Auto Kasko osiguranje

Stanje na putevima, registracija, osiguranje i druge informacije
Odgovori
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Re: Kasko osiguranje

Post od Ogi »

More oni bi trebalo sve da placaju, pa to je kasko, sta ih bre boli uvo !! Mene interesuje nesto slicno, znaci da li ja recimo mogu da odem i kazem "evo meni se ovde ljusti farba/lak, hocu da ofarbam vrata", znaci nije neka konkretna steta nastala od nekog cukanja, udara itd. Ili, da odradim na primer neka cukanja koja su se nakupila vremenom, sa parkinga itd. Ili recimo kao jedan lik sto je meni maaalo ulubio i ostetio gepek....
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Mnoge firme čekaju kraj godine, da se skupe manja oštećenja, naprave zapisnike kako se to desilo (lažiraju po potrebi) i onda srede auto o trošku osiguranja. Tako da u principu sve može, ali opet ne može tek tako. Kad bi tek tako prihvatili svaki zahtev za odštetu, bilo koje vrste, pa onda bi se svima isplatilo da uplate kasko i na kraju godine zamene branike, ofarbaju pola auta i sve što im padne na pamet.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Pa tome i sluzi kasko, sta je problem? Samo sto tu imaju fazon participacije, ili ogranicen broj steta, razne su opcije, al to je i svrha, zagrebes kako god i sanira se.

@Ogi
Ako se to desava to ne bi trebalo da pokrije kasko, kao sto ne bi ni prolupan motor, to nije steta u tom smislu..
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Ček Grujicu, kažeš da kasko služi tome da ti pokrije sva oštećenja u toku godine?

Pa daj uzeću odmah da ga plaćam i za mesec dana pravo u Deltu da mi stave oba nova branika, ofarbaju njih i krilo, ofarbaju zadnja vrata, isprave ono udubljenje na zadnjim vratima i sva ostala oštećenja koja postoje. Kontam da bi to bilo najmanje 1000e, ako ne i više, a kasko 300e godišnje. Pa nek platim i učešće 10-20% isplati mi se.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Ostecenja nastala posle uplate, neces naravno sa sadasnjim, o tome ne moramo da pricamo.

Ima vise kuca vise fazona, negde imas participaciju recimo 100e, i tako imas pravo 2 puta, pa ti se ne isplati da aktiviras polisu.
Al sem toga, naravno da ako mi neko izgrebe vrata a imam kasko, cu da vidim ima li rezona da aktiviram
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Ma kapiram, al ono. Po tvome, mogu da stavim druge branike, uredno sve bude i posle nekog vremena pojavim se sa mojim branicima, izlomljenim i tražim nove, original naravno.
Nekako mi to baš ne ide tek tako. Možda prođe, možda ne.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Kasko osiguranje

Post od Saša »

Često i prolazi. Svašta rade ljudi, pogotovo ako znaju nekog od ljudi koji rade tamo. Znam likove koji su tako nešto radili recimo sa šoferkama na Zastavama: skine polupanu, pozajmi ispravnu, stavi je i ode da osigura stakla. Vrati svoju nazad, vozi se nedelju-dve dana tako i prijavi oštećenje... I eto ganz nove šajbe...

Tapatalk
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

trojanac napisao:Ma kapiram, al ono. Po tvome, mogu da stavim druge branike, uredno sve bude i posle nekog vremena pojavim se sa mojim branicima, izlomljenim i tražim nove, original naravno.
Prošlo bi bez problema.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Pa naravno da bi, i nije po mome nego jeste tako :)
Koja je razlika izmedju toga da ih zamenis (pod uslovom da se dobro odradi) i da zaista slupas?
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Odoh u ponedeljak da uplatim kasko. :kezo:
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Post od Sh@rance »

Ostecenja na autu placaju. Zato se i teraju kola na procenu stanja i slikanje ispred osiguravajuce kuce.
Mene interesuje druga stvar. Imam uplacen full kasko bez ucesca. Nedaj boze da mi auto ostane na klocnovima da mi maknu sva 4 tocka. Dali tada placaju stetu?
Da mi obiju kola ukradu radio, rezervni tocak sa alatom, prvu pomoc, ako mi ukradu farove, akumulator....
Tj. Sta spada u onu stavku KRADJA? Jel to iskljucivo kradja kola ili spadaju i delovi na kolima koji se ukradu?

P.S evo upravo nadjoh ovaj video izgleda da osiguranje ne pokriva kradju tockova
http://www.youtube.com/watch?v=BD_IoSLPeNs
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Prikupljam ponude za kasko osiguranje za 2. godinu.
Od Delta Generali osiguranja sam dobio nepovoljniju ponudu za produženje kasko osiguranja nego što je bila cena za prvu godinu?!?

Za sada Uniqa vodi...
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Pazljivo pratim jer i mene za 2 meseca ocekuje isto... :)

U NS-u imam poznanika koji radi sa Millenium osiguranjem (ranije sa Delta i DDOR) - u principu se ni ne lomatam sa njima vec on sve sredjuje ako zatreba. A imam i jako dobrog drugara ciji su roditelji predstavnici Dunav osiguranja za svoju regiju, ali nisu u NSu...

Videcu jos...
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

ja sam nastavio sa ddor-om, ne isplati se prelaziti kod drugih s obzirom na benefite reosiguranja u istoj kuci...
bar sam ja to tako sracunao...
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Tako sam i ja hteo.... :)
Odgovori