Nemam ja tu neki poseban recept, niti pratim recepte. Kod konjetine su ključ sirće ili senf, kako bi je omekšali. Ja više volim senf, pogotovo kada ima vremena da dugo stoji, a i uvek kupujem mekše meso.
Od kada sam počeo da mrvim lovorov list, više mi se sviđa ukus
Elem, ne volim da stavljam previše začina, tj volim različite začine, ali ne u prevelikim količinama. Koristim ulje od koštica grožđa, jer je neutralno, a taman ga pretekne da se lepo prži posle. U ulje istresem biljke (ruzmarin obavezno uz crvena mesa, pominjani lovor, pa šta ko voli dalje kurkuma, malo mirođije, peršun...), biber i doooosta senfa. Ovaj put sam stavio i malo sirćeta (jabuka + obično), ali samo malo, jer je meso bilo relativno mekano (za jednog konja). Lepo se to izmeša, u neku vrstu majoneza, pa se doda meso. Što se bolje utapka, to bolje. E, onda se okreće ponekad. Što duže stoji, to bolje. Razmišljam o većoj količini bibera, paradajz pasti (ili malo aleve)i sl, za naredna eksperimentisanja.
Ždrebetina ne sme predugo da se prži, direktno na tiganju. Ako je deblje parče, onda napravim podlogu od luka, pa neka se malo dinsta. Ja je kupujem na istom mestu i uvek mi seku baš tanke šnicle, a u slučaju ramsteka nešto deblje, ali opet ne previše. Ne lupam šnicle, mada realno može i možda bi trebalo.
Imaju i biftek. Svašta nešto. Pravio sam medaljone, sjajna stvar, ali najmekše meso je i najskuplje. Ždrebeća džiga je isto OK. Opet ih zamolim da mi tanke šnicle narežu, pa malo na tiganj, sa obe strane, plus sir, milina. Imaju, pored raznih prerađevina, sveže roštiljske kobaje, takođe dobre.
Pisao sam ranije, burazerovi klinci se odvaljuju od polukonjskih pljeskavica. Uvek mešam ždrebeće i konjsko u mlevenom. U to ide masnije meso (svinjetina ili tražim masnije delove juneta). Ima šmek, ali ne prevelik, a ovi se dave. Kažu da im majka nikada tako ne spremi. Kako bi kada ne zna za konjiće?

Ne znaju ni oni, inače haos...
Nisam davno pljeskao, mogao bih, mada je moja keva majstor za konjske pljeske.
Kako god, valja promeniti i menjati u ishrani. Konjetina nije nešto skupa. Ja se trudim da je ubacujem u ishranu, uz junetinu, ćuretinu, ribu. Nikako da se dokopam proverene zečetine. Kada smo kod živuljki, mogao bih u AR na supu od fazana i lovačke kobaje.
TT