Ma jok, odlicna mi i felna i guma, tako mi vulkanizer rekao da je to razlog sto su ispustale. Na dve nedelje padne za pola bara pritisak, sad je sve ok a slicnom takvom crnom tekucinom je mazao, nemam pojma sta da mislim
Nem tu lepka, desi se nekad da popusti uzrok nepoznat kada je guma novij i felna dobra.
Ta "crna tekucina" sjebava felnu i gumu jer ima benzina i posle x godina takve montaze guma na peti dobije rupice a felna "bubuljice".
Jedina prednost je kad je felna zardjala a guma stara onda drzi, ali to je krpljenje. Felnu treba ocistiti, izbrusiti i bude sve ok.
Retko kada se koristi navedeni lepak. To se dešava na starim felnama koje su toliko zarđale da ne prave zaptivni kontakt sa gumom. U ostalim slučajevima se guma i felna podmazuju da bi lakše skliznule pri montiranju.
@A170TAko ti se ne gubi pritisak drastično, nema potrebe da demontiraš gume sa felni.
Ne gubi pritisak ni najmanje. Komsiji se desilo da iznenada skroz ispusti preko noci, pa sam hteo da se informisem da se i meni ne bi isto desilo. Imao je srece da mu se desilo u dvoristu a ne u putu.
Na koliko biste pumpali za put do Grcke imajuci u vidu da mi na pragu pise da je za pun auto 2.5 napred a 2.6 nazad. Nesto mi to mnogo, iovako mi je auto tvrd ko ku*rac.
Ni ja ne vidim problem na 2.5 2.6, cak i bolje. Manje zagrevanje pneumatika jer je manje trenje.
Ni jedna guma nije eksplodirala od viska pritiska(ne mislim na preterivanje tipa 4bara za putnicku), ali od manjka jesu mnoge.
Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока