Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva
- Puzo81
- Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
- Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium
Re: Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva
Beše li da nema povrata pdv-a pri kupovini prvog stana (ako se kupuje od investitora koji je u sistemu) kao ni poreza na prenos aps. prava (ako je od fizičkog) ako je kupac ikada u svom životu bio vlasnik makar i šupe uknjižene u katastru?
Ako vec posedujes neku nekretninu onda nema. Ali moze da kupi supruga npr ako nike imala nekrwtninu i da ona ima povracaj pdv-a. Nema veze ako nema dovoljnu platu za kredit, ti bi bio solidarni duznik.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Još nisam video kotlić koji nije morao pre ili posle da se čačka. Suludo mi je zatvarati ga u zid.
Svemu se pristupa lako i plovku i ventilima, ne mora da se ruši zid, jedino ako kazan procuri, ali pošto je od plastike, to ne bi trebalo da se desi.
.... ima pravo na povrat ako nije ništa kupio u zadnjih 10godina. Bar je tako bilo u mom slučaju.Puzo81 napisao:Beše li da nema povrata pdv-a pri kupovini prvog stana (ako se kupuje od investitora koji je u sistemu) kao ni poreza na prenos aps. prava (ako je od fizičkog) ako je kupac ikada u svom životu bio vlasnik makar i šupe uknjižene u katastru?
Skokni do Poreske, preko puta Bazara,na 2.sprat i traži Miru Živković i imaćeš tačnu informaciju.
Ne bih ja kupio stan i naveo ga na ženu, pa makar morao da platim PDV na PDV.
Evo kod mene u stanu 2 kotlica (kupatilo i wc) već 11 godina nismo pipnli - ugrađeni 100% u zid..grujicd napisao:Još nisam video kotlić koji nije morao pre ili posle da se čačka. Suludo mi je zatvarati ga u zid.
Verstuurd vanaf mijn WAS-LX1A met Tapatalk
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
@Ikac
Bolje je nego što sam mislio. Ali opet, za 10 godina nešto se pokvari, taj model se više ne pravi, nema rezervnog dela... A običan kotlić zameniš bilo kojim drugim. Ali to sam ja, meni je funkcionalnost (gde je i održavanje) uvek ispred estetike. A ni sa estetske strane mi ne smeta kotlić, ceo život ih gledam i nikad nisam pomislio uh što bi bilo super da ga nema.
Ljudi se previše tripuju kad krenu da sređuju stan. I meni se to desilo, da se ne oseti neko prozvan. Uhvatiš se za neke sitnice pa se nerviraš, a par meseci posle to ni ne primećuješ. Ali stalno primećuješ ako ergonomija nije dobra, ako te u upotrebi nešto smara na dnevnom nivou.
Bolje je nego što sam mislio. Ali opet, za 10 godina nešto se pokvari, taj model se više ne pravi, nema rezervnog dela... A običan kotlić zameniš bilo kojim drugim. Ali to sam ja, meni je funkcionalnost (gde je i održavanje) uvek ispred estetike. A ni sa estetske strane mi ne smeta kotlić, ceo život ih gledam i nikad nisam pomislio uh što bi bilo super da ga nema.
Ljudi se previše tripuju kad krenu da sređuju stan. I meni se to desilo, da se ne oseti neko prozvan. Uhvatiš se za neke sitnice pa se nerviraš, a par meseci posle to ni ne primećuješ. Ali stalno primećuješ ako ergonomija nije dobra, ako te u upotrebi nešto smara na dnevnom nivou.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Viđam ih u novijim hotelima/apartmanima. Po kratkom iskustvu, nekoliko x nekoliko noćenja, ja ih ne bih ugrađivao kod sebe u kupatilo. Nekako su mi nepraktični, a ni sušenje nije spektakularno. Možda ima više modela/snaga itd., ali meni su 'nako.jocas napisao:
Ima li neko iskustva sa ovim sušačima CINI ?
TT
Moja zgrada je 14 godina stara, i od dva vodokotlica jedan je prosle godine morao ceo da bude menjan. Majstor mi je rekao da je morao da skida plocice i ugradi novi kotlic.
Drugi je na izdisaju, i receno mi je da ce morati da se uskoro i on menja.
Inace voda je izuzetno tvrda ovde.
Drugi je na izdisaju, i receno mi je da ce morati da se uskoro i on menja.
Inace voda je izuzetno tvrda ovde.
@grujicd
konzolna wc solja je i prakticnija i funkcionalnija(sto se tice higijene) pa se zato stavlja i u hotelima i to ne iz razloga da bi bili vise fensi(imas i soc varijanti konzolnih solja).
konzolna wc solja je i prakticnija i funkcionalnija(sto se tice higijene) pa se zato stavlja i u hotelima i to ne iz razloga da bi bili vise fensi(imas i soc varijanti konzolnih solja).
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Lakse obrisati patos ispod solje, to je veliki +

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Ja sam menjao silikonske gumice na Geberitima ugradnim posle 3 godine od useljenja. Lako se rasklapa, sve je pristupačno.
Jedino ne znam zašto su se odvijali šrafovi iz nosača, pa sam to rešio kontra maticama.
Jedino ne znam zašto su se odvijali šrafovi iz nosača, pa sam to rešio kontra maticama.
Možda ima uticaja i to što su to verovatno ona Electra serija sa električnim grejačem, meni treba varijanta za centralno grejanje.pedja napisao: 03 Jul 2018, 21:31Viđam ih u novijim hotelima/apartmanima. Po kratkom iskustvu, nekoliko x nekoliko noćenja, ja ih ne bih ugrađivao kod sebe u kupatilo. Nekako su mi nepraktični, a ni sušenje nije spektakularno. Možda ima više modela/snaga itd., ali meni su 'nako.jocas napisao:
Ima li neko iskustva sa ovim sušačima CINI ?
TT
Probaću da vidim negde uživo kako izgleda, u kuhinji mi ionako nije potrebno previše jako grejanje, mada je funkcija svakako bitna.
Videću i šta kažu oni koji prave kuhinju, možda imaju neku ideju kako da se bolje zamaskira postojeći radijator.
Što se tiče ugradnog geberita ima ga par prijatelja i niko nije imao problema, svemu se pristupa lako kroz onaj otvor ispod tastera.
Konzolna šolja svakako nije moguća, mada bi bila izbor, tako da prvo gledam funkciju pa tek onda izgled. Ako ne ide ima lepih i niskomontažnih klasičnih kotlića.
Neko za sigurnosna vrata ?
Nema ako si od jula 2006 godine imao u svojini stan ili deo stana ili porodicne stambene zgrade tj. kuce. Tako je i navedeno u zakonu. Druge nepokretnosti nisu obuhvacene poput zemljista, garaza itd i onda povrat moze da se ostvari.Puzo81 napisao:Beše li da nema povrata pdv-a pri kupovini prvog stana (ako se kupuje od investitora koji je u sistemu) kao ni poreza na prenos aps. prava (ako je od fizičkog) ako je kupac ikada u svom životu bio vlasnik makar i šupe uknjižene u katastru?
Geberit odavno nije više neki kvalitet iz onoga što čujem od majstora, a i prečesto menjaju modele pa zna da bude problem sa rezervnim delovima.
Ja ne bi ulazio u avanture sa ugradnim vodokotlićem ispod ravni pločica pogotovu sa tvrdom vodom kakva je tipično kod nas.
Ako baš treba maska, zeleni "knauf" po želji obradjen mozaik malterom ili obložen pločicama, na primer,
Ja ne bi ulazio u avanture sa ugradnim vodokotlićem ispod ravni pločica pogotovu sa tvrdom vodom kakva je tipično kod nas.
Ako baš treba maska, zeleni "knauf" po želji obradjen mozaik malterom ili obložen pločicama, na primer,