Superb III napisao: 05 Sep 2018, 11:12 Grci ove godine bas su preterali. Oduvek je vazilo neko nepisano pravilo -da se cekalo na ulaz za Grcku dok za izlaz procedura je bila 5 minuta ,nisu ni trazili pasose. Sada dva puta sam zaglavio na izlaz mnoooogo vise nego za ulaz. Prvi put uz "snalazenje" 2,5h cekanje. Drugi put posto vec znam gde treba da se "uguram" 1h. Sramota jer je to veoma topol reon a zajebancije su gotovo za nista. Sta rade sto prave tolike guzve Grci ne znam jer kada dodjem do granice skoro i ne traze pasos (tj kako-kome) a guzve su ogromne. Zatim makedonska strana koja bi trebalo vise da gleda ko ulazi se ne ceka duze od 10-15min. Evo vratio sam se sa Lefkade pre nekoliko dana i opet ista stvar sa Grcke strane,kilometarske kolone.
meni je mnogo veće sranje ono što makedonci rade. ja sam ove godine 4-5x išao preko tabanovaca i bogorodice i mislim da sam samo totalno van sezone u nekom levom vremenu prošao sa nekim minimalnim čekanjem. sada u avgustu se prolazilo kroz srpski i grčki deo granice brzo ali zato majstor makedonac koji u sistem unosi broj krvnih zrnaca i rezultate sa rektalnog pregleda. mislim, ulazak u grčku je ulazak u EU, šengen zonu, pa mogu da razumem i višak formalnosti, skeniranje pasoša i slično, ali makedonija nije ništa od toga, nebitna mala tranzitna zemlja, uđeš i 2 sata kasnije izađeš. pritom i oni sami to što rade vrlo često dezavuišu, sada sam se vraćao 24.8, petak, pakao od gužve i lik je prvo kao najusporeniji puž radio kontrolu pasoša i onda se smorio, i krenuo da pušta ljude bez ičega, samo nehajni pokret ruke prođi. s obzirom da sam isto to imao i kod grka, ja nemam izlazni pečat, pa možda jednog dana budem imao problem sa time koliko sam ostao u grčkoj/EU. mislim nebitno ali daj da malo pogledamo u sopstveno dvorište. grci po pravilu ne rade sa više od 4 otvorena ulaza na evzoniju ali makedonci rade i ulaz i izlaz sa po 3 i pritom su mnogo sporiji.
živim za dan kada više neće biti granice do soluna.