Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Re: Dobro veče

Post od ljubitelj »

Čestitam!
Korisnikov avatar
stejer
Reactions:
Pridružio se: 11 Mar 2018, 03:04
Garaža: Corsa C 1.8 GSI, Audi A3 1.9 TDI, VW Scirocco 2.0 TSI DSG, BMW F10 525d xDrive, Leon Cupra 280 DSG

Post od stejer »

Nek je ziva i zdrava. Cestitke!
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

Lepe vesti, čestitke i od mene :)

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Da li je neko imao prilike da vozi lagunu coupe? U nekim testovima kazu da je neizdrzivo tvrdo oslanjanje a negde da je udobno. :zbunjen:
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Zavisi da li je test iz Srbije ili inostranstva. :D

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Markoni, ti si zagrizeni seatovac o cemu svedoci I tvoj avatar, sve se menja ali on nikako. :)

Kazi mi koliko, teoretski, moze da se cipuje moj motor ? I da li je bezbolno za kasniju upotrebu. Koje su posledice za motor, menjac, kocnice I potrosnju.
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:

Post od Markoni »

N8sam zagrizeni SEATovac, ali znam da stanem u odbranu istog kada se pretera. :)
Tvoj motor je isti kao kod mene u Fabiji. Ona je cipovana vec 90.000 km i ja sam do sada video samo dobre strane. Imam osecaj da moze lagano da predje jos toliko bez vanrednih problema i sa jednim kvacilom. Prosecna potrosnja ista.
Ti si tu u problemu jer ionako ratujes sa ovlascenim, oni bi to jedva docekali da te iskljuce iz garancije. Sto se mene tice preporuka.

Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ma kakav Seat-ovac, vozi Fabiu, u garaži mu TT, forum mu propao. :mrgreen:
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:

Post od Darko »

Markoni napisao: 14 Avg 2018, 08:03 Zavisi da li je test iz Srbije ili inostranstva. :D

dok se na pravcima i dobrim asfaltnim deonicama, ”uvlačimo u rep” Mercedesu C klase, dotle je pravo ”preznojavanje” održati Lagunu Coupe na neravnom kolovozu, a naročito na ulegnućima na putu (tzv. vagašima). Bilo je naprosto frustrirajuće gledati kako C klasa, kao ”po šinama”, sa lakoćom savladava brzu desnu krivinu prepunu ”vagaša”, dok samo ”igranje” točkova odaje neravan kolovoz ispred. Koju desetinku kasnije, Laguna je preko iste te deonice, ”zaplesala”, bežeći čas na levu, čas na desnu ivicu kolovoza.

Oslanjanje, koje je pomalo ”mekano” za oštriju, agresivnu vožnju, istovremeno je previše tvrdo za naše, prilično loše puteve. Nažalost, tada nam je postalo jasno da se sportske ambicije Lagune Coupe, ipak, svode više na snagu, praćenu fenomenalnim dizajnom, nego li istinskim voznim karakteristikama. Zadnje, zavisno oslanjanje, u vidu torzione osovine, jednostavno nije sposobno da se izbori sa iole zahtevnijim asfaltom ili uslovima vožnje. To možda prolazi kod ”obične”, porodične Lagune, ali kod sportskog kupea - slabo!

S druge strane...
Međutim, kada je podloga idealna, i kada je put takav, da ne iziskuje konstantna međuubrzanja, Laguna Coupe prava je vozačka mašina. U tim uslovima brzog ”krstarenja”, vožnja zaista postaje uživanje, a granica podupravljanja podignuta je na osetno viši nivo.
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Markoni napisao: 14 Avg 2018, 09:14 N8sam zagrizeni SEATovac, ali znam da stanem u odbranu istog kada se pretera. :)
Tvoj motor je isti kao kod mene u Fabiji. Ona je cipovana vec 90.000 km i ja sam do sada video samo dobre strane. Imam osecaj da moze lagano da predje jos toliko bez vanrednih problema i sa jednim kvacilom. Prosecna potrosnja ista.
Ti si tu u problemu jer ionako ratujes sa ovlascenim, oni bi to jedva docekali da te iskljuce iz garancije. Sto se mene tice preporuka.

Na koliko si ti cipovao ? I koje su performanse sada ?
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:

Post od Markoni »

126 KS imam izmerenih i 212 Nm. Ne znam koje performanse te zanimaju. Mislim da je recimo 80-120 kmh oko 5.2 sek. Ide u rangu Leona 2.0 TDI, ti bi isao malo losije.

Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

0-100 ?

Mislio sam da moze I vise KS, obrtni mi deluje ok jer moj ima 172 ili tako nesto, to je bas slabo.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Darko napisao: 14 Avg 2018, 07:56 Da li je neko imao prilike da vozi lagunu coupe? U nekim testovima kazu da je neizdrzivo tvrdo oslanjanje a negde da je udobno. :zbunjen:
Probao sam 2.0 turbo benzin. Po meni je udobnost dobra....ali više ide na "nemačku" udobnost, nego na "francusku".
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:

Post od Markoni »

Pa mogu da izmerim 0-100 ali nesto mi je ta disciplina nebitna. Mislim da je svakako ispod 9 sek. Ide snaga do 135-140 KS zavisno od mape i kola.

Korisnikov avatar
Darko
Reactions:

Post od Darko »

starac vujadin napisao: 14 Avg 2018, 12:26
Darko napisao: 14 Avg 2018, 07:56 Da li je neko imao prilike da vozi lagunu coupe? U nekim testovima kazu da je neizdrzivo tvrdo oslanjanje a negde da je udobno. :zbunjen:
Probao sam 2.0 turbo benzin. Po meni je udobnost dobra....ali više ide na "nemačku" udobnost, nego na "francusku".
Jesi vozio sa 17 ili 18"?

Kako ti se ova cini?

http://www.polovniautomobili.com/auto-o ... tlv-servis
Odgovori