Merenje prosečne brzine na auto-putu
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Re: Merenje prosečne brzine na auto-putu
Kad sam se vracao iz Mkd kod Nisa radile sve rampe plus jos jedna skroz levo covek delio kartice bez vremena kad sam prosao naplatnu. Sto dalje implicira da nisam spustao ispod 160 do Bgd.
Time si možda dobio nekoliko minuta od trenutka kada je on pokupio te kartice to trenutka kada ti je uručio 

- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ja ne znam da li je vredno tih pola sata razlike voznje sa 150 u odnosu na 130. To je na razdaljini od NS do Preseva. Par usporavanja jos i to ubije malo.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Da li je vredno to je individualna stvar. A sto se tice kartica - nije uopste pisalo vreme izdavnja kartice, samo Nis. 

- DjukaBg
- Pridružio se: 08 Sep 2016, 08:29
- Garaža: Renault Koleos 2.0 dci 190KS 4x4 X-tronic Initiale Paris
Advokat mi kaze da ne moze i da ce i to padati na sudu, zato sto to mogu kod trenutne brzine, kod prosecne, pogotovo na velikoj razdaljini izmedju rampi, gde ima bezbroj mesta za stajanje, ne mogu (zna se sta je jedno, a sta drugo). Drugo i za to bi morali eksplicitno da dokazuju.H4wkeye napisao: 28 Avg 2018, 17:32 Osoba koja je za volanom u trenutku prolaska naplatne rampe, njoj ide kazna.
Stvar je da (skoro) sve moze da se obori na sudu ili dovede do zastarevanja bez posledica, samo je stvar zivaca, snalazljivosti, pravne "potkovanosti" itd. Konkretno ove kazne od 1500 din cu platiti, jer mi kaze adv. iritiracemo sud i sudiju, da se ganjamo za tako mizerne cifre pogotovo sto ces imati nekoliko takvih kazni. Moze sudija da se zainati, da traze detaljne snimke od Puteva Srbije i MUP, da se vidi koliko je ljudi bilo u kolima (bili samo zena i ja) itd., da sam vozio za oduzimanje dozvole onda ok.
Da, imao sam TAG sistem koji se ne vodi na tablice, kupljen na OMV, tako da to nema veze, stizu kazne i sa TAG, a samim tim i da prijavis da si izgubio karticu kad si ulazio opet moze da ti stigne kazna, verovatno su smislili sistem da snimaju po tablicama automobila.
Mislim da ako zakon kaze ko je bio za volanom na rampi, moze samo zakon da se obori, a ne pojedinacni slucaj na sudu.
A i ima smisla, jer onaj koji zadnji vozi treba da zna da prihvata rizik prekoracenja ostalih, znaci opet svesno cinjenje prekrsaja.
A i ima smisla, jer onaj koji zadnji vozi treba da zna da prihvata rizik prekoracenja ostalih, znaci opet svesno cinjenje prekrsaja.
-
- Pridružio se: 24 Maj 2017, 23:41
- Garaža: SEAT ATECA 2.0 CR TDI 190hp DSG 4Drive XCELLENCE
Znaci ako sam spavao dok si ti vozio i kasnije ja preuzmem voznju (da ti malo odremas) svesno cinim prekrsaj?
Zanimljiva teorija
Zanimljiva teorija

Pa ja bih ti rekao da usporis malo jer sam gazio
, da te ne namestam.

Ne znam , ali....Švajcarska - ograničenje 120 - svi voze 120. Nemačka - Bodensee - ograničenje 30 - svi voze 30. Lindau - nema ograničenja prema Minhenu i dalje - svi lete ! Gde piše 80 ili 100 - SVI poštuju pravila! Lamborghini ili Golf - svejedno! Austrija - 130. Oko Beča 80 - 100 - poštuje se! Čak i u Mađarskoj nisam primetio neka ekstremna divljanja! Do otprilike odvajanja za Kiškunmajšu prema Horgošu! Tamo kao da je neko stavio nevidljivu barijeru i pušta neke gasove! Najednom svi popizde i krene divljanje, preticanje sa 150 iz krajnje desne trake, makaze, vožnja levom trakom, nekosumanuto iživljavanje "edabibioprvinagranici" (eee oćeš kurac! ima ih dva kilometra pre tebe!). Nebitno da li su "naši" naši ili "naši" gastarbajteri. Nastavi se na Horgošu - od jedne trake prave tri, od dve pet. I onda se to divljanje nastavlja i u Srbiji. Pa da pitam direktno - do koga je?
Kako do koga je? Pa država je kriva sigurno!
Mislim,naš autoput je kao stvoren za brzine preko 130km/h
Mislim,naš autoput je kao stvoren za brzine preko 130km/h
What i do for the livin'? I live for the livin'.
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Kako bi ja kaznio svu petoricu što se prijave da su vozili 
Sent from my Mate10 Lite using Tapatalk

Sent from my Mate10 Lite using Tapatalk
Da, da....kao iz one priče o liku koji je pisao po povratku iz Srbije da kod nas znak 80 znači - "najmanja preporučena brzina". Nadam se da si razumeo poentu priče. Ako nisi - da skratim: kurčenje !
Tamo ne smeš - ovde smeš! Kratko i jasno! Nemam ništa više da dodam na ovu temu
Tamo ne smeš - ovde smeš! Kratko i jasno! Nemam ništa više da dodam na ovu temu

- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Kuma skoro uhvatili u Švici, očekuje oko 1000e.
Ograničenje 50 kmh, a on vozio 75 kmh. 3 kmh odbiju, i ispada da je prekoračio za 22 kmh. Morao je i izjavu da podnese, zbog čega je toliko vozio...
Kaže, da je prekoračio za 35 kmh, bilo bi između 2000e i 3000e.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ograničenje 50 kmh, a on vozio 75 kmh. 3 kmh odbiju, i ispada da je prekoračio za 22 kmh. Morao je i izjavu da podnese, zbog čega je toliko vozio...
Kaže, da je prekoračio za 35 kmh, bilo bi između 2000e i 3000e.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Mislim da tamo kazne zavise i od primanja.