Plate i životni standard u razvijenim zemljama
- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama
Malopre scena iz minhenskog metroa: Otac sa dva mala deteta stoji, pored njega dvojica iz security firme koja pravi patrole po stanicama. Pričaju, jedan od security ode, dodje posle minut, telefonira sa nekim. Metro ulazi u stanicu, odlazi, oni i dalje stoje. Čim je metro otišao, jedan od dvojice security radnika silazi na šine koje su oko metar niže u odnosu na stanicu, odozdo iznosi plišanog dinosaurusa (plavog) i daje ga detetu (možda starom dve godine). Otac se zahvali, dete se zahvali i odoše. Puno toga sam video, ali ovakve scene baš mogu da ulepšaju dan. 

Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
Da ali kada smo vec o odnosu pema deci, meni se mnogo vise pozitivnih stvari desavaju u Srbiji ili u Grckoj nego npr u Holandiji ili (jos gore) Nemackoj. U Holandiji ce retko neko da gleda ekstra na porodice sa decom (bilo kakva prednost, ili pomoc) ili da se obazire ekstra na decu. Sa kucnim ljubimcima je druga stvar 

- kragujevac
Lično mislim da se na jugu Evrope dosta preteruje sa tetošenjem dece. U početku to mnogi ne vide kao problem, ali kad se stigne do 15.-16. godine počinje frka. U krugu bliske rodbine imamo dovoljno takvih primera.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
- kragujevac
To je to, samo nisu napisali da kada se djaku u školi oduzme telefon roditelj deteta mora da dodje po isti u sekretarijat škole.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
Supruga de vratila nakon 6 nedelja u DE iz Srbije, i prvog dana je rekla da joj je nedostajao kvalitet hrane koji je u DE, i na koji je navikla u zadnjoj godini. Inace u Srb je koristila Rodu i pijacu.
Najvise se odnosilo na kvalitet voca, slatkisa i mesnih preradjevina.
Pricamo o proizvodima koje kupuju normalni ljudi tu i tamo, ne o nekim premijumima koje kupuje 0.1% ljudi.
Rostilj i burek su iskljuceni iz komentara.
Najvise se odnosilo na kvalitet voca, slatkisa i mesnih preradjevina.
Pricamo o proizvodima koje kupuju normalni ljudi tu i tamo, ne o nekim premijumima koje kupuje 0.1% ljudi.
Rostilj i burek su iskljuceni iz komentara.
Roda je postala žešći krš za voće i povrće, čak se i asortiman ostale robe pogoršao otkada je Agrokor u krizi.
- kragujevac
Primetio sam to proletos u KGu, ali u Ljubljani se u Mercatoru koji je ista firma kao Roda tako nešto ne primećuje.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
I u BG je Mercator druga priča.
- kragujevac
U BGu do sada nisam bio u Merkatoru, ali ovaj u Ljubljani (Ljubljana-Rudnik) je stvarno prva liga.
U Kragujevcu je do pre dve-tri godine bio super a sad je samo jedna manje-više obična samoposluga, ništa posebno.
U Kragujevcu je do pre dve-tri godine bio super a sad je samo jedna manje-više obična samoposluga, ništa posebno.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
- Pulp Fiction
- Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
- Garaža: Astra G 1.7 dti
Ovo sa odvojenim časovima fizičkog je ok...blaugrana napisao: 27 Avg 2018, 13:14 http://www.021.rs/story/Info/Srbija/195 ... bilni.html
Sent from my SM-J500FN
Kod nas kad sam ja bio gimnazijalac svi smo voleli da se gledamo tako malo

Telefone bi i mi mogli da organizujemo, to može i škola pojedinačno da uvede pravila ili profesor neki.
Nije mi jasno kako to kaže da je gradivo lakše, a onda kaže da najveću ocenu dobijaju samo vanserijski talenti. To se malo ne poklapa baš.
A generalno ako im je obrazovni sistem tako dobar, šta će im onda toliki uvoz stručnjaka?
- kragujevac
Ne piše u kojoj školi je bila, u Haupt- , Realschule ili u gimnaziji. Hauptschule i realka su manje-više zezanje. Gimnazija je kvalitativno i obimom 5 klasa iznad ove prve dve. Iz Haupt- i Realke se odvajaju kadrovi za zanimanja srednje stručne spreme, a gimnazija (kao i kod nas) gradi teren za studiranje i užasno je obimna. To da samo vrhunski talenti dobijaju najbolje ocene je proizvoljna tvrdnja (da ne kažem baš da je laž).
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
Ma to napisala da se opravda sto je dobijala dvojke i trojke, a ovamo vukovac 

Moguce 
Mene je generalno interesovalo da li ima veze sa realnoscu na terenu, citaj u DE. Zato sam i postavio da cujem sta kaze KG
Sent from my SM-J500FN

Mene je generalno interesovalo da li ima veze sa realnoscu na terenu, citaj u DE. Zato sam i postavio da cujem sta kaze KG

Sent from my SM-J500FN