Registracija vozila

Stanje na putevima, registracija, osiguranje i druge informacije
Odgovori
nixa
Reactions:
Pridružio se: 10 Jan 2012, 21:52

Re: Registracija vozila

Post od nixa »

Evo ga proleter! Danas sam registrovao Megana.

Kasnije ću videti da li je jedna ili milion uplatnica (nisam ja išao da reg auto), ali pojefinjenje kao da ne postoji. Kažu mi u agenciji da je pojeftinilo par stotina dinara.

Ono što me je šokiralo je to da mi je danas utvrđeno na tehničkom da su mi prošle godine u saobraćajnu loše uneli broj motora i da sad moram da platim nekih dodatnih 1700 i koliko već dinara za novu saobraćajnu.

Sve u svemu ovo je za mene bio negativan rast...
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Na Golfu mi je u petak istekla registracija i namerno nisam hteo da ga registrujem, posto ce navodno biti jeftinije 3-4 hiljade od danas. Sutra cu da krenem u proces registracije, pa cu da vidim koliko ce kostati.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Registracija vozila za 20 minuta
MTS Mondo

Zahvaljujući novom servisu koji je danas predstavljen, vlasnici automobila u Srbiji će registraciju svojih vozila moći da produže za samo 20 minuta.

U auto kući "Gudalović" ministru unutrašnjih poslova Ivici Dačiću je demonstriran proces produženja registracije, koji građanima omogućava da obavljaju tehnički pregled i registraciju koja je do sada bila obavezna u policijskim upravama.

Građani sada imaju opciju da na portalu eUprava unapred zakažu dolazak na tehnički pregled i putem Interneta plate sve takse i na jednom mestu obave sve što su do sada morali da čine na više različitih mesta, pošti, policiji, osiguravajućim kućama, na tehničkim pregledima.

Poslove prve registracije vozila, zamene saobraćajne dozvoli ili tablica, građani će i dalje morati da obavljaju u nadležnim policijskim stanicama.

"Osnovni cilj ovog projekta je da građanima omogući da na jednoj tački izvrše svoju zakonsku obavezu prema državi, ali i da država ima obavezu da svojim građanima omogući da u što kraćem vremenskom periodu i na jednom mestu obave sve što je neophodno i da ih ne opterećujemo birokratskim procedurama", rekao je Dačić.

Ministar je najavio da će MUP u narednih mesec dana dati dozvolu za produženje registracija još jednom broju tehničkih pregleda, da će ih do kraja godine biti najmanje 20, a planira se da se u budućnosti sve uplate obave na jednoj uplatnici.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

nixa napisao:Evo ga proleter! Danas sam registrovao Megana.

Kasnije ću videti da li je jedna ili milion uplatnica (nisam ja išao da reg auto), ali pojefinjenje kao da ne postoji. Kažu mi u agenciji da je pojeftinilo par stotina dinara.

Ono što me je šokiralo je to da mi je danas utvrđeno na tehničkom da su mi prošle godine u saobraćajnu loše uneli broj motora i da sad moram da platim nekih dodatnih 1700 i koliko već dinara za novu saobraćajnu.

Meni se isto desilo kad sam registrovao astru g, ove god ali su sami priznali gresku..
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
nixa
Reactions:

Post od nixa »

Imam neki osećaj da to nije slučajno rađeno...
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

isto sam pomislio.. nego mi je moj tehnicki izdao potvrdu od pedhodnih godina da im dokaze da je njihova greska.
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
nixa
Reactions:

Post od nixa »

Pojma nemam šta se dešavalo, javio mi ćale šta je bio problem i kako su ga rešili...

Još dok su bile stare tablice pogrešili su mi broj šasije (zamenili o i 0), sad ovo... Je*em ti mup!
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

E državo, državo...

Kasni ukidanje taksi za jeftiniju registraciju vozila

Ministarstvo finansija i privrede uputilo je danas, u ime Vlade Srbije, izvinjenje građanima ukoliko su imali neprijatnosti prilikom registracije vozila, jer kasni primena odredaba zakona kojima su ukinute takse koje omogućavaju jeftiniju registraciju.

Ministarstvo finansija i privrede, naglasilo je da će, preko Uprave za trezor, svim građanima kojima su naplaćene ukinute takse, novac vratiti, a instrukcija će biti postavljena sutra na sajt ovog ministarstva "Mfp.gov.rs".

U saopštenju se podseća da je 29. septembra, u Službenom glasniku objavljeno 27 zakona, od kojih su neki stupili na snagu 1.oktobra, a neki će stupiti 8 dana po objavljivanju.

Prema navodima Ministartsva, kako se trajno ukida 138 različitih taksi i nameta, u više različitih zakona, na republičkom i lokalnom nivou, do kašnjenja u primeni je došlo jer nisu sva ministarstva na vreme dostavila instrukcije šalterima na lokalu.

U saopštenju se podseća da su danas stupili na snagu zakoni kojima su ukinute četiri takse.

Time će biti omogućena jeftinija registracija automobila. Zahtev za izdavanje saobraćajne dozvole, potvrde o privremenoj registraciji ili registracione nalepnice i odjavu vozila - 690 dinara, za izdavanje saobraćajne dozvole i registracione nalepnice - 770 dinara, kao i komunalna taksa o čijoj visini odluku donose lokalne samouprave, a koja je izmenama zakona ograničena na iznos do 2.000 dinara.

Zakonom o javnim putevima, predviđeno je i ukidanje naknade za korišćenje puteva (690 dinara), a ta odredba će stupiti na snagu osmog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku. Ekološka nadoknada, 500 dinara je ranije ukinuta, na osnovu izmene Uredbe.

Izvor: Blic

Eto nixa, platio si više, dobićeš pare nazad.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Sa kamatom verovatno :)

Sent from my SK17i using Xparent Blue Tapatalk 2
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Danas sam se cuo sa agencijom. Jeftinija je reg samo za tih 500 din eko takse. Dzaba sam krecio...

sent from my HTC Sensation
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

Samo da vam kazem da ja moju subvenciju od 100.000 rsd verovatno necu dobiti :thumbdown:
zatvaraju agenciju za zastitu zivotne sredine ili kako se vec zove, a oni naravno nisu ni pogledali predmet, tako da je veliko pitanje da li ce i sta ce biti sa mojim parama :palica:
J*bem im lopovsko i seme i pleme! :pravilnik:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ozbiljnost drzave na neprevazidjenom nivou. :thumbdown: :ccc:
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
nixa
Reactions:

Post od nixa »

trojanac napisao:
Eto nixa, platio si više, dobićeš pare nazad.
Uzimala davala... Sad ćemo da vidimo kakvu su proceduru osmislili za povraćaj novca..
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

nixa napisao:Evo ga proleter! Danas sam registrovao Megana.

Zasto moras vaditi novu saobracajnu?
Za cega sluzi onaj chip na njoj, zasto se samo ne upise u njega ispravka!?
nixa
Reactions:

Post od nixa »

Pojma nemam... Uradio sam kako mi je rečeno...

Sad sam do sledeće nedelje na potvrdi, pa dobijam novu saobraćajnu...
Odgovori