Merenje prosečne brzine na auto-putu
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Re: Merenje prosečne brzine na auto-putu
I ja tako mislim, ali je on rezident Austrije, ne znam da li ima neke razlike...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
I mesec da ode dozvolacarov2 napisao: 28 Avg 2018, 21:52 Kuma skoro uhvatili u Švici, očekuje oko 1000e.
Ograničenje 50 kmh, a on vozio 75 kmh. 3 kmh odbiju, i ispada da je prekoračio za 22 kmh. Morao je i izjavu da podnese, zbog čega je toliko vozio...
Kaže, da je prekoračio za 35 kmh, bilo bi između 2000e i 3000e.

''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Švajcarska - pre mesec i po dana. Nije držao propisan razmak na autoputu, snimali su ga kod St. Gallena - naš čovek CH table. 1600 chf i 3 meseca oduzimanja dozvole.
Sledeći prestup - zatvor i oduzimanje trajno dozvole. Da, 3 km tolerišu. Možda je off topic a i nije. Ono kad pandura "boli dupe ko si i čiji si".
Sledeći prestup - zatvor i oduzimanje trajno dozvole. Da, 3 km tolerišu. Možda je off topic a i nije. Ono kad pandura "boli dupe ko si i čiji si".
To rastojanje na autoputu je opasno skupo. Postoji kalkulator gde se unese brzina i rastojanje, pa izracuna kaznu na osnovu toga. Na gomili nadvoznjaka imaju merila, pa ko ne pazi...
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Ovde svi voze po ogranicenju, niko ne voli da prekoraci, ju ju 
Elem, poenta ovoga je da neko treba da se zainati i da istera do kraja da vidi da li je ovo oborivo na sudu.
Послато са HTC U Play уз помоћ Тапатока

Elem, poenta ovoga je da neko treba da se zainati i da istera do kraja da vidi da li je ovo oborivo na sudu.
Послато са HTC U Play уз помоћ Тапатока
- DjukaBg
- Pridružio se: 08 Sep 2016, 08:29
- Garaža: Renault Koleos 2.0 dci 190KS 4x4 X-tronic Initiale Paris
Ovo je iz maja meseca: https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/3052 ... cate-kaznu
Ovaj Vujanic je pi*a sa 2 lica, posto ima neke nebulozne predloge vezane za saobracaj, povecanje bezbednosti i sl. a ovamo njegova privatna agencija za vestacenja u saobracaju, ucestvuje u gotovo svim saobracajnim nesrecama sa tesko povredjenima i smrtnim slucajevima, angazovana od strane advokata odbrane krivca, kako u Srbiji tako i okolnim zemljama i uzima nenormalne pare za to (poznanik mi radi kod njega kao vestak-saradnik. Ali u tekstu je i advokat objasnio sta i kako.
Videcu da ubedim ovog drugara da mi da presudu osnovnog prekrsajnog suda koji ih je oslobodio za ovo,a mi da i da se advokat saglasi da objavim ovde. Mada presuda nije pravosnazna jer je na apelaciji zbog zalbe podnosioca prijave (Mup).
Ovaj Vujanic je pi*a sa 2 lica, posto ima neke nebulozne predloge vezane za saobracaj, povecanje bezbednosti i sl. a ovamo njegova privatna agencija za vestacenja u saobracaju, ucestvuje u gotovo svim saobracajnim nesrecama sa tesko povredjenima i smrtnim slucajevima, angazovana od strane advokata odbrane krivca, kako u Srbiji tako i okolnim zemljama i uzima nenormalne pare za to (poznanik mi radi kod njega kao vestak-saradnik. Ali u tekstu je i advokat objasnio sta i kako.
Videcu da ubedim ovog drugara da mi da presudu osnovnog prekrsajnog suda koji ih je oslobodio za ovo,a mi da i da se advokat saglasi da objavim ovde. Mada presuda nije pravosnazna jer je na apelaciji zbog zalbe podnosioca prijave (Mup).
Ako je zakon promenjen sada, ne moze sudija protiv zakona da presudi. Ranije je mozda moglo ako zakon nine lepo definisao.
Sve ostalo vidim kao pokusaje advokata da uzmu novac od ljudi
Sa druge strane, mislim da ko svesno ulazi u prekrsaj, nema sta da se buni za kaznu, sve ostalo je rasno srbovanje.
Sve ostalo vidim kao pokusaje advokata da uzmu novac od ljudi
Sa druge strane, mislim da ko svesno ulazi u prekrsaj, nema sta da se buni za kaznu, sve ostalo je rasno srbovanje.
- DjukaBg
- Pridružio se: 08 Sep 2016, 08:29
- Garaža: Renault Koleos 2.0 dci 190KS 4x4 X-tronic Initiale Paris
Koliko ja znam nigde u zakonu ne stoji da je kod prosecne brzine kriv onaj koji je vozio u trenutku prolaska kroz rampu. Zakon je promenjen u martu/aprilu i ovo je clanak sa kraja maja.
Zakon kaze da kada zgazis nekog, icices u zatvor, pa uz pomoc dobrog advokata, vestaka, ne odes po istom tom zakonu. Zakon je jedno, sudski postupak totalno nesto drugo. Po toj logici onda sudjenja ne bi trebala ni da postoje, ni advokati takodje, vec odes kod cika sudije na osnovu prijave policijskog sluzbenika, sudija procita sta pise u zakonu po tom i tom clanu i osudi te bez sudjenja i bez da smes bilo sta da kazes
Odredba vezana za merenje prosecne brzine izmedju rampi, je pravno neutemeljena, a to da sam svesno vozio jesam i platicu kaznu samo zato sto nije velika inace bi se ganjao sa njima sigurno upravo zbog pravne neutemeljenosti. Sto se tice radara, presretaca itd. to je sve ok, pravno validno i tu nema sta da se bilo ko buni. Nacinis prekrsaj, platis / odes kod sudije, eventualno probas da minimiziras kaznu, ili odes na dogovor sa MUP i to je to.
Nisu svi advokati isti.
Zakon kaze da kada zgazis nekog, icices u zatvor, pa uz pomoc dobrog advokata, vestaka, ne odes po istom tom zakonu. Zakon je jedno, sudski postupak totalno nesto drugo. Po toj logici onda sudjenja ne bi trebala ni da postoje, ni advokati takodje, vec odes kod cika sudije na osnovu prijave policijskog sluzbenika, sudija procita sta pise u zakonu po tom i tom clanu i osudi te bez sudjenja i bez da smes bilo sta da kazes

Odredba vezana za merenje prosecne brzine izmedju rampi, je pravno neutemeljena, a to da sam svesno vozio jesam i platicu kaznu samo zato sto nije velika inace bi se ganjao sa njima sigurno upravo zbog pravne neutemeljenosti. Sto se tice radara, presretaca itd. to je sve ok, pravno validno i tu nema sta da se bilo ko buni. Nacinis prekrsaj, platis / odes kod sudije, eventualno probas da minimiziras kaznu, ili odes na dogovor sa MUP i to je to.
Nisu svi advokati isti.
Ne radi pretraga za temu presretača, pa da ovde napišem.
Beli BMW 5 F10 presretač, (svima dobro poznat) danas je imao NS tablice.
i operiše nekog Turčina na AP ,na jako nebezbednom mestu. Već smo raspravljali da li sme ili ne, da se zaustavljaju u zaustavnoj traci, ali evo očigledno da sme .
Beli BMW 5 F10 presretač, (svima dobro poznat) danas je imao NS tablice.
i operiše nekog Turčina na AP ,na jako nebezbednom mestu. Već smo raspravljali da li sme ili ne, da se zaustavljaju u zaustavnoj traci, ali evo očigledno da sme .
-
- Banned
- Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
- Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano
po cemu je ustanovljivanje prekoracenja brzine merenjem izmedju 2 naplatne rampe pravno neutemeljeno?
Sudija utvrdjuje, koliko znam, da li je zakon prekrsen ili nije, a ne da li zakon ima smisla ili ne. U ovom slucaju je sve jasno definisano. Znaci moze da se ospori da je vozilo tada bilo na putu, da merni uredjaj nije kalibrisan u vreme merenja prekrsaja i sl.
Obaranje zakona je ispred ustavnog suda, a ne sudije za prekrsaje.
Uostalom, merenje brzine izmedju dve merne tacke nije nasa izmisljotina, dosta je zastupljeno i vani.
Nasa specificnost je samo sto su pocetna i krajnja tacka kamere na naplatnim rampama, i zakon je cak blazi nego npr u Italiji, gde su tacke na putu, i gde se, pored prosecne brzine, meri i trenutna brzina. Italijan na forumu moze da me koriguje ukoliko sam pogresio.
Obaranje zakona je ispred ustavnog suda, a ne sudije za prekrsaje.
Uostalom, merenje brzine izmedju dve merne tacke nije nasa izmisljotina, dosta je zastupljeno i vani.
Nasa specificnost je samo sto su pocetna i krajnja tacka kamere na naplatnim rampama, i zakon je cak blazi nego npr u Italiji, gde su tacke na putu, i gde se, pored prosecne brzine, meri i trenutna brzina. Italijan na forumu moze da me koriguje ukoliko sam pogresio.

-
- Banned
pritom je MUP bio tolerantan prema vozacima sa utvrdjivanjem prosecne brzine u visini maksimalne dozvoljene. ako se na deonici beograd nis strogo postuju sva ogranicenja, a ima ih dovoljno da realno prosek voznje u granicama dozvoljen verovatno ne prelazi 125 a cak i manje ako ima radova odnosno voznje u jednoj traci gde je obicno 60 ili 80....
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Vrhunac besmisla da i dalje postavljaju radare u zaustavnoj traci sa sve policajcima pored i to na deonicama gde se meri prosečna brzina.
Sent from my LEX820 using Tapatalk
Sent from my LEX820 using Tapatalk
-
- Banned
šta će kad moraju, vidiš da forumaši angažuju advokate da na sudu obore kad im izmere prosek od 150kmh...nuk napisao: 29 Avg 2018, 23:21 Vrhunac besmisla da i dalje postavljaju radare u zaustavnoj traci sa sve policajcima pored i to na deonicama gde se meri prosečna brzina.
To je zato što je ovo neozbiljna država gde je glavna zanimacija kako zajebati sistem.
Onog trenutka kad Srbija postane ozbiljna normalna pravna država, tad će takve zajebancije sa pokušajima drkanja sa MUP-om, nestati samo od sebe.
Kad će se to desiti da Srbija postane normalna, verovatno ne u nekoj bliskoj budućnosti.
Onog trenutka kad Srbija postane ozbiljna normalna pravna država, tad će takve zajebancije sa pokušajima drkanja sa MUP-om, nestati samo od sebe.
Kad će se to desiti da Srbija postane normalna, verovatno ne u nekoj bliskoj budućnosti.