Merenje prosečne brzine na auto-putu

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Re: Merenje prosečne brzine na auto-putu

Post od Mr.Rotor »

Нови власник је лак на гасу. :)

Slika
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Sta ce covek, udoban auto, jak, ne oseti brzinu. :)

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Post od Mr.Rotor »

Пошто је возио нови власник њега ћу и навести али да је мени ово стигло одмах би ангажовао адвоката и баш би се потрудио да оборим.
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Kolegi upravo stiglo za 141 kmh, tako da preko 140 sigurno salju, cekamo da li ce se neko javiti i ispod
Dopuna, ovo je bilo u maju, tada je vazilo 120 ogranicenje
Послато са SM-G950F уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
havijer
Reactions:
Pridružio se: 28 Mar 2015, 07:55
Garaža: I30 mk1 1,4

Post od havijer »

Znači iz maja sad stiže to je 2 i po meseca kasnije... Čekajući Godoa :D

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ja sam strahovao za prekoračenje iz marta, ali još nije stiglo ništa. Valjda i neće.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
DjukaBg
Reactions:
Pridružio se: 08 Sep 2016, 08:29
Garaža: Renault Koleos 2.0 dci 190KS 4x4 X-tronic Initiale Paris

Post od DjukaBg »

Ovo je od 17, juna za 141,6 kada sam isao za GR, ogranicenje je vec tada bilo 130. Kazna 3000 u roku od 8 dana 1500. Videcu da li moj advokat hoce da se za$ebava sa njima, da prijavim da nisam ja vozio i da navedem 5 osoba, onda oni pojedinacno da im salju da su se menjali u voznji itd. Drugar je u postupku jos sa njima vec skoro godinu dana (deonica ka HR prosek preko 160). Prvo rekao da nije on, pa razvlačio, pa njih 5-oro se prijavilo da je vozilo i da su se menjali, naravno sa sve dvokatom. Sudija ih oslobodila, na osnovu toga sto ne moze grupna kazna za prosecnu, vec mora da se utvrdi tačno ko je načinio prekršaj, medjutim MUP se zalio apelaciji.

Dok je bilo 120 ogranicenje iz prve ruke znam da presretaci uglavnom nisu dirali do 140, na 141 su zaustavljali. Za prosecnu takodje nisu slali koliko ja znam do 140 jer mi je prosek ka HR nekoliko puta bio 135+. Mislio sam da su povecanjem dozvoljene brzine na 130, tu granicu tolerancije i što se tiče presretača a i prosečne brzine, podigli na 150 (kao što je u HR) medjutim očigledno da nisu, sad je pitanje da li uopste tolerisu nesto preko 130.

Cekam sada kaznu kada sam se vracao iz Grčke 28.06. (po IGO prosečna 148) i sada kada sam opet dolazio za GR od 19.08. (isto prosečna tu nesto ispod 150). Posto sam jos ovde u GR videcu da kada se vracam budem u proseku ispod 140 km/h, pa cu javiti da li ce mi stici, bas me zanima kolika je toleranicija.
Prikačeni fajlovi
Kazna za prosecnu brzinu.jpg
Kazna za prosecnu brzinu.jpg (125.47 KiB) Pogledano 2225 puta
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Mozda lakse da stavis nekoga iz citulje, samo mora da saznas adresu :)
Korisnikov avatar
Pulp Fiction
Reactions:
Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
Garaža: Astra G 1.7 dti

Post od Pulp Fiction »

Zašto samo ne platiš 1500 dinara? Je l' vredno zajebavati se za te pare?
gazza
Banned
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano

Post od gazza »

srpska posla, vozis namerno drasticno iznad limita i neces da platiš 12e kaznu nego izmišljaš. pa treba da vas deru sa 1200e a ne sa 12e, da se naučite pameti i to ne samo tebe nego svakog od te petorice koju si lažno prijavio.
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

I meni je malo nejasno drkanje za 1500 din, pri cemu je svesno napravljen prekrsaj.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Korisnikov avatar
DjukaBg
Reactions:
Pridružio se: 08 Sep 2016, 08:29
Garaža: Renault Koleos 2.0 dci 190KS 4x4 X-tronic Initiale Paris

Post od DjukaBg »

Ma platicu kazne, sam da se cimam sa njima ne pada mi na pamet, sem advokat ako hoce da se zeza sa time i pristane na rizik da mi on plati kaznu ako ne dobije spor, jer su mu specijalnost saobracajni prekrsaji, udesi, naplata steta od osiguranja itd. Ja ga ne placam, on se posle naplati od drzave kada dobije spor po troskovniku koji je drzava propisala, jer on to nakarika, nekad dovede spor do zastarevanja i posle ih jos tuzi sto je doslo do zastarevanja iako je klijentu to odgovaralo :)
Tako da meni ni iz dzepa ni u dzep ako hoce nek se zeza, ako nece platicu i to je to.

Nisam ja naveo 5-oro nego drugar, zato sto njegov prekrsaj je za oduzimanje dozvole i nije mandatna kazna. Sudija ne moze da osudi 5 ljudi jer je zakon takav, sta kada su idioti pa smisle merenje prosecne brzine, a to je prekrsaj koji moze da napravi vise ljudi, a zakon ne poznaje grupnu kaznu, vec decidno mora da se dokaze ko je napravio isti. Videcemo apelacija sta ce da kaze povodom toga.
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

Ja mislim da ce to da resavaju kao za kamere sto su.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

DjukaBg napisao: 28 Avg 2018, 14:56 Ma platicu kazne, sam da se cimam sa njima ne pada mi na pamet, sem advokat ako hoce da se zeza sa time i pristane na rizik da mi on plati kaznu ako ne dobije spor, jer su mu specijalnost saobracajni prekrsaji, udesi, naplata steta od osiguranja itd. Ja ga ne placam, on se posle naplati od drzave kada dobije spor po troskovniku koji je drzava propisala, jer on to nakarika, nekad dovede spor do zastarevanja i posle ih jos tuzi sto je doslo do zastarevanja iako je klijentu to odgovaralo :)
Tako da meni ni iz dzepa ni u dzep ako hoce nek se zeza, ako nece platicu i to je to.

Nisam ja naveo 5-oro nego drugar, zato sto njegov prekrsaj je za oduzimanje dozvole i nije mandatna kazna. Sudija ne moze da osudi 5 ljudi jer je zakon takav, sta kada su idioti pa smisle merenje prosecne brzine, a to je prekrsaj koji moze da napravi vise ljudi, a zakon ne poznaje grupnu kaznu, vec decidno mora da se dokaze ko je napravio isti. Videcemo apelacija sta ce da kaze povodom toga.
Osoba koja je za volanom u trenutku prolaska naplatne rampe, njoj ide kazna.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

To je posle izmene zakona.
Odgovori