Registracija vozila
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Registracija vozila
Tuga je sto ne provere trap i spone, to se pre radilo i posle tehnickog znas sta ti fali autu. Sad odrade za 10min, a ostalih 20 se dosadjuju. Umesto da pretresu trap zbog vlasnika i nasteluju svetla npr. Jbg za 2500din 10min posla nije malo.
Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока
-
- Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
- Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi
Xepoj87 napisao: 27 Jul 2018, 13:41Ko i gde vraca? Ja prosao sa polomljenim retrovizorom ulepljenim izolirkom, ulubljenim i oljustenim na mestima krilom, ulupnjena hauba i a stub, sve na desnoj strani od jednog udesa. Takodje i desni far, pukao nosac, oa ne stoji bas ravno, mada imam autonivelaciju koja to pegla i sam snop ide isto kao ranije.cozmo napisao:Niko ne diže paniku, ljude vraćaju zbog nekih gluposti. Vraćali su sa sitnim ulubljenima a sad u Blicu piše kao da ne vraćaju zbog toga (pokušavaju da se vade). Vraćaju ljude zbog malo oljuštene farbe na braniku i slično. Neko ovde tumači te zapisnike kako god želi.igor_harris napisao: 27 Jul 2018, 12:21 Meni ovde nista ne zvuci kao novina ili nelogicno. Neke stvari mogu da se tumace na razne nacine, ali evo, za koroziju lepo pise, dubinska korozija, rupe itd... To nema veze sa ovim sa slike koju je neko okacio iznad.
Dakle, neko je namerno dizao paniku.
Prosao cak i sa neatestiranim folijama 90%, samo mi zgulili sa prednjih stakala.
Imam i malo rdje na blatobranima od kamencica, posto su menjani ranije i stavljeni limeni.
Mehanicki je sve super, ali vizielno jok.
Da napomenem, pre 10 dana sam registrovao.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Onaj zapalio daciu zbog napuklog retrovizora,a ti registrovao "olupinu"

Meni proverava svake godine.dag81 napisao:Tuga je sto ne provere trap i spone, to se pre radilo i posle tehnickog znas sta ti fali autu. Sad odrade za 10min, a ostalih 20 se dosadjuju. Umesto da pretresu trap zbog vlasnika i nasteluju svetla npr. Jbg za 2500din 10min posla nije malo.
Sasha, mozda zato sto je meni retrovizor funkcionalan.
I ja sam menjao naprslu soferku 3 dana pre tehnickog, a nemam nista sto ne radi na autu.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Trap i spone redovno mi provere na svakom autu, to spada u osnovni obavezni deo pregleda.
Kod nas provere kocnice, izduvne gasove i napomene ako treba reglaza. Nikada nisu bili ispod auta.
Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka
Kako skontaju da treba reglaža?
Ne znam, preko onih valjaka za kocnice mozda.
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Iskreno, mislim da su neki manji privatni tehnicki pregledi ti koji su vracali ljude za gluposti itd. Ili tehnicki pregledi koji su i pre zatvarani zbog muljanja pa sada ako ih opet zatvore vise nece moci da rade uopste i onda sada idu u krajnosti. Verujem da veci tehnicki, kao sto su Dunav itd rade ok.
Možda po istrošenim gumama...
Procitao 2 puta ovaj pravilnik sto je @Heinz okacio link. i ne mogu da verujem koliko je ekstremno pisan i neke stvari ekstremno uredjene.
Prema njemu, gotovo nijedan auto u Nemackoj ne bi mogao da se registruje i dobije nalepnice da je ispravan posto retko koji tehnicki pregled u D moze da ispuni ovako propisane uslove poslovanja.
Sada mi je jasno zasto se kontrolori toliko bojazljivo plase da subjektivno odlucuju, kao i sto se vlasnici boje zatvaranja.
Ne znam ni da li sam do sada video u nasoj zemlji 1 jedini tehnicki pregled koji ispunjava u ovom pravilniku propisane uslove rada.
Prema njemu, gotovo nijedan auto u Nemackoj ne bi mogao da se registruje i dobije nalepnice da je ispravan posto retko koji tehnicki pregled u D moze da ispuni ovako propisane uslove poslovanja.
Sada mi je jasno zasto se kontrolori toliko bojazljivo plase da subjektivno odlucuju, kao i sto se vlasnici boje zatvaranja.
Ne znam ni da li sam do sada video u nasoj zemlji 1 jedini tehnicki pregled koji ispunjava u ovom pravilniku propisane uslove rada.
Pre valjaka imaš ovaj pravougaonik preko koga prelaziš jednim točkom. Pravougaonik se pomera u svim pravcima slobodno. Ako je trap loš, točkovi nisu paralelni i nailaskom na pravougaonik točak ga odgurne levo ili desno, zavisi da li je trap "zatvoren" ili "otvoren". Ako je trap mnogo loš, nailaskom na pravougaonik auto osetno mrdne u stranu jer se levi točak rastereti guranja ili nadvlačenja sa desnim točkom. Senzor uspod pravougaonika meri odstupanje i pokaže za koliko metara se točkovi udaljavaju ili približavaju ako bi svaki nastavio slobodno da se kreće 100 metara. U idealnom slučaju ostali bi na istom rastojanju jer putanje su im paralelne.

Svaka čast na objašnjenju, skidam kapu
Šteta što kod nas to 90% kontrolora ne ume da koristi. Drugar mi radi na tehničkom, baš ću da ga pitam jel zna uopšte čemu služi ta kocka na podu 

- Nikolaa
- Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
- Garaža: Reasonably Priced Car
ja uvek mislio to neki "saht" 

+1ChobbyNS napisao:Svaka čast na objašnjenju, skidam kapu
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Vrlo ostro, amortizeri ce doci na red kada udjemo u EU.
Kakva sprdnja. Sva sreca oba auta skoro registrovana.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Malo na temu stručnosti ljudi koji rade na tehničkim pregledima. Ovo je sa njihovog foruma:ChobbyNS napisao: 27 Jul 2018, 23:58 Šteta što kod nas to 90% kontrolora ne ume da koristi. Drugar mi radi na tehničkom, baš ću da ga pitam jel zna uopšte čemu služi ta kocka na podu![]()