BMW - generalna tema

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Re: BMW - generalna tema

Post od Xepoj87 »

Ti si dobar za one true roadstere, kao sto su SLR Stirling Moss ili Shelby Cobra :D

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Dosta mi je pomogao. Izvukao me iz one uzasne firme gde sam radio 3 smene za 30% manje para. Sad imam dobar posao zahvaljujuci njemu. Takodje radimo zajedno, pauze zajedno itd.

Dobar je lik stvarno, al usere ga na taj način. Valjda misli da patim za jakim kolima I da me je sramota da sednem u Opel/Kia, pa eto da mi učini uslugu, a meni puca ... :kezo:
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Xepoj87 napisao: 24 Avg 2018, 00:13 Ti si dobar za one true roadstere, kao sto su SLR Stirling Moss ili Shelby Cobra :D

:)

Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Maksimus
Reactions:
Pridružio se: 05 Maj 2018, 00:17

Post od Maksimus »

Videh jedan taj ogoljeni smart pre tipa 2 nedelje na ap posle arene,nisam mogao da verujem :kezo:
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

BMW - generalna tema

Post od Laki021 »

Kao sto sam i rekao da ce biti (a u inat hejterima), BMW je u DE nakon istrage oslodjen optuzbe za manipulaciju izduvnim gasovima. Dakle, nisu isti kao VAG i Daimler... i ne mogu se svi trpati u isti kos.
Ovde se na forumu ova istraga sto puta potezala kao argument da je BMW varao.

BMW Diesel: No fraud, no manipulation, 10 million euros penalty

https://www.bmwblog.com/2018/09/03/bmw- ... s-penalty/

According to a preliminary report, BMW has neither cheated on nor tampered with the cleaning of exhaust gases, but only made a mistake with the software version. To settle things without a lawsuit, BMW will now pay a ten million euros fine.

For a little more than half a year, the prosecutors in Munich have been investigating BMW on suspicion that the company had manipulated the emission control of diesel vehicles and cheated car buyers. No manager or executive of the Munich-based automaker has been accused. And it will probably stay that way.

BMW could pay the ten million euros fine and the matter would be closed from the point of view of the prosecutor. Without a charge, without trial. The investigation states that BMW accidentally installed the wrong software in about 7600 vehicles – models 750xd and M550xd. The basis for the fine would be the law on administrative offense, because the BMW Group has violated its supervisory duties by uploading the wrong software.

The wrong software was intended for other models with the same engine, which is why the exhaust gas cleaning was tuned for a different engine configuration. The wrong software had no advantages in practice or on the test bench, which made deliberate manipulation seem less plausible from the start.

It is still unclear whether the BMW Group agrees to the fine of 10 million euros or would prefer to have it brought to court. The prosecution would have to prove that the oversight was a sanctionable violation of the supervisory duties.

Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Who cares?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
ROCK
Reactions:
Pridružio se: 17 Apr 2015, 23:08
Garaža: BMW F30 328i

Post od ROCK »

http://autorepublika.com/2018/09/04/da- ... -mercedes/

Surova realnost za BMW.
Stvarno kasne sa blagim hibridima. Morali su da stave jos u G30 a oni preskocili i seriju 8 od 150k eura.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Ovaj clanak je totalna glupost. Napisao ga je neko ko nema veze s tehnikom

Insistirani na vaznosti 48V a ne kontaju ni cemu to sluzi. Prednosti 48 vs 12 su jako male, mizerno smanjenje ukupnih gubitaka je u pitanju. Cela poenta je da vam za istu snagu na 48V treba 4x manja struja, koja pravi manje gubitke, ali to se odnosi samo na mali delic energije koja se pretvara u elekrricnu i ti gubici su jako mali.

Zatim, pricaju price i dive se Audi-ju i Mercu za neke tehnologije a ne znaju da i BMW ima isto.

Evo, moj auto isto gasi motor i odvaja ga od menjaca kada se digne noga sa gasa ako je u EKO modu, samo klizi niz put.

Takodje, Start Stop sistem isto kao u tekstu detektuje ako se auto ispred pocne kretati i pali motor bez obzira na to sta vozac radi. Ima cak i foru pride za koju vecina ne zna, ako stojite a auto ne gasi motor(da ga ne njaka previse), mozete jace stisnuti kocnicu sto ce signalizirati start stop sistemu da sada treba da ga ugasi.

Sve u svemu bez brige, ne kasni BMW nista a ko je probao BMW i8 zna i kakvu hibridnu tehnologiju BMW poseduje i koliko to neverovatno dobro radi, neuporedivo bolje od bilo kog drugog hibrida koji sam probao.
ROCK
Reactions:

Post od ROCK »

Uvodi BMW u G20 48v sistem napajanja.
Nije bas da nista ne radi. Smanjuje potrosnju u rezimu stani kreni po gradu, smanjuju CO2 emisiju...
Cim ga uvodi u G20 znaci da i oni idu u tom pravcu, da kasne sa tim kasne. Bar ne lazu sa softverom oko emisije co2 :D
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Kako kasne kad i serija postoji nekoliko godina? Ne idu ti modeli na pedale valjda?

Sent from my P10 Lite using Tapatalk

ROCK
Reactions:

Post od ROCK »

Ma ovde se prica ja o blagim hibridima od 48v koju su uveli Merc i Audi pre god, dve. To i nije klasican hibrid vec samo pomocni sistem koji ne moze da funkcionise samostalno.
A sa i serijom je bmw bio ispred konkurencije. Steta sto je I3 tako ruzan i neproporcionalan. A i8 hendikepiran trocilindrasem pa nije dovoljno performantan kad malo oslabe baterije
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Taj naziv su oni smislili u tom clanku...
Potpuno zanemariva stvar, bolje je 48V ali skroz nebitno, zato niko i ne trci sa to implementira.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ispred koga je Bmw bio ispred sa i serijom i u cemu, marketingu, precenjenosti? :)

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Toma Kruz vozio u nemogućoj misiji :)

Sent from my STF-L09 using Tapatalk

nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
ROCK
Reactions:

Post od ROCK »

Xepoj87 napisao: 06 Sep 2018, 00:13 Ispred koga je Bmw bio ispred sa i serijom i u cemu, marketingu, precenjenosti? :)

Ispred Merc i VW grupe.
Da jesu precenjeni jesu, ali u to vreme konkurencija nije imala nista slicno da ponudi. Ne racunam Teslu
Odgovori