Zimske gume - da ili ne?
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Zimske gume - da ili ne?
Ja sam razocaran sa PA4, tvrda, po meni lose drzi ne znam bzv guma skroz. Conti ts850p je vrh.
Za bmw i zimu bolje napred, tj sa boljim gripom a to ke Ts850p.
Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока
Za bmw i zimu bolje napred, tj sa boljim gripom a to ke Ts850p.
Uh. Nisam znao da su PA4 tako lose
Ima jos vremena do zime pa mozda naleti neki Conti ili Dunlop npr. Ove cu da prodam u roku od odmah za 130e obe koliko sam ih platio.
Hvala puno na sugeatiji Dag

Hvala puno na sugeatiji Dag

- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Nisu one toliko lose, da se ne shvatim pogresno, ali su po meni lose pored Contija, dunlopa, GY, Pirellija npr.
Ali da su tvrde i bezveze upijaju neravnine(lupaju) to stoji, ja sam je vozio u 245 45 17 sa nepunih 7mm. Zimus stavio Conti 850p, malo je reci da sam odusevljen, odlican spoj svega(245/40R18)
Ali da su tvrde i bezveze upijaju neravnine(lupaju) to stoji, ja sam je vozio u 245 45 17 sa nepunih 7mm. Zimus stavio Conti 850p, malo je reci da sam odusevljen, odlican spoj svega(245/40R18)
Mislio sam da su tu negde ili malo losije od TS850 i egal sa pirellijem, dunlop-om...
Ima jos relativno dosta do zimske sezone. Mozda naleti nesto drugo u medjuvremenu a ako ne naleti mogu da ih prodam pred sezonu malo skuplje nego sto sam ih kupio i dodam 100e i kompletiram ts850p i napred i pozadi... Sve opcije su na stolu
Ima jos relativno dosta do zimske sezone. Mozda naleti nesto drugo u medjuvremenu a ako ne naleti mogu da ih prodam pred sezonu malo skuplje nego sto sam ih kupio i dodam 100e i kompletiram ts850p i napred i pozadi... Sve opcije su na stolu

- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Ja sam uzeo TS860 Conti, jedne od najboljih, a bogami i najskupljih. I nikad više premium gumu za zimu. Nema 2 dana snega. Samo gorim po vrućem asfaltu marta i aprila. Uzimam neke tipa Nokian i to mu je dosta. Za leto je već drugo, tu ga uvek gazim i ostajem pri Pirelli
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Pa ti ides po planinama pa snega bar imas mnogo vise nego mi ravnicari 
Mene je sneg samo 3 dana uhvatio prosle godine
Vidjam bar 20% auta furaju zimske gume i dalje sad na +40
Zato polovne zimske gume i da su kao nove ne bi kupovao. Ko zna da li ih je vozio leti na 40+ ili nije

Mene je sneg samo 3 dana uhvatio prosle godine

Vidjam bar 20% auta furaju zimske gume i dalje sad na +40

Zato polovne zimske gume i da su kao nove ne bi kupovao. Ko zna da li ih je vozio leti na 40+ ili nije
- passenger
Baš dosta njih fura sada zimske gume. Ne smem ni da zamislim kakve performanse (ne)imaju.
Sve zavisi od vozaca. Onaj ko ume da prilagodi stil voznje zimskim gumama leti, letnjim gumama zimi, sa celavim gumama je po meni dobar vozac.
Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka
- passenger
Imaš situacije gde ti ostaje samo da kočiš I istu reakciju bi imali gotovo svi vozači. E onda tu igra ulogu čime kočiš
Nije tolko u prilagodjavanju problem. Vozis ti ko po jajima. Ali leti sagoris zimsku gumu i ona je neupotrebljiva sledece zime. A za kocenje je passenger u pravu. Par metara mogu da znace mnogo mnogoA170T napisao: 01 Avg 2018, 00:36 Sve zavisi od vozaca. Onaj ko ume da prilagodi stil voznje zimskim gumama leti, letnjim gumama zimi, sa celavim gumama je po meni dobar vozac.
Opet ista priča. Prilagodiš se, ali tolerancija greške je vrlo mala. Niti je ijedan vozač nepogrešiv niti su svi događaji predvidivi. Kontakta sa podlogom nikad ne može biti previše.
Jedna greška je dovoljna i da ti sva matematika padne u vodu.
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Jedna greška je dovoljna i da ti sva matematika padne u vodu.
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Evo sad na parkingu gledam Z4 sanivim zimskim Bridzston gumama. Spalice ih sad preko leta i za zimu ce biti neupotrebljive nazalost...
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
To su za mene ludaci. Pa samo ako pogledas zimsku gumu vidis da ona nije za leto. Zakon nam je jadan. Trebalo bi I to sankcionisati.
Svuda u svetu je dozvoljeno nazalost voziti zimske gume leti. Iako nema logike ali takonje jbg... 20-30% automobila su sa zimskim gumama leti. Ajd razumem ljude koje imaju jedan auto samo za zimu (ima i takvih primera) koji veci deo leta stoji u garazi i samo ga povremeno provozaju ali to je jedva pa 1%. Dosta ljudi (80% zena npr) nisu ni informisani da se zimska guma ostecuje leti i da je ipasno voziti
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Evo i jednog "mog saborca" u Puntu iz Šapca, slikao dok smo čekali na granici... 

Na zimskim Sava Eskimo S3+ (istim kao što i ja imam
) do Grčke i nazad, bajo moj...

Na zimskim Sava Eskimo S3+ (istim kao što i ja imam