Granicni prelazi?

Stanje na putevima, registracija, osiguranje i druge informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
meidling
Reactions:
Pridružio se: 02 Feb 2017, 19:16
Garaža: Volvo XC90 II D4

Re: Granicni prelazi?

Post od meidling »

Jutros mi jedan "poslanik"tako naleteo na MKD granici.Samo sisa se zakljucao u auto i nije smeo da izadje,a jos laje.Pa da mu da malo ćelavi po pi..ci
Volvo XC90 II D4
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

ljuba napisao: 09 Jul 2018, 10:57
maniaxxx napisao: 08 Jul 2018, 22:02 60 e više' Zašto? Hr putarina je cirka 20 e, SLO vinjeta je 15, ako je potrebna, H vinjeta je 10 e ako se ne varam, znači razlika je 25 evra, ali je nešto bliže ( valjda? ) i brže svakako. Gužve AT-SLO i posle HR-SLO jesu, ali nikad takve ko H-SRB, posebno, koliko znam na Obrežju nije nikad neka preterana gužva, a nema ni potrebe po tom GP, kao da se ide preko Karavanka.

Mislim point je više u tome da mi nikad nije bilo jasno zašto se bira takav put, verovatno sa razlogom, ali ja ne znam taj razlog, ili mi je nešto promaklo, pošto ja često biram neke nelogične rute

Da ne bude zabudne, ja prvi ne volim AP kroz Hrvatsku ali ovde pričamo o opcijama. Kakve su gužve na HR-SRB granici? Ako je tamo isto katastrofa onda je svakako bolje preko H, pa čekaš samo na jednoj granici.
Upravu sto se tice 60+ eur, ali 40 je sigurno.... Meni je samo muka od ekstra granica. Trenutno Austrianci vise veruju Madjarima nego Slovencima :) ili Slovenci Hrvatima :) Sve u svemu tamo je uvek bilo zezanja. Iz tvoje perspektive (Slovenije) je sve drukcije.
Razumem tvoj stav, zato sam i pitao, jer ja malo drukcije gledam na to. I jedva čekam ( koliko to čudno zvučalo ) da ukinu i HR-SLO i HR SRB kontrole na granicama i da se samo prolazi...ali ne znam da li ču to dočekati
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

ftj napisao:Pa to, ja preskocim sve redove i ako mi prave problem ja kazem nisam znao jbg poslanik i zajebem sve glupake sto cekaju red.
Ja ne preskacem, samo idem gde i svi iz Subotice, Kanjize, Sente... Ne dobije se bog zna koliko, s obzirom da je kola iz eu vise nego nasih. Ono sto treba izbegavati, ako je moguce, je stati iza kola iz Rusije ili neke bivse SSSR republike. Sa njima uvek cimanje oko viza, ne valja ovo, ne valja ono.

Sent from my MI 5s using Tapatalk

ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Darko napisao: Ne kontam u cemu je problem ako vozac ima eu pasos i hoce da predje na traci za eu gradjane. Da li to znaci da ako bilo ko u autu ima srpski onda svi treba da cekamo na drugom prelazu?
Hrvati su skrenuli paznju bas na tu situaciju. Tako moze samo ako su ostali clanovi porodice.

Inace kazna je bila 35 eur kod Hrvata.

Odes na taj prelaz, drugar nek izadje pre toga i nek predje pesaka pa ga pokupis posle.
N_L
Reactions:
Pridružio se: 16 Mar 2016, 06:59

Post od N_L »

Vidim u vrijeme kad cu se vracati 2 plus sata na ulaz u srbiju i pise 2 na izlaz iz madjarske pa cu ici na Kelebiju ali recite mi za vracanje pdva da me nece crnjacit na srpsku stranu vise nego na horgos npr jer je opet manja gužva i malo manje prometna, iako sam u tranzitu al svejedno, i ima li prostora dovoljno medju granicama da poskidam etikete i prepakujem ili su blizu i ocigledno bude? Imam robu samo ali nekih 2000e vrijednost.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Presao sam Horgos za 1.45h. 1h HU i 45 min nasu.

Konacno u Srb mogu lepo da se navozam. Bas prija u odnosu na autoban. Nigde nikog, samo tempomat.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Juče ujutro prema grčkoj nigde čekanje duže od 5-10min. Možda ljudi nisu hteli da putuju na petak trinaesti? :mrgreen:
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

ikac2000 napisao: 14 Jul 2018, 06:43

Konacno u Srb mogu lepo da se navozam. Bas prija u odnosu na autoban. Nigde nikog, samo tempomat.
Upravo.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Šta mi bez tempomata da radimo?

Ja imam sreću da mi je auto dovoljno bučan na 130-140 pa, ni nesvesno, noga ne gazi dalje :D

TT

Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Na Backom bregu nigde nikog. Osim smrdljivih carinika :)

Sent from my Redmi Note 4x using Tapatalk

Korisnikov avatar
meidling
Reactions:
Pridružio se: 02 Feb 2017, 19:16
Garaža: Volvo XC90 II D4

Post od meidling »

Javi koju si rutu vozio ka autoputu i kakav je put.Tamo nikad nisam prelazio
Volvo XC90 II D4
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:

Post od TheWickerMan »

Išao na Sombor, Kula, Vrbas, Feketić. Put potužan na niskom profilu guma ali podnošljivo. Bolje nego sa E46 FL na balonjerama :)
A M6 od Budimpešte do 50ak km od granice je peeverzija, prazan, 180 km/h konstantno bez problema. Jedino kroz Baju posle je lošiji put.

Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Dolaze mi prijatelji iz Nemacke, jako slabo napreduju, ako neko ima info iz prve ruke vezano za stanje na granicama neka pise, idu preko HU.

Wicker, da li je na BB bilo guzve prema Srbiji ? Traze mi adresu ali izgleda da prelaz nema adresu, samo BB.
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Ja sam zamolio druga da zove telefonom Horgoš I pita kakva je situacija. Bolje je bilo stanje na Kelebiji. Bilo prazno
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:

Post od TheWickerMan »

Ogi, nikakve gužve nije bilo, jutros u pola 8. Po dva auta sa obe strane. Baš sam se prijatno iznenadio.

Nek kucaju Bački Breg, pa ručno nek odaberu granični prelaz, tako sam ja uraddio.

Odgovori