Merenje prosečne brzine na auto-putu

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Re: Merenje prosečne brzine na auto-putu

Post od shandu90 »

Ako si mudo, budi mudo do kraja. Jesi pravio prekrsaj, jesi, plati i posle se opet klati.

Sent from my P10 Lite using Tapatalk

Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

:plusone:
ROCK
Reactions:
Pridružio se: 17 Apr 2015, 23:08
Garaža: BMW F30 328i

Post od ROCK »

Da je sve 100% po zakonu i bez zackoljica mnoge druge zemlje bi uvele merenja od eampe do rampe ovako mislim da to samo ima u Srbiji u celoj Evropi a mozda i Svetu.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

ROCK napisao: 01 Sep 2018, 19:52 Naravno. U tih 2km ne smes da stanes osim ako ti auto nije u kvaru.
:rofl:
ROCK
Reactions:
Pridružio se: 17 Apr 2015, 23:08
Garaža: BMW F30 328i

Post od ROCK »

Ne razumem cemu podsmeh? Kolika je kazna za zadrzavanje u zaustavnoj bez jako dobrih razloga???
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Ne znam gde ste iskopali 2km, mislim da je dosta veci razmak izmedju Tutor kamera u Italiji.

Sustinski nema velike razlike sa sistemom u Srb(osim sto je ovaj u Srb darezljiviji, tj vise prasta), a tamo niko ne dovodi u pitanje validnost tog sistema.

Vidi se vec na putevima, sistem odlicno funkcionise, prakticno vise niko ne vozi preko ogranicenja.

Ne zaboravite da i dalje pored prosecne brzine rade i presretaci, tako da ni sprinteri nisu skroz mirni.

Takodje mislim da je podizanje ogranicenja na 130kmh odlicna stvar koja je trebala odavno da se uradi.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Ne razumeš šta si naveo kao pravni osnov razlike prekršaja izmerenog prekoračenja brzine u Italiji i Srbiji (ili bilo gde sa istim sistemom merenja A do B) i zašto je smešno pozivanje na takvu pravnu regulaciju utvrdjivanja ko je bio vozač auta sa putnicima a koji je zatečen u prekršaju?
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

ROCK napisao: 02 Sep 2018, 06:51 Da je sve 100% po zakonu i bez zackoljica mnoge druge zemlje bi uvele merenja od eampe do rampe ovako mislim da to samo ima u Srbiji u celoj Evropi a mozda i Svetu.
Naravno da ima i u drugim zemljama, nismo mi izmislili ovo.
ddanijell
Reactions:
Pridružio se: 24 Maj 2017, 23:41
Garaža: SEAT ATECA 2.0 CR TDI 190hp DSG 4Drive XCELLENCE

Post od ddanijell »

Imas neku info u kojoj zemlji ima od rampe do rampe kao sto je kod nas? Cisto informativno ...
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Smehotresno je pozivati se na to da se ne zna ko je vozio. Zna se ko je vlasnik auta, on zna ko je bio u vozilu, dogovorite se ko je vozio. Ako ne znaju, vlasnik je odgovoran, ne moze se auto davati bilo kome.

Ista je prica sa sluzbenim autom odavo, stize upit ko je vozio, ako se ne zna, odgovorno lice (to mu dodje obicno direktor) dobija ogromu kaznu, daleko vecu od kazne za prekrsaj.

Ovako funkcionise u svim normanim zemljama, kamere i ne sluze da slikaju lice vozaca sem u posebnim situacijama. Nakon sto kamera uslika, kazna stize vozacu sa mogucnoscu da kaze da je neko drugi vozio. Identicno moze vozac da se pravi lud i kaze da se ne seca ko je vozio pre mesec dana, slika s kamere nece moci dokazati... Medjutim te fore ne prolaze, te ne znam zasto bi i u Srbiji prosle.

Neverovatno je kako bi svi kao da se stvari u Srb promene, ali izrazito selektivno kako im odgovara.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

ddanijell napisao: 02 Sep 2018, 13:18 Imas neku info u kojoj zemlji ima od rampe do rampe kao sto je kod nas? Cisto informativno ...
Spominjali su ovde gde ima slicnih sistema. Ne znam da li je od rampe do rampe, ali je princip isti, meri se prosecna brzina. Tako da je nebitno da li je od rampe do rampe ili kamere do kamere.
ddanijell
Reactions:

Post od ddanijell »

Replay ti je bio na citat "od rampe do rampe" i odgovorio si "naravno da ima" , pa zato pitah gde jos ima, posto si direktno odgovorio na napred navedeno .
Ovo sa namenski postavljenim rampama kao sto je tutor u italiji smo vec vise puta pomenuli da ima ali to nije od naplatne rampe do naplatne. Tih par km nije isto sto i 200km.
Drugo niko mi nije odgovorio sta je sa opcijom da smo vozili zena i ja na dugackoj deonici recimo Nis-Bgd , oboje preko ogranicenja, kako da se dogovorimo ko je vise kriv?
Ja ne zelim da placam i njenu polovinu kazne, a i zasto meni samo poene da skinu. Prost primer.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Prijavite ste da ste oboje podjednako ako ne znate, pa platite dve kazne.

Prosto resenje.
ddanijell
Reactions:

Post od ddanijell »

Zakon ne predvidja kolektivnu krivicu za prekoracenje brzine.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Nije to kolektivno, to su dva prekrsaja.
Odgovori