Gledam ove snimke par strana ranije, pa se pitam, da li postoji bilo kakva varijanta u kojoj vozac moze da izbegne ako vozilo iznenada predje u njegovu traku, ili mu naleti neko u raskrsnici ko ne postuje svoje crveno svetlo?
Ja sam izbegao jednom. Izleteo mi neki Audi na starom putu NS-BGD, kreno pretice vise vozila. Dobro nisam spalio plocice od kocenja, ne znam kako se nisam prevrenuo jer sam uspeo naglo da odem udesno, uz ivicu puta. Audi je proleteo par cm od mene. Zadimilo se sve od kocenja. Tad sam vozio Corollu, ima tome 16 godina sigurno. Potpuno je sve izgledalo ko u nekom magnovenju, mislio sam da smo dovidjenja (bilo nas cetvoro u kolima).
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Veceras, 2 vozila ispred mene, lik koji je vozio oko 130 niz Begaljicko brdo izgubi kontrolu sa PUG 307sw, cimne u desno, ode u najsporiju traku i iz te direkt u bankinu u najbrzoj...
Ljudi moji... Ono je izgledalo stravicno!
Nenormalna guzva i neverovatno da nikoga nije okrznuo i da je gomila automobila stala bez dramaticnoh kocenja. Izgleda da je vecina vozaca bila pribrana u trenutku..
Šlep sluzba i mi smo jedini stali da pitamo momke jel sve ok, ostali su nemo gledali i prolazili.
Pretpostavljam na prvoj krivini, ona je u kontra nagibu. Stoji i neki znak u vidu upozorenja, ali ljudi to ne uzimaju za ozbiljno, mora pored tog znaka i da se stavi nize ogranicenje brzine, bar dok se ne prodje ta krivina.
Koliko je opasan taj nagib, naucio sam vozeci natovaren pikap do plafona. Vozio sam oko 70kmh i na samoj krivini mi je propisno zabacio zadnji kraj, samo malo brze da sam isao otkacio bi se sigurno.
Kaže lik, iskliznuo mu volan iz ruke....
Mislim, ne znam samo kako je mogao da isklizne i zanese automobil?!
Inače to je poslednja krivina na spustu ka novoj naplatnoj rampi. Posle nje ima velika krivina na desno ali je u samom podnožju gde se šire trake.
@igor Ti verovatno mislis na Bubanj potok, a prica se o Begaljickom. U principu moze u krivini da isklizne volan iz ruku, i ako je velika brzina lako dodje do debalansa. On je verovatno posle toga panicno smotao u levo, zaneo mu se zadnji kraj i otisao pravo u bankinu.