Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:
Pridružio se: 24 Nov 2014, 10:41
Garaža: Peugeot 308 1.6 HDI

Re: Grčka

Post od aviator »

Pazi @Ogi, ako se neko razume u vodu, to je Sh@rance. :D

Korisnikov avatar
noodles
Reactions:
Pridružio se: 21 Jun 2016, 19:54
Garaža: KIA Sportage 1.6 GDi

Post od noodles »

Martin napisao: 10 Jul 2018, 21:17 More u Stavrosu je lepo, ali ove godine i nije nešto jer su bujice od pre dve nedelje sve to poremetile....po slikama koje gledam na FB, izgleda da se more pročistilo i trebalo bi da je ok. Kažu da je najlepša plaža kod Platana (deo kada se krene prema Olimpijadi i dalje prema Atosu).
Ja sam pre dve godine bio u Vrasni i nekoliko puta smo bili/prolazili kroz Stavros. Meni se to uopšte ne sviđa. Uglavnom smo kačili neki vetar. Bili u delu posle kružnog toka, gde se kola parkiraju u 'ladovini od drveća. :)
Olimpijada je tu vrlo blizu, selo/malo mesto, ništa spec, MNE fazon.
Ali za Babylon sva preporuka, k'o da nema veze sa Grčkom ;)

Slika
Sa budalama se ne isplati svađati. Prvo te spuste na svoj nivo, a onda te dotuku na iskustvo!
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Post od Martin »

Poznata mi slika - uglavnom budem na drugoj strani, pa odavde preplivam uvalu. :)
Prikačeni fajlovi
WP_20170906_12_29_16_Panorama.jpg
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Plaza ta neka na kojoj smo danas bili, Jasmin, I vise nego dobra, more onako, jezersko, mesto kao mesto nije lose samo kao da si na Adi, sve nasi. I guzva.

Zbunilo me je sto u MK uopste nisam provalio gde je prosle godine bio prelaz sa AP na magistralu jer bukvalno sam vozio samo pravo, kao da je AP bio sve vreme kompletan.

Inace, put od skretanja za Gevgeliju I Dojran do samog Dojrana ima nekih 20, 25km, 3/4 puta je bas bas lose, prastari put, oronuo I pun rupa. Mislio sam da je ta losa deonica kraca. Dobar put je tek kada se ukljucite na put kojim smo isli do prosle godine. Ipak, moze da se vozi uz veliki oprez, vozio sam I gorim putevima.

GPS me opet zajebao malo, ne znam zasto mi se stalno vraca na SHORT iako ja stavim FAST, srecom proslo je bez posledica.

MK put generalno odlican u odnosu na sve prethodne godine, ima nekoliko vecih ostecenja, jedan grozan levak u asfaltu ali generalno neuporedivo bolje nego do sada. Nema skakaonica u odlasku.
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Post od Martin »

MK sve bolje i bolje.

Poslato sa FIG-LX1 uz pomoć Tapatoka

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Danas smo stigli s Kefalonije, nekih 3050 km puta sve ukupno. MK se prošiša baš brzo, u povratku obratiti pažnju kod prelaska s kratkog parčeta nekog starog puta na autoput, znak je 120 a ostavljena po koja skakaonica.

Kefalonija prelepa, putevi do nje savršeni sa oko 50 tunela ukupno u jednom smeru (Egnatia Odos i Nea Odos ili Ioanian Odos, to nisam ukapirao baš kako se koji deo zove).
Putarine su na svakih pedesetak km, odraše nas, sve zajedno s mostarinom i trajektom jako skupa zajebancija. Glavna prednost ostrva - naše table su retkost na ostrvu, srpski na plažama još ređi, manji broj i naših suseda. Nema pritiska na trošenje para na plaži kao na Sitoniji, mada je generalno ostrvo skuplje od Halkidikija.
Korisnikov avatar
havijer
Reactions:
Pridružio se: 28 Mar 2015, 07:55
Garaža: I30 mk1 1,4

Post od havijer »

Gorivo je takođe skupo, barem tng je bio baš skup.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Korisnikov avatar
mića
Reactions:
Pridružio se: 10 Apr 2013, 09:43
Garaža: Corolla

Post od mića »

Krecem u sredu uvece na kefaloniju i itaku, odlicna info heinz vezano za put u mk:-)
kefaloniju znam ali me itaka kopka tako da pisem izvestaj kad se vratim :-)

Poslato sa PRA-LX1 uz pomoć Tapatoka

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Nama s decom jug Kefe odličan. Bili smo skoro svuda, kapiram da ćemo se vratiti ponovo. Sledećeg puta iz Astakosa za Sami trajektom.

Obišli i Meteore, tj jedan manastir. Jako zahtevno, tamo je pakao na suncu i 35 stepeni, sve se usija i prosto kao da gori. Ko planira da ima u vidu, nije naivno. Bili smo tamo na jedno noćenje, ka Solunu išli preko Grevene, jako lepo za vožnju, pogled puca na sve strane na momente.

Dizel je na Kefi skuplji 6-7 centi, možda i više negde. Na kopnu smo sipali po 1.4 a na ostrvu je oko 1.46-1.48
Korisnikov avatar
rade74
Reactions:
Pridružio se: 31 Mar 2013, 17:29

Post od rade74 »

Koliko izadje trajekt i putarine?

Sent from my RNE-L21 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Ujutru krećem ka Kefaloniji, jedva čekam :)
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
meidling
Reactions:
Pridružio se: 02 Feb 2017, 19:16
Garaža: Volvo XC90 II D4

Post od meidling »

Kazu da je zbog radova kod Jagodine svaki dan kolona od nekoliko kilometara
Volvo XC90 II D4
Korisnikov avatar
somi-car
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
Garaža: Skoda Superb, Opel Combo

Post od somi-car »

Upravo se juce vratio sa Zlatibora.

Da, kao što si napisao kolona je kod Jagodine par km dugačka. Trebalo mi je 2h da prođem deonicu Batočina-Paraćin.
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Ja sam prosao u prosli cetvrtak i nije bila guzva ni ka Nisu, ni ka Beogradu.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Juče je bila km kolona ka Nišu, tu gde su radovi. Naplatna rampa kod Naisa gužva u sve tri trake 500 m bila, kapiram da sa TAGom možeš samo da se nerviraš. Mada je u smeru ka BG bila policija koja je odvajala pre rampe, da indijanci ne ulaze u prolaz za TAG.

Trajekt za Kefaloniju je povratna (za nas troje) 115.7€ iz Kyllinija za Poros, ili 131.4€ iz Astakosa za Sami. Prva varijanta ima oko 65€ putarine u GR (samo mostarina je 26.6€ za Rio - Antirio). Druga je jeftinija za vožnju (mislim da je oko 30€ za oba smera + manje km do luke dakle još jedno 25€ na gorivu razlike), ali se provodi 1:10h više na trajektu (2:30h umesto 1:20h) što moji ukućani nisu bili spremni da prihvate (a meni bi bilo lakše da dremkam na brodu nego da vozim). Za 40-50€ bi sledeći put prihvatili :)

U cenu uračunati i dva noćenja, nije mali put i nije lako nabosti vreme polaska trajekta za koji unapred morate da kupite / rezervišete karte.

EDIT: na Kefaloniju može i sa Lefkade trajektom, ali mi je savetovano da je bolje preskočiti vožnju putićima duž cele Lefkade, tako da nisam ni razmatrao tu varijantu.
Odgovori