Auto Kasko osiguranje

Stanje na putevima, registracija, osiguranje i druge informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Re: Auto Kasko osiguranje

Post od Velja »

Razmišljaju...

...o nečemu sasvim desetom :)
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Samo đonom... odgovor je stigao posle 5 min:

Poštovani,
mail je prosleđen sektoru šteta i čekamo njihov odgovor.
S poštovanjem,

Subject: RE: Ponuda za obnovu kasko osiguranja
Molim vas za odgovor na pitanje jer će od njega zavisiti s kojom osig.kućom ću zaključiti novi ugovor o kasko osiguranju vozila.
Pozdrav,
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Tako se radi sa tim pijavicama :doubleup:
Korisnikov avatar
DjukaBg
Reactions:
Pridružio se: 08 Sep 2016, 08:29
Garaža: Renault Koleos 2.0 dci 190KS 4x4 X-tronic Initiale Paris

Post od DjukaBg »

Rešili su mi slučaj uz natezanje. Prema informacijama koje sam dobio od bivše od drugara, koja je tamo samo službenik, opet su prvo odbili isplatu pošto je njihova procena da je šteta veća od 300e, ali nakon dostavljanja predračuna od servisa u koji su me poslali koji je nešto ispod 400e, stim što je moje učešće 50e, ipak su odoborili popravku, ali po predračunu. Moram račun da im donesem na identičan iznos (to je fora popravka bez garantnog pisma). To me je ta prijateljica i posavetovala, da bez policijskog zapisnika (namerno izbegavaju da kažu da li prihvataju službenu belešku) uvek odbiju (jer je njihova procena da u 99% slučajeva je šteta preko tih famoznih 300e). Onda mi rekla da odem u servis sa spiska AMS i da tražim predračun i ako je predračun tu do 50 000 din, uglavnom odobre popravku po tom predračunu. Čak mi je rekla da obidjem nekoliko servisa sa kojima saradjuju i uzmem više predračuna, ako sam na granici tih 50-ak hiljada din, pa da vidim ko će što jeftinije da popravi automobil.

@jaksa direktan mail im je prijava.stete@ams.co.rs, izbombarduj ih i tamo i napiši baš šta su ti odgovorili :D
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Odem danas da prijavim štetu, tj malo oštećenje šoferke, od kamena. Kažu u callcentru da je laganica prijava, samo da se ode i "kolege to završe za čas, uzmete nalog i pravac servis".

Odem i dobijem formular. Prvi deo podataka imaju u polisi, a ja da im opet popunjavam. Zatim ide gomila nekih pitanja, za kasko, a ja imam posebno za stakla. Pitam da li mora sve da se popuni - Da, mora. Kad i gde je šteta nastala, kako, ko su svedoci... Vratim ja formular, olovku - marš bre. Platiću sam.

Kaže gđa da ako šteta nije velika, ne isplati se zbog učešća, bla bla. Ej bre, rekoh ti da je mala šteta, na šoferci. Nema ona blage veze. Doviđenja, daleko vam lepa kuća.

Još neki mesec i ćao DDOR.

Napisao sam im jedan lep lep i dugačak mail.

TT

Korisnikov avatar
DjukaBg
Reactions:

Post od DjukaBg »

Pa ako ti istice kod DDOR i vec ces da menjas naplati im onda sve sto mozes. Sem ako nisi do sada imao prijavljenih steta pa hoces da trazis potvrdu da bi kod druge kuce dobio popust.

@jaksa jel su odgovorili nesto iz AMS Osig. vezano za prijavu steta?
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:

Post od pedja »

Nisam imao štete i nadam se da neću. Treba da odem ovih dana da sredim šoferku, u sopstvenoj režiji.

TT

Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:

Post od pedja »

Neočekivano, danas sredih oštećenje šoferke u CarGlass-u, o trošku osiguranja.
Otišao da vidim pošto, a ispostavilo se da imaju vremena i da reparacija može da se završi bez prethodne prijave osiguranju, tj da oni prave zapisnik/prijavu sitnije štete.

Dakle, ipak završih na teret osiguranja. Ljubazni su, malo smušeni sa papirologijom, zbog gomile posla, ali brzo je rešeno, a nisu mi naplatili učešće, niti zamenili staklo, a malo je falilo :D

TT

Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:

Post od jaksa »

Stigao odgovor:

Poštovani,
upravo su me danas kontaktirali iz Sektora šteta,
i dali nam odgovor u slučaju šteta od NN počinioca, kontaktirajte policiju i u slučaju da ne izlaze na teren, idite Vi kod njih i tražite da date izjavu koja će biti overena sa njihove strane.
Ako želite detaljnije informacije budite slobodni da me kontaktirate na telefon ...
U prilogu se nalaze uslovi.
S poštovanjem
Korisnikov avatar
DjukaBg
Reactions:

Post od DjukaBg »

Pa da isto sto su i meni rekli. Kao morate da insistirate da izadju na teren i to moraju po zakonu. Na moju konstantaciju da je to veliko cimanje jer se zapisnik ceka i do 14 dana i gde oni za to vreme nece da odobre popravku, rekli su da je to politika firme.

Sestrinska firma od firme u kojoj radim ima sva vozila osigurana kod AMS 0% ucesca u steti i 0 evra, neogranicen broj steta godisnje, preko 30 automobila. Uslovi na papiru full. Udario vozac auto u drugi isparkiravao se i zakacio drugi auto. Steta na novom Superb oko 1500e, na drugom autu steta ma 300e mozda. Popunili evropski izvestaj i naravno nisu zvali MUP. Auto je u AMS osiguran i od autoodgovornosti. Paradox, AMS ce da isplati stetu ovom sto nije kriv, a odbija da isplati stetu na Superb po osnovu KASKA, jer je steta preko 300e po kasko osiguranom slucaju, a nema policijskog zapisnika. Stigao je dopis gde traze da se odstetni zahtev dopuni policijskim zapisnikom ili u suprotnom zahtev ce biti odbacen.

Izgubice 30 automobila sa osiguranja...

Ja sam im danas prijavio i drugu stetu posto mi istice kasko kod njih za 15 dana da mi oprave, najverovatnije necu imati ucesce od 50e i begam od njih.

Verovatno ni sa drugom osig. kucom se necu usreciti bog zna kako, ali makar mi nece trebati pol. zapisnik za sitna cukanja, a i ja se nadam da necu nikad ni videti kakvi su :)
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:

Post od jaksa »

Davanje izjave (službena beleška o obaveštenju primljenom od gradjana) se ne čeka, odeš kod dežurnog, izjaviš npr da si izgubio neki dokument (kao ja nedavno) ili da si zatekao oštećen auto (valjda i to može :)), dežurni to odštampa, overi i da ti u ruke.
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Da li vam radi link za prijavu stete elektronski, meni ne radi ni na sajtu ni na aplikaciji:

https://www.ddor.rs/prijava-stete/
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Ne radi.
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Sada vidim da DDOR u opstim uslovima ima klauzulu da se steta prijavi 3 dana od dana desavanja stete ili saznanja za istu. Koliko je ovo bitno, ne secam se da su ranije postavljali ovo pitanje. Mislio sam ds se resava sve sto je nastalo u okviru obracunskog perioda, mnogi tako I rade, prijave sve pri kraju isteka polise.
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Ti kazi da ti se desilo pre 3 dana ili da si tek sad primetio, ne dizes haubu, nov auto 🤣. Da li ce vrsiti vestacenjeSlika. Moje iskustvo sa njima je da nisu generalno pravili probleme, samo sto su mi dobro dizali premiju nakon svake stete, cak i onda kad nisam ja bio kriv.

Послато са SM-N920I уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena od lami u 13 Avg 2018, 11:29, izmenjeno 1 put ukupno.
Odgovori