Granicni prelazi?

Stanje na putevima, registracija, osiguranje i druge informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Re: Granicni prelazi?

Post od kragujevac »

Dešavalo se da je kolona na "non-EU" čak i kraća od "EU". Interesantno da niko nikada ne pravi probleme kad gradjanin EU ode na "non EU" prolaz, a obrnuto postoji čak mogućnost i da se kazna plati. Lično nisam imao nikada "problema" po tom pitanju, pošto deca i supruga imaju EU pasoše, ali sam čuo od prijatelja da su ih zezali kad su na EU prolazu stali sa 4 srpska pasoša. (obično na Batrovcima, kao kazna je xxx kuna i štajaznam).
Malo ne nervirantno, da ne kažem ponižavajuće kad se ode na EU prolaz sa "mešanim" pasošima, Mislim, pružim im tri isprave iz EU i jedan srpski pasoš, ona tri iz EU maltene ni ne pogleda, a moj srpski okreće na čitač, pa zagleda nešto, pa lupa pečat :kuku: . Dosadilo.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

maniaxxx napisao: 08 Jul 2018, 22:02 60 e više' Zašto? Hr putarina je cirka 20 e, SLO vinjeta je 15, ako je potrebna, H vinjeta je 10 e ako se ne varam, znači razlika je 25 evra, ali je nešto bliže ( valjda? ) i brže svakako. Gužve AT-SLO i posle HR-SLO jesu, ali nikad takve ko H-SRB, posebno, koliko znam na Obrežju nije nikad neka preterana gužva, a nema ni potrebe po tom GP, kao da se ide preko Karavanka.

Mislim point je više u tome da mi nikad nije bilo jasno zašto se bira takav put, verovatno sa razlogom, ali ja ne znam taj razlog, ili mi je nešto promaklo, pošto ja često biram neke nelogične rute

Da ne bude zabudne, ja prvi ne volim AP kroz Hrvatsku ali ovde pričamo o opcijama. Kakve su gužve na HR-SRB granici? Ako je tamo isto katastrofa onda je svakako bolje preko H, pa čekaš samo na jednoj granici.
Upravu sto se tice 60+ eur, ali 40 je sigurno.... Meni je samo muka od ekstra granica. Trenutno Austrianci vise veruju Madjarima nego Slovencima :) ili Slovenci Hrvatima :) Sve u svemu tamo je uvek bilo zezanja. Iz tvoje perspektive (Slovenije) je sve drukcije.
ivanzj
Reactions:
Pridružio se: 13 Jul 2017, 12:36

Post od ivanzj »

Na Horgosu, kad je guzva, uvek idem u EU traku a uglavnom u kolima nemam nikog sa EU pasosem. Nijednom nisam imao problem.
Ako bi i negodovali, rekao bih da nisam uspeo da predjem u drugu traku. Sto je uglavnom i istina
Juce, na Backom Bregu, me je madjarski policajac sam poslao u traku za EU gradjane.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Ja volim i da preteknem kolonu i dodjem na pocetak i predstavim se da sam poslanik.
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Mene su jednom hteli da kazne jer smo svi sa Srb pasosem bili na EU.

Mislim da je fora na EU prolazu da jedan clan ima, a da su ostali clanovi porodice, ne drugari. Tako ne mogu da kazne, inace bi mogli, kako je jedared bilo na reportazi za HR granicu.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Danas na Horgosu oko 3.30 ujutro ka Madjarskoj prosao sve zajedno za 10 min.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:

Post od kragujevac »

ftj napisao: 09 Jul 2018, 13:17 Ja volim i da preteknem kolonu i dodjem na pocetak i predstavim se da sam poslanik.
I jel ti fora nekad prošla?
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ja obozavam te na foru zbog kojih se ceka duze. A i one sto ih zbog papira zaustave i blokiraju celu kolonu. Vrhunski.
SlikaSlika
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Prosi put smo i cekali 3x duze, bas zato sto oni koji su isli preko livade, ili preko kamionske linije su prolazili sve vreme a glavna kolona je stojala. Jezaaaaaa najgora, bas me je potsetilo na '90 godine i Madjarsku granicu....
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:

Post od kragujevac »

Al mislim, koliki pacijent/bezmozgović treba neko da bude da proveze auto preko livade do prelaza?
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ma ne mora preko livade, dovoljno je uletanje sa strane, pravljenje 3 u jednu kolonu i slicni dobro poznati specijaliteti.
SlikaSlika
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Na Horgosu eu i all passport rampe nemaju svrhu jer dosta kola iz Srbije ide na eu rampu. Mene su par puta opomenuli, ali kasno. Kazem nisam znao i cao.

Sent from my MI 5s using Tapatalk

ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Pa to, ja preskocim sve redove i ako mi prave problem ja kazem nisam znao jbg poslanik i zajebem sve glupake sto cekaju red.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Ja sam jednom na hr prelazu (lipovac) stao u eu traku jer nije bilo nikog dok je na non-eu bilo 20 tak vozila. U kolima bili drugar i ja. Jedan eu i jedan srpski pasos. I granicar posteno ispizdeo na nas kako nismo smeli tu da stanemo i kako je kaznjivo. Nekako nas pustio da prodjemo.
Ne kontam u cemu je problem ako vozac ima eu pasos i hoce da predje na traci za eu gradjane. Da li to znaci da ako bilo ko u autu ima srpski onda svi treba da cekamo na drugom prelazu?
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

To bi trebalo da znaci...
SlikaSlika