Hrvatska
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Re: Hrvatska
Avion do Splita + trajekt do nekog ostrva je manje cimanje nego ići autom ili autobusom do Istre. Da ne govorim što pored Splita imaš mesta tipa Trogir gde je isto fina priroda i ok voda, a ne moraš na trajekt...izmislilo za Istru. Jeste skuplji put, ali je neprocenjiv osećaj da mirišeš na Hvar posle 50 minuta leta do Beograda 

- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Ja na istri budem za 6 sati kolima pa ne vidim da je to neko veliko cimanje. Nema blizeg mora kolima.
Verujem da je extra to sto spominjes. I hvala na preporukama. Ali rekoh ti imam neke posete da odradim u labinu i trstu pa mi je idealno da budem istri.
Ja najvise volim portoroz i izolu ali nisam nasao adekvatan smestaj tamo. Izgleda da imaju dobru sezonu.
Plus dalmacija me ne privlaci. Odnosno njihova mrznja. Tamo su zapalili dedinu kucu 1995 i prababu deportovali u jasenovac 1941. Nije mi blisko da ih posecujem.
Verujem da je extra to sto spominjes. I hvala na preporukama. Ali rekoh ti imam neke posete da odradim u labinu i trstu pa mi je idealno da budem istri.
Ja najvise volim portoroz i izolu ali nisam nasao adekvatan smestaj tamo. Izgleda da imaju dobru sezonu.
Plus dalmacija me ne privlaci. Odnosno njihova mrznja. Tamo su zapalili dedinu kucu 1995 i prababu deportovali u jasenovac 1941. Nije mi blisko da ih posecujem.
- starac vujadin
Dobro ti reče 3-4 dana da se okupam, pa sam zbog toga i pisao. Druga stvar je što ideš u posete.
Nisam rekao da je neko veliko cimanje vožnja do Istre, nego je avion mnogo manje cimanje...i to će uvek tako biti.
Lepa je Dalmacija i neka ostrva su baš lepa i zdrava za odmor. Ako te nervira to što si naveo i jednog dana budeš pri parama, organizuje se ekipa, uzmete jedrenjak i krenete na krstarenje po ostrvima... Uzme se najbolje od Hrvatske - more, sunce, priroda, hrana, vino...i ne moraš da misliš gde si parkirao, kakvim tonalitetom pričaš i da li te neko gleda popreko.

Nisam rekao da je neko veliko cimanje vožnja do Istre, nego je avion mnogo manje cimanje...i to će uvek tako biti.
Lepa je Dalmacija i neka ostrva su baš lepa i zdrava za odmor. Ako te nervira to što si naveo i jednog dana budeš pri parama, organizuje se ekipa, uzmete jedrenjak i krenete na krstarenje po ostrvima... Uzme se najbolje od Hrvatske - more, sunce, priroda, hrana, vino...i ne moraš da misliš gde si parkirao, kakvim tonalitetom pričaš i da li te neko gleda popreko.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Nije baš da je avionom manje cimanje, bar za ove blizu destinacije. Dok stigneš do aerodroma (ako nisi iz BG dodatni problem), da li ostavljaš kola tamo ili ne, minimum sat vremena ranije, onda kad stigneš opet imaš iskrcavanje koje traje, eventualno čekaš prtljag, pa transfer od aerodroma do destinacije... Može lako sve da traje isto kao i kolima. Ili ne, zavisi od dosta faktora, ali nije tako očigledno "avion je manje cimanje" kad se ide na destinaciju 6 sati daleku.
Poslednja izmena od grujicd u 23 Jul 2018, 12:35, izmenjeno 1 put ukupno.
6h + 4h na Batrovcima. I cestarinama.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Jeste i to, ali može i avion da kasni. Nisam ni rekao "avion rulez" ni "auto rulez", već da ima puno faktora u igri.
- Darko
Bogami dobro zvuci. Kao novak djokovic style.
Daj boze da se i tako nesto dozivi jednog dana.
Kad su u pitanju voznje od 6 sati autoputem ipak se ne bih slozio da je avion toliko bolje resenje. Treba da dodjem iz ns u bg na aerodrom (i da imam prevoz do surcina) i to u ranije predvidjeno vreme zbog procedure pre leta, pa sam let, pa sletanje i snaci se na drugom aerodromu, uzeti prtljag i naci prevoz za dalje, taxi.. itd. I to sve ume da potraje i da bude takodje cimanje.
I ta ista prica za povratak.
Naravno postoji i pitanje cekanja kolima na granici. Ali to mozes da tempiras da ides i da se vratis radnim danom pa da izbegnes vece guzve ili odes na drugi prelaz (npr šid).
Meni npr avionom novi sad budva trebalo 5 sati iako sam let nesto smesno traje.

Daj boze da se i tako nesto dozivi jednog dana.
Kad su u pitanju voznje od 6 sati autoputem ipak se ne bih slozio da je avion toliko bolje resenje. Treba da dodjem iz ns u bg na aerodrom (i da imam prevoz do surcina) i to u ranije predvidjeno vreme zbog procedure pre leta, pa sam let, pa sletanje i snaci se na drugom aerodromu, uzeti prtljag i naci prevoz za dalje, taxi.. itd. I to sve ume da potraje i da bude takodje cimanje.
I ta ista prica za povratak.
Naravno postoji i pitanje cekanja kolima na granici. Ali to mozes da tempiras da ides i da se vratis radnim danom pa da izbegnes vece guzve ili odes na drugi prelaz (npr šid).
Meni npr avionom novi sad budva trebalo 5 sati iako sam let nesto smesno traje.
- starac vujadin
Što se tiče konkretnog poređenja, provereno u praksi više puta ako uzmemo sve prosečne utroške vremena prilikom oba putovanja. Pri tome s višom prosečnom brzinom nego što će je Darko ostvaritigrujicd napisao: 23 Jul 2018, 12:32 Nije baš da je avionom manje cimanje, bar za ove blizu destinacije. Dok stigneš do aerodroma (ako nisi iz BG dodatni problem), da li ostavljaš kola tamo ili ne, minimum sat vremena ranije, onda kad stigneš opet imaš iskrcavanje koje traje, eventualno čekaš prtljag, pa transfer od aerodroma do destinacije... Može lako sve da traje isto kao i kolima. Ili ne, zavisi od dosta faktora, ali nije tako očigledno "avion je manje cimanje" kad se ide na destinaciju 6 sati daleku.

Čisto informativno - do Brača treba manje od sat vremena trajektom, do Hvara dva sata, do Mljeta 3-4 sata.
Stoji to da Darko nije iz Beograda i da to treba uračunati u vreme avionskog transfera.
Nije uopšte tako komplikovano, samo treba dobra volja i energija vas 8-12 da se okupite i sprovedete to u delo. Onda i nije tako skupo kad se podele troškovi.Bogami dobro zvuci. Kao novak djokovic style
Ili vas nekoliko 4, 5 drugara, a resto pozovete neke devojke da vam prave društvo...to je već malo skuplje

- Darko
Niste uracunali da je auto dodatni plus na putovanju. Mozes da njime obidjes okolna mesta. Ne mislis o autobusima, taxijima, rent a caru itd. Jedino treba paziti na parking.
Ja npr kad sam u portorozu. Pre podne sam na bazenu u ankaranu, rucam u portorozu, popodne sam na plazi u izoli a uvece popijem pivo u trstu ili umagu. To je bez auta veoma tesko.
@starac deluje to extra ali s obzirom da se druzim sa ljudima koji zive od prvog do prvog tesko ce to uskoro biti ostvarivo. Ali ima dana pred nama.. za sad je dobro kad uopste negde i moze da se ode (odnosno da se priusti). Makar i do morahaloma na kupanje
Ja npr kad sam u portorozu. Pre podne sam na bazenu u ankaranu, rucam u portorozu, popodne sam na plazi u izoli a uvece popijem pivo u trstu ili umagu. To je bez auta veoma tesko.
@starac deluje to extra ali s obzirom da se druzim sa ljudima koji zive od prvog do prvog tesko ce to uskoro biti ostvarivo. Ali ima dana pred nama.. za sad je dobro kad uopste negde i moze da se ode (odnosno da se priusti). Makar i do morahaloma na kupanje

Poslednja izmena od Darko u 23 Jul 2018, 12:49, izmenjeno 1 put ukupno.
- starac vujadin
Naravno, ali vraćam se na početni kontekst priče "3-4 dana da se okupam"
I ja volim da idem u Crnu Goru kolima, iako ima avion jer bih uvenuo na jednom mestu posle 3 dana.

I ja volim da idem u Crnu Goru kolima, iako ima avion jer bih uvenuo na jednom mestu posle 3 dana.
Može i u Apatin, fino izgleda plaža...moram da svratim, nisma bio do sada@starac deluje to extra ali s obzirom da se druzim sa ljudima koji zive od prvog do prvog tesko ce to uskoro biti ostvarivo. Ali ima dana pred nama.. za sad je dobro kad uopste negde i moze da se ode (odnosno da se priusti). Makar i do morahaloma na kupanje

- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Ja sam svake godine isao kroz Bosnu do Drvenika i onda na trajekt, a kako je ovog leta u igri i beba, razmisljam koja mi je najbolja kombinacija. Bosnu sam otpisao zbog tezeg puta i izostanka civilizacije na pojedinim delovima, tako da preostaje auto-put NS-ZG-Split ili da posaljem zenu avionom a ja da ih sacekam kolima. Obe varijante su mnooogo skuplje od puta kroz Bosnu, ali sta da se radi. Imam jos neko vreme da se smislim...
Inace, ova varijanta sa jedrenjem Jadranom sto spominje Starac moze biti bas brutalna i cak ne tako skupa.
Inace, ova varijanta sa jedrenjem Jadranom sto spominje Starac moze biti bas brutalna i cak ne tako skupa.
Kojim putem si išao kroz Bosnu?
Ne znam na koji deo teritorije misliš "bez civilizacije"....ono, za nedaj Bože neke.
Pazi drugu stranu medalje...ako ideš autoputem , imaš veliku šansu da se "zaglaviš" na ili na Batrovcima, ili na naplatnim rampama u HR.
Ne znam na koji deo teritorije misliš "bez civilizacije"....ono, za nedaj Bože neke.
Pazi drugu stranu medalje...ako ideš autoputem , imaš veliku šansu da se "zaglaviš" na ili na Batrovcima, ili na naplatnim rampama u HR.
Kde u Hr planiraš da ideš?DukeNS napisao: 23 Jul 2018, 16:18 Ja sam svake godine isao kroz Bosnu do Drvenika i onda na trajekt, a kako je ovog leta u igri i beba, razmisljam koja mi je najbolja kombinacija. Bosnu sam otpisao zbog tezeg puta i izostanka civilizacije na pojedinim delovima, tako da preostaje auto-put NS-ZG-Split ili da posaljem zenu avionom a ja da ih sacekam kolima. Obe varijante su mnooogo skuplje od puta kroz Bosnu, ali sta da se radi. Imam jos neko vreme da se smislim...
Batrovci se mogu izbeči ako računamo da se kreče iz NS u primeru Darka i DukeNS-ja, problem zna biti Lučko, ali i tamo nije tolika gužva ako plačaš karticom. Ali svakako Bosna ima isto svoje probleme.member napisao: 23 Jul 2018, 18:26 Kojim putem si išao kroz Bosnu?
Ali sve zavisi na koji kraj HR se ide...
Ja sam isao do Splita preko Brckog, Doboja, Modrice, Zenice, Travnika, Livna. Put mi je ok, jedino je usko grlo kod Travnika, Vakufa (taj deo) ovaj ostali deo moze lepo da se vozi.member napisao:Kojim putem si išao kroz Bosnu?
Sent from my RNE-L21 using Tapatalk