Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Re: Grčka

Post od Heinz »

Dakle, preko Grevene do Meteora, pa preko Trikale i Larise ka Volosu?

EDIT: Nećete možda preko Bitolja?
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Bitolj je ušao u kratko razmišljanje. Verovatno bih išao, da idem na Ohrid, što ću nekada i učiniti.

TapaT

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

A sa Ohrida je kraće preko Albanije :)

Preko Bitolja se izbegava čekanje na Evzoni ako ga ima. Ako nema gužve na Evzoni, onda nema potrebe.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Krećem za sedam dana, ponedeljak. Računam da će se malo razbistriti. Ako krenem u utorak, još bolje.

TapaT

gazza
Banned
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano

Post od gazza »

ma kakav bitolj, cak ni sa 2 sata na evzoniju to nije usteda vremena. do grevene se mnogo brze stize autoputem E75 na jug pa egnacia odos na zapad od raskrsnice za solun, nego da iz velesa ides na prilep pa na bitolu pa kroz grcke dzade koje realno nisu ni za trunku bolje od makedonskih. tim putem se ide iz drugih razloga, krajolik je lep, put je krs, lepo je svratiti na prespu, grcka sela su obnovljena, i u kastoriju na jezeru da zeni kupis bundu :D
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Google ne kaže tako, i SAT patrola.

Zaboli smo 1.7. na Evzoni po najvećoj vrućini, da sam znao unapred za gužvu i da je patrola bila ranije išao bih na Niki.
Samo ne znam gde bi ručali, ali snašli bi se negde u Bitolju valjda.
gazza
Banned
Reactions:

Post od gazza »

u bitolju se odlicno i jeftino jede, ima svega, od cevapa na komad do puzeva (polzavi)
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Sad gledam, Kastoria čak nije ni usput u ovom slučaju.
Korisnikov avatar
pigeon
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 12:22
Garaža: Škoda Octavia A8 1.4TSI 8AG + Fiat 500

Post od pigeon »

gazza napisao: 27 Avg 2018, 14:33 ma kakav bitolj, cak ni sa 2 sata na evzoniju to nije usteda vremena. do grevene se mnogo brze stize autoputem E75 na jug pa egnacia odos na zapad od raskrsnice za solun, nego da iz velesa ides na prilep pa na bitolu pa kroz grcke dzade koje realno nisu ni za trunku bolje od makedonskih. tim putem se ide iz drugih razloga, krajolik je lep, put je krs, lepo je svratiti na prespu, grcka sela su obnovljena, i u kastoriju na jezeru da zeni kupis bundu :D
Preporučujem put preko Prilepa i Bitolja. 30km kraće, 15 minuta duže. Nema čekanja na granici. Pogledaj SAT patrolu.
gazza
Banned
Reactions:

Post od gazza »

samo za one koji vole da voze po makedonskim i grckim dzadama. za mene nije isto 4 sata na takvom drumu i 4 sata na autoputu, u smislu umora.
ChobbyNS
Reactions:
Pridružio se: 30 Avg 2017, 15:25
Garaža: Lancia Delta 1.4 tjet

Post od ChobbyNS »

Pa nije, ja se više umorim na autoputu
Ako je magistrala dobra, zabava je zagarantovana
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Koja džada, normalan put od Niki do Kozani. Slao sam link sa GR autoputevima.

Meni 2h na MK-GR granici gore od 15 min vožnje.
Korisnikov avatar
Puzo81
Reactions:
Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium

Post od Puzo81 »

Imam Gmaps offline koji radi ok al bolje da pitam...
Kada se vraćam sa Sartija (idem opet na Dojran) na onom "skretanju" u dolasku (levo Nea Moudania desno Sitonija) koji putokaz i sta da piše na njemu da pratim?

Nešto razmišljam verovatno treba aerodrom Makedonia putokaz pa Efkarpia ili Kavala ili tako nešto jer sam se od Kilkisa na aput uključio kod Efkarpie :think:
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

pigeon napisao:
gazza napisao: 27 Avg 2018, 14:33 ma kakav bitolj, cak ni sa 2 sata na evzoniju to nije usteda vremena. do grevene se mnogo brze stize autoputem E75 na jug pa egnacia odos na zapad od raskrsnice za solun, nego da iz velesa ides na prilep pa na bitolu pa kroz grcke dzade koje realno nisu ni za trunku bolje od makedonskih. tim putem se ide iz drugih razloga, krajolik je lep, put je krs, lepo je svratiti na prespu, grcka sela su obnovljena, i u kastoriju na jezeru da zeni kupis bundu :D
Preporučujem put preko Prilepa i Bitolja. 30km kraće, 15 minuta duže. Nema čekanja na granici. Pogledaj SAT patrolu.
Takođe. Grčki put posle ulaska na Medžitliji je bitno bolji od MK, mada ni MK deo nije drama.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Maigstrala od Gradskog do Bitolja je odlična i daleko bolja u svakom pogledu od grčke magistrale nakon Evzonija.
Pri tome bi trebalo i da je sada gotov novi put od Biltolja do Medžitlije, barem po planu je ove godine da se uradi ta deonica od 15tak km.

U Bitolju klopa klasičan ručak odličan u Epinalu u centru, ili tačno preko puta njega. A za malo više istočne kuhinje /tursko apapske/ Šriok Sokak i neka od malih kafanica..
U stvari gde god, hrana i piće su odlični.
Meni uvek prija hladna boza, ona prava prirodna kakva je tamo.

Inače, od Velesa do Prilepa nema (asfaltnog) puta tako da ne znam zašto bi ga neko uopšte pominjao osim ako je zalutao i promašio magistralu.
Odgovori