Merenje prosečne brzine na auto-putu

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Re: Merenje prosečne brzine na auto-putu

Post od H4wkeye »

Koj put?
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

SlikaSlikaSlikaSlika
Nemoj da mu kazes, cekace te radar🤣

Послато са SM-G950F уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Nista im nije sveto. :)

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

gazza
Banned
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano

Post od gazza »

ddanijell napisao: 31 Avg 2018, 12:00 Ako je vlasnik pravno lice tj. firma, opet dolazimo dotle da novcano i nije problem, zna se ko ce platiti, ali kome ce ici kazneni poeni u tom slucaju ?
Rekoh kako se u iole kulturnim zemljama resava, tako sto postave rampe za merenje na deonici gde nema iskljucenja-pumpi-odmaralista i resen problem.
Zna se tacno koja deonica, i ko je upravljao vozilom tako da zadovolji sve potrebne uslove za dokazivanje , a to je vreme i mesto izvrsenja dela. Ovo kod nas je besmisleno na nacin kako se sprovodi tako da je i besmisleno sto uopste raspravljamo, to stoji.
Firma je dužna da obavesti organe ko je vozio vozilo pošto to stoji u nalogu za vožnju koji mora biti u vozilu uvek kada je angažovano, policija radi te provere. Kod firmi jse internim dokumentima vezanim za vozilo i ovako reguliše ko ima pravo da vozi. U mojoj firmi vozim samo ja :).

Ne znam zašto neko ne može da stane u zaustavnu traku i promene se vozači. Recimo sloši mi se, ne mogu da vozim dalje, žena mora da preuzme volan.

Samo izmišljate gluposti da odbranite neodbranjivo, namernu vožnju preko dozvoljenog.
Korisnikov avatar
Kabe
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 05:47
Garaža: Japanska vozila

Post od Kabe »

Drugar, ne boli njih kao ni nikog od nas snosenje odgovornosti za pravljenje prekrsaja (svesno ili nesvesno). Boli nepravda i selektivna pravda. U tome je poenta... Nisu svi tretirani isto, a i cesto moze da najebe neko ko nije kriv.

U tome je sustina ove price...
ОПРЕМ ДОБРО! Posetite blog - Kabe.Space
ddanijell
Reactions:
Pridružio se: 24 Maj 2017, 23:41
Garaža: SEAT ATECA 2.0 CR TDI 190hp DSG 4Drive XCELLENCE

Post od ddanijell »

:plusone:
upravo tako
gazza
Banned
Reactions:

Post od gazza »

Vlasnik automobila je odgovoran za njegovo korišćenje, nema tu ništa selektivno. Isti zakon za sve.
Korisnikov avatar
Kabe
Reactions:

Post od Kabe »

Pa selektivno je kada je prozujao batica sa 200 km/h koje je drzao na tempomatu od Grabovnice do Subotice i izasao nekaznjeno iz zemlje.
Maksimus
Reactions:
Pridružio se: 05 Maj 2018, 00:17

Post od Maksimus »

Kako moze da najebe neko ko nije kriv? Ono zamenimo se a ovaj pre mene vozio brze?
Moze da nadrlja i od kamere(mom prijatelju su stizale kazne sa kamera kad ga je prodao a nije prebacio na kupca) tako da to nije jedinstveno za taj sistem.
Sto se stranaca tice mozda bi mogli da rese njihovo kaznjavanje slikanjem tablica pa zaustavljanjem na granici.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

gazza napisao:Vlasnik automobila je odgovoran za njegovo korišćenje, nema tu ništa selektivno. Isti zakon za sve.
Netacno. Odgovara onaj koji je vozio, ako je vlasnik dao da vozi punolentom licu koje ima dozvolu i nije pod dejstvom necega, ne moze on odgovarati za tudj prekrsaj.

Послато са HTC U Play уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
Kabe
Reactions:

Post od Kabe »

A taj isti moze da ima i ovlascenje za upravljanje motornim vozilom, tako da se prekrsaj ne moze i ne sme nikako da pripise vlasniku...
gazza
Banned
Reactions:

Post od gazza »

pa ako se nastavi ovakvo zajebavanje zakona i drzave, onda ce ovo neminovno dovesti do toga da ce svako sedanje za volan tudjeg vozila morati da bude pokriveno ovlascenjem sa drakonskim kaznama u vidu oduzimanja dozvola i vlasniku i vozacu. ne moze se srbi drugacije uterati u red nego tako, kao sto je i PDV uteran na isti nacin.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Mi smo imali dobar zakon o saobracaju, verujem da je jos uvek dobar.
Problem je sto se ne koristi.
Pri tom ne mislim na vozace, oni voze kako voze, nego na policiju.

Svako zna da oni stoje na nekim mestima gde ces lako zajebati sa neki skretanjem ili nekom voznjom protiv propisa, negde i atarima, ili negde u nekoj ulicici u centru grada, gde je taj prekrsaj gotovo bezazlen spram istog takvog na autoputu ...

Nikad sem, prvog septembra, ne stoje kod skola, gde ljudi skoro uvek prolaze sa 50-60-70kmh. Obilaze mene koji idem 30kmh i jos me gledaju kao koji ti je kurac, kako to vozis. To sam doziveo i od civila u policajskom autu jednom (ne znam da li je policajac, ali svakako radi u policiji, cim vozi policijski auto).

Tako da me bas zabole za merenje prosecne na auto putu.

Mogli su na par mesta na svakom autoputu da stave kamere, odaberu neke opasne deonice gde je statistika pokazala da ima puno saobracajnih nezgoda, koje ce raditi 24h sedam dana u nedelji po svakom vremenu i tako resiti te opasne tacke na autoputevima. Tu ce ljudi usporiti, pripaziti, gde je dobar autoput voziti 150-160 i na kraju prosek biti i manji od 120.

Molim lepo, nema na cemu :sesir:
nick79
Reactions:
Pridružio se: 27 Feb 2014, 07:26

Post od nick79 »

Kod nas su zabranjeni detektori radara, kamera itd....

A secam se svojevremeno da je Toni bler, dok je bio premijer, izjvio nesto u fazonu: "Nadam se da ce svi imati detktore kamera, na taj nacin ce usporiti tamo gde su kamere i povecacemo bezbednost u saobracaju." A kod nas kao da to nije primarni cilj, vec naplata kazni i punjenje budzeta.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

@nick79 da li mislis da se ti detektori koriste stvarno za to? :D Koriste se da bi izbegao gde su radari, a ostatak putao vozio preko ogranicenja. A Toni Bler je majmun tako da njemu sigurno ne verujem.

@nikaragva nazalost patrole ne biraju same gde ce da stoje vec dobijes tacno gde i koliko stojis u toj smeni. Tek ponekad ima lufta da na svoju ruku se stane negde. Mesta se odredjuju na osnovu broja nezgoda, udesa, frekvencije saobracaja, broja prekrsaja, nekog dogadja, ucestalosti i broja odredjenih prekrsaja itd. Tipa veceras u PO je otvaranje konjickih igara, bice veliki koncert znaci patrole ce biti na ulazima u grad tj putevima koji vode ka tom dogadjaju i od, na samom dogadjaju kao i u okolnim ulicama kojima se saobracaj najvise krece. Ovo je uprosceno kako to funkcionise otprilike.
Odgovori