemljama se prosečan srbin može sunačati bez bojazni da mu neki ultra desničar ne razbije glavu.
briga mene ko je rus, ko nemac ili hrvat.
odmor smatram kao deo godine predviđen za uživanje, a okretanje oko sebe, ustručavanje od pričanja na javnim mestima, strah od parkiranja auta na parkinzima je sve sem odmora.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Tako ti je kad su ti sunarodnici dugo godina etiketirani kao agresori, ljubavi tu nema.
Ne znam koji ćeš tamo, sem možda porodično.
Ili iz neznanja ili čačkaš mečku (namerno).
Ne znam koji ćeš tamo, sem možda porodično.
Ili iz neznanja ili čačkaš mečku (namerno).
Boringly average, but also perfect for school run mums
2010e kad smo bili na Zrcu rodjak imao neku zastavicu Republika Srpska oko retrovizora. Sjecam se pogleda koje nikad necu zaboraviti
Inace imam prijatelja koji je iz Zadra, cisti Hrvoje ali momak stvarno nema nikakvih predrasuda i stidi se onih koji pljuju po Srbima bez razloga.
Vjerovatno on ima drugacija razmisljanja od mene o ratu ali to je normalno. Njegove su naprimjer Srbi granatirali dok sam ja recimo imao slicna iskustva sa Hrvatima oko Dervente/Doboja, ne ja licno ali pripadnici moje porodice.
Ja nikad nisam imao problema u HR i kad sam rekao odaklen sam i sta sam. Naravno mozda ja lakse prolazim zbog tablica i zbog ijekavice...
Razumijem Srbe iz Srbije koji izbjegavaju HR zbog razlicitih problema, ali ne razumijem one koji mrze Hrvate zbog koji kakvih ratova. Jer iskreno i mi smo svakakvih sranja pravili kao i oni.
Moj stric koji je ratovao u VRS citav rat ima mnogo prica gdje su recimo srbi iz srbije dolazili i klali civile po Republici Srpskoj, to naravno nista pozitivno nije donjelo nama u RS. Ali to nije razlog da neko mrzi Srbiju i Srbe, neka mrze te ljude koji su cinili to.

Inace imam prijatelja koji je iz Zadra, cisti Hrvoje ali momak stvarno nema nikakvih predrasuda i stidi se onih koji pljuju po Srbima bez razloga.
Vjerovatno on ima drugacija razmisljanja od mene o ratu ali to je normalno. Njegove su naprimjer Srbi granatirali dok sam ja recimo imao slicna iskustva sa Hrvatima oko Dervente/Doboja, ne ja licno ali pripadnici moje porodice.
Ja nikad nisam imao problema u HR i kad sam rekao odaklen sam i sta sam. Naravno mozda ja lakse prolazim zbog tablica i zbog ijekavice...
Razumijem Srbe iz Srbije koji izbjegavaju HR zbog razlicitih problema, ali ne razumijem one koji mrze Hrvate zbog koji kakvih ratova. Jer iskreno i mi smo svakakvih sranja pravili kao i oni.
Moj stric koji je ratovao u VRS citav rat ima mnogo prica gdje su recimo srbi iz srbije dolazili i klali civile po Republici Srpskoj, to naravno nista pozitivno nije donjelo nama u RS. Ali to nije razlog da neko mrzi Srbiju i Srbe, neka mrze te ljude koji su cinili to.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Najbolje da stanemo ovde, otići će predaleko. Imam i ja svašta da kažem na tu temu, rođen sam tamo itd. ali kao što rekoh, da stanemo ovde.
Ko želi neka ide, ko ne želi svakako ne mora. Dobro je ovde pročitati lična iskustva, kao i u drugim temama sa drugih destinacija.
Ko želi neka ide, ko ne želi svakako ne mora. Dobro je ovde pročitati lična iskustva, kao i u drugim temama sa drugih destinacija.
Posetite www.garaza.rs !