Kamera za kola

ICE, GPS, handsfree, chip, parking senzori, auto-grafika, zatamnjena stakla, tuning/styling i ostalo
Odgovori
Rocktheroad
Reactions:
Pridružio se: 25 Dec 2017, 19:55

Kamera za kola

Post od Rocktheroad »

Jel neko zna da li može da se namesti automatski parking mod za kameru Blueskysea B1W?
https://dashcamtalk.com/blueskysea-b1w/

Koliko sam video ako priključim kameru na osigurace da ima stalno napon, moram svaki put da ručno u aplikaciji prebacim parking mod, da snima samo kad detektuje nešto.
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Re: Kamera za kola

Post od Dare4x4 »

noodles napisao: 02 Maj 2018, 17:02 parking mod su dodali kao feature od v3.3 fw-a. moja je stigla sa v2.02 i takođe do sad nisam dirao fw. ništa epohalno nije promenjeno u smislu da je kvalitetniji snimak i sl.
mislim da ne može da se zezne ništa, uvek može da se vrati stari fw. procedura je da .bin fajl iskopiraš u root microsd kartice i tako pokreneš kameru. automatski će se odraditi upgrade. preporuka je da se to radi sa kartice koja je manjeg kapaciteta, tipa 8/16G, zbog fat32 sistema, da ne brineš. kasnije samo kad se podigne kamera treba obavezno odraditi kroz meni reset na default.
Greška koju sam napravio sa prethodnom kamerom je što nisam bekapovao firmware. Tek sam posle saznao da može i da treba ali bilo je kasno :( Da li to može na A119?
Inače puno se zagreva nezavisno da li je na powerbanku ili na punjaču svom. Kakva je kod tebe situacija?
Korisnikov avatar
noodles
Reactions:
Pridružio se: 21 Jun 2016, 19:54
Garaža: KIA Sportage 1.6 GDi

Post od noodles »

mislim da nema neka konkretna opcija u menijima za backup. ja sam skinuo firmware 2.02 koji je došao sa kamerom sa njihovog sajta, i to mi je za ne daj bože ako se odlučim za update na noviji softver (u slučaju da nešto poboljšaju, ubace i zvanično hdr i sl.).
Link za skidanje starijeg fw

zaboravi da proverim dal' se kamera greje, a danas baš išao do KG i nazad, znači par sati radila. obratiću pažnju pa javljam. ako si lepio onu traku što sprečava drmusanje u toku vožnje, vidi da nisi prelepio preko onih otvora na kućištu. mada koliko sam video po komentarima, ne bi trebalo da utiče na to da se kamera dodatno greje.

da li koristiš punjač što je došao sa kamerom? ja sam ga koristio sam par dana i prešao na neki kvalitetniji. dal' može da bude do toga?
Sa budalama se ne isplati svađati. Prvo te spuste na svoj nivo, a onda te dotuku na iskustvo!
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:

Post od Dare4x4 »

Nisam lepio onu penu protiv vibracija jer nije ih ni bilo. Punjač koristim onaj koji je sa njom stigao. Mislim da nije loš i ne greje se ni malo.
Ni ja nisam ranije obraćao pažnju na zagrevanje jer radila je samo kada vozim, a u vožnji je nisam dodirivao. Sad kad sam stavio ovaj powerbank, hteo sam da proverim nešto i primetio sam da se jako zagrejala. Kasnije sam vratio na njen punjač i proverio posle vožnje i bila je isto zagrejana. I sada ispada da sam džabe kupio powerbank jer opet me je strah da je ostavim uključenu, iako se ona tako zagreva još ko zna od kada, verovatno od prvog dana.
Inače ovih 6000mAh je sasvim dovoljan kapacitet baterije.
Korisnikov avatar
noodles
Reactions:

Post od noodles »

vidi da nisi nešto u podešavanjima uključio što dodatno opterećuje cpu. ti si beš pominjao da si podesio 60fps?
preporuka je da se ostavi max rez 1440p (30fps), jer sve ispod toga daje mnogo lošiji kvalitet videa.
takođe, isključi wdr ako ti je on, ne radi skoro ništa, noćni snimci su lošiji a sigurno dodatno opterećuje.
drugo, vidim po forumima da se pominje kao preporuka, probaj da bocneš kabl direktno u kameru, gps će ti i dalje raditi, čisto testa radi.
takođe, odradi ponovo reset na default, kroz meni, nekima je pomoglo.
da li ti se zagreva i kad nije na powerbanku?
Sa budalama se ne isplati svađati. Prvo te spuste na svoj nivo, a onda te dotuku na iskustvo!
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:

Post od Dare4x4 »

Zagreva se non stop, bez obzira na napajanje.
Ne odgovara mi da direktno ubodem kabli zbog pogrešnog ugla, ovako je idealno preko gps-a ali naravno mogu da probam bar na kratko.
Ništa nisam menjao u podešavanjima osim vremena i rezolucije. Mogu da probam opet na 1440 30 ali koliko sam bio probao klipovi su lošiji, a više zauzimaju. Na 30fps ne mogu da se očitaju tablice, a na 60 mogu čak i pri mimoilaženju sa 120km/h.
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Jel moguce da mi je nova memorijska crkla, kupljena u februaru?
H2testw nije mogao da se obavi, a ni formatiranje u samoj kameri a nj windowsu nece.
A kartica kao Kingstone, zapakovana, kupljena u radnji...

Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
noodles
Reactions:

Post od noodles »

pretpostavljam da imaš garanciju, reklamiraj, mislim da nećeš imati problem.
za neke modele, vendori ne daju garanciju ako se koriste za dashcam, zbog velikog broja piši/briši ciklusa, a valjda negde sitnim slovima piše koji je max za karticu...
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Da, u ovim kamerama crkavaju kao blesave. Ja sam već 3 promenio.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
noodles
Reactions:

Post od noodles »

ja sam uzeo u aprilu 2017. verbatim 64gb u gigatronu, i evo posle 16 meseci, šljaka bez problema. kamera snima i generiše fjalove od po 3min, ~550mb veličine (u max rez.). jednom mesečno je formatiram (namešteno kao opcija na kameri).
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:

Post od Dare4x4 »

Ja sam kupio zajedno sa kamerom i hvala bogu radi još uvek. Kartica je očigledno SanDisk ali je cela prefarbana u crno, a stari natpis se samo nazire. Inače kamera se mnogo greje nezavisno od toga kako je podešena. Da li se još nekome sa A119 to dešava?
ddanijell
Reactions:
Pridružio se: 24 Maj 2017, 23:41
Garaža: SEAT ATECA 2.0 CR TDI 190hp DSG 4Drive XCELLENCE

Post od ddanijell »

Za dashcam je preporučljivo uzeti neku od high endurance serije zbog visoke temperature. Ja vec godinu dana koristim sandisk high endurance koja je išla kao preporuka, a koštala duplo skuplje od klasicnih. Sto se tice kingstona ne pamtim ni jednu njihovu sd da mi je potrajala duze od 2 godine u bilo kom od telefona gde sam ih imao.
Slika

Inviato dal mio SM-G935F utilizzando Tapatalk

Korisnikov avatar
noodles
Reactions:

Post od noodles »

Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

Šta je trenutno najbolja kupovina izmedju svih dash camera?
Vidim nabrzinu na internetu preporuke za Yi smart Xiaomi koja košta oko 50USD , ali evo je i na KupujemProdajem za 50Eur.

Vidim da ima i modela drugih proizvodjača za 100-200 Eur pa me zanima jel vredi tu razliku?
ddanijell
Reactions:
Pridružio se: 24 Maj 2017, 23:41
Garaža: SEAT ATECA 2.0 CR TDI 190hp DSG 4Drive XCELLENCE

Post od ddanijell »

Direktan odgovor nemam ali mogu ti dati par predloga na sta obratiti paznju.

1. Za pocetak obavezno da ima gps zbog brzine i kordinata , moze da bude jako korisno.
2. parking mode (snimanje na pokret u vidnom polju)
3. Sto siri ugao snimanja
4.Obavezno uporedis test snimke na youtube izmedju vise modela sto se tice sirine ugla, i proveris nocne snimke da li su upotrebljivi.
5.Izbegavaj modele sa ugradjenom baterijom jer tu gde stoji kamera je pakleno od sunca i ugreje se kao djavo pa da ne bi buknulo sta.

To ti je ovako na brzaka krace uputstvo sta gledati ako se budes dvoumio sta uzeti.
Odgovori