ddanijell napisao:Kupis tzv pertlu, lepak tj. set za brzo krpljenje i klasicnu rupu sam fiksas na licu mesta. Naravno mora mini kompresor ili nekoliko co2 ampula ako nećeš kompresor. Ili rezervni točak da mlatiš u gepeku levo desno ako gepek nije predviđen za točak.
Inviato dal mio SM-G935F utilizzando Tapatalk
Tesko je biti pametan svih 100% na tu temu. Guma ne mora da se nabode na ekser ili sraf, moze i da pukne, pocepa se. Ja sam u Vrnjackoj banji van puta bokom gume ocesao ostar kamen, najverovatnije, i tu ne pomaze set za reparaciju. Ni meni nije ideal da medju stvari stavljam torbu sa rezervnim tockom, al neka ga. Ne nosim ga kada idem do Segedina ili Beograda, ali negde dalje uvek.
@ddanijell
A gde ima da se kupi ta pertla, znam o cemu pricas, vrlo jednostavno resenje, cak i da izdrzi do vulkanizera da se ne cimas da menjas tocak, a moze da izdrzi do kraja ukoliko je na vreme primeceno
Ovo Cu verovatno pazariti da imam i to u autu. Ono što je crnjak što auto nema ni dizalicu, tako da čak i ukoliko bi se ovo našlo u autu ,mogli bismo samo da gledamo u točak.
Ja sam prvo mislio da kupim auto samo sa setom za reparaciju i onda se setim i pitam prodavca da li uz set ide i dizalica i kljuc, kad ono jok. Tako da dollatio 100 evrica ali bar znam ukoliko se guma raspadne u nedodjiji mogu nesto da uradim.
A ovaj set za krpljene sa oglsa je odlicna stvar da se ne prljas vec samo ocistis rupu sa silom, gurnes traku, iseces i napumpas
I ne treba ni dizalica. Ako dodje do cepanja gume tad ni vulkanizer je ne zakrpi. Inače dosta vulkanizera koristi ovo za krpljenje kada je klasično nabodena gde nema potrebe za vulkaniziranjem iznutra,i ujedno posto nema skidanja nema ni novog balansiranja.
LukaMaletin napisao:Ovo Cu verovatno pazariti da imam i to u autu. Ono što je crnjak što auto nema ni dizalicu, tako da čak i ukoliko bi se ovo našlo u autu ,mogli bismo samo da gledamo u točak.
Sent from my XT1635-02 using Tapatalk
Meni je neki lokalni vulkanizer izvukao ekser i onim setom zakrpio gumu bez skidanja tocka. Prednja guma je bila "busna" pa je moglo bez skidanja tocka, ne bi moglo da je zadnja.
Pazi, rupa je bila skroz uz unutrašnju stranu gume. Nisam siguran da bi joj mogao lepo prići čak i kada bi namotao pun u stranu, ali ajde možda bi se i zbudžilo nešto.
I da , i ovu je vulkanizer istim tim setom zakrpio , takozvani čep.
Meni je vulkanizer cepovao i zadnju gumu bez skidanja bez problema. Samo treba da budu dva coveka da jedan mrda auto a drugi da gleda gde je guma busna.
Pravim neku bazu podataka, i jedna od varijabli treba da se odnosi da li objekat (automobil) ima atmosferski motor, turbo punjac itd.
Kako da nazovem tu osobinu? Nešto u smislu sistem nadpunjenja, samo nisam siguran da je to ono što mi treba.
nuk napisao:Ovo se odnosi na put u CG, ja ne nosim pasoš tamo. Ne znam za zloupotrebe, uplatim osiguranje nekoliko dana pred put, deluje legitimno da se uplati i dan ranije a možda i postoji neki rok da bi se eventualno sprečile zloupotrebe. Hvala Bogu, nije bilo potrebe da se aktivira osiguranje, znam za slučajeve gde su ljudi koristili, ne sećam se da je iko pominjao ikakavu interakciju sa osiguravajućom kućom, dovoljno je bilo posedovanje polise za izvršenje intervencije u zdravstvenoj ustanovi, dalje oni završavaju sa osiguranjem
Mora dan ranije.
Pričao sam sa agentom osiguranja, kaže da može i sa LK, ali obavezno da se prijaviš i da imaš prijavu boravka u CG. Mada, preporuka je pasoš.
Ja se ušinuh u CG, a trebao sutradan da idem kući, tj da vozim u Trebinje, pa odandenza BG. Mene Diklofen spasi, ali... Setim se da ih pozovem, kada već plaćam. Dali mi dve opcije - bolnica BD (koja mi je bila na 100m), ili da mi dođe doktor u privatnu posetu u hotel, pregleda, krkne inekciju ako treba i ćao. U oba slučaja nema troškova na licu mesta, osiguranje završava ostalo. Nisu mi trebali, ali eto.
Видим да има искусних по овом питању, па да вас питам - по први пут бих уплатио полису путног здравственог осигурања, идемо у Грчку, супруга је трудна па нека се нађе. Кажите ми каква су вам искуства са конкретним осигуравајућим кућама, имате ли неку препоруку коме да се обратим, да не шаљем сад 20 мејлова свима и упоређујем понуде и цијене?!
Mislim ds je bilo koje osiguranje dovoljno dobro, a razlike u ceni nisu nešto velike. Mada bih ja uvek radije išao na Wiener, Grave ili tako neku jaču osiguravajuću kuću. Ja sam uzeo u Wieneru ove godine.