Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Re: Ne brže od života!

Post od Heinz »

O CG.
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Divljani su tamo.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Kabal
Reactions:
Pridružio se: 05 Avg 2015, 10:01
Garaža: Volvo XC60 D5 AWD

Post od Kabal »

Korisnikov avatar
Med
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 21:23

Post od Med »

Da , da....Mišeluk !!!!

Pre par meseci, oko Uskrsa se vraćamo sa Fruške Gore i kod samog skretanja prema mostu me zaustavi patrola. Dreger jedan i drugi, papiri, atest...trista quratza. Popnem se gore (ni 50 metara) , pogledam levo - 30 kola, preko sto ljudi, muzika , cuga, dvoje se spremaju za drift, oko njih svet navija ....sve mislim - ko je ovde lood ? Ovi da su gore otišli mogli su da ispišu dva bloka kazni za pola sata.
Korisnikov avatar
Med
Reactions:

Post od Med »

http://www.021.rs/story/Novi-Sad/Hronik ... vljen.html

I.....biciklista naravno ! Usred bela dana - na pešačkom i bici prelazu !!!

http://www.021.rs/story/Novi-Sad/Hronik ... inari.html
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

S obzirom da si biciklista, kazi mi kako prelazis pesacki, u punoj brzini, usporis maksimalno ili sidjes sa bajsa i predjes?
Ne stajem ni na ciju stranu, ali biciklisti moraju da imaju u vidu da su slabiji i kao pesaci sto trebaju da zastanu i pogledaju levo i desno, tako i oni treba da vode racuna o sebi a ne da u punoj brzini prolecu i racunaju ovaj mora da stane. Ja juce krocim na pesacki a lik nabija gas i jos staje posle pesackog, pa mi objasnjava kako to izleces na pesacki

Послато са SM-G950F уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Kada si biciklista u principu nemas prava na pesacki prelaz, posto u principu ne bi ni smeo da vozis po trotoaru (odakle pocinje pesacki) - gde idu pesaci. Drugi problem je kada je sve neuredjeno, pa bi onda u teoriji moglo. Mene inace strasno nervira u Holandiji, gde je sve ultra uredjeno, pa biciklista da bi ustedeo vreme sidje sa bajsa i pocne da ga gura (postaje teoretski pesak) i onda prelazi pesacki sa prvenstvom, a bez njega ga ne bi imao...
Korisnikov avatar
Kornjaca Rade
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet

Post od Kornjaca Rade »

Kod nas su biciklisticke staze uglavnom obelezene na trotoaru i uz pesacki za pesake je poseban deo za bicikliste gde moze da se vozi bez silaska sa bajsa.
Korisnikov avatar
Med
Reactions:

Post od Med »

Pošto sam pre tri godine leteo par metara - udario me čovek na pešačkom , meni zeleno za bajs...iskrivljen prednji točak a ja ugruvan...veoma pažljivo vozim preko pešačkog prelaza (iako nemam pravo), ako su širok bulevari silazim sa bajsa. A u mnogo slučajeva gde NEMA bici staza idem kolovozom, isto kao auto. To mi zobs dozvoljava.

Edit: da li možete da zamislite kojom brzinom je ovaj divljao u centru naselja kad je bmw prepolovljen !!! Ulica B. Ćopića u novosadskom naselju Adice je glavna i najfrekventnija , povezuje između 10-15 hiljada ljudi.
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Post od kragujevac »

Nije BMW, Golf četvorka. A da je divljao, divljao je.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

U NS se biciklisti bas zalecu preko prelaza, to sam video vise puta. Stanem da propustim pesaka a on dolece iz druge trake (suprotne - nemoguce ga je odmah videti) i juri pravo na auto, kao da ne vidi da sam stao da propustim pesaka. Iako ima svoju stazu za prelaz preko pesackog, vozac od mase pesaka ne moze da vidi biciklistu s druge strane bulevara naprimer. Onda ispadnes kriv kad propustis pesaka a zauzeo si kolima njegov prelaz preko pesackog jer ga nisi video. U situacijama kad se sve vidi, normalno je propustiti sve preko obelezenih prelaza, ali i drugi ucesnici u saobracaju moraju obratiti paznju. Doduse ono sto sam primetio jos u NS je 90% posto vozaca ne staje na pesacki. U masi slucajeva dobro nisu naleteli na mene kad stanem da propustim bicikl ili pesaka. Ne znam zasto je to tako, ali to mi je generalni utisak za ovih mesec dana u NS. Primetio sam i da nema agilnosti kao u BGD, pa se stvaraju nepotrebna zagusenja, a regulisanost semafora je ubi boze :mrgreen:
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
Med
Reactions:

Post od Med »

Može sve to da se reguliše ali nema volje - biciklisti ne plaćaju porez, gorivo i registraciju. Kao što reče ona "saradnica" - gazdi treba žena da radi a ne da rodi ....

Kao vozač NE stajem na pešačkom gde su god dve ili više traka u jednom smeru, pisao sam to davno - ne znam da li će ovaj u traci do da stane.

Izvin'te za golf i bmw - znam japance a ove baš i ne raspoznajem 😜
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Post od kragujevac »

Meni je to više puta padalo na pamet kad sam u KGu stajao na pešačkim prelazima ulica sa više traka. Mislim, šta sad ako krene pešak kad vidi da sam ja stao, a onda neki baja projuri pored mene i katapultira ga 30 metara. Treba posle toga mirno spavati.
U KG mi se najredovnije dešava da kad stanem na pešačkom prelazu da pustim pešake da prodju, pavijan za volanom iza mene legne na sirenu. A ne vredi mi ni da se svadjam, šta znam šta ima ili nema u glavi, da izvadi nešto iz džepa da me osakati.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
botr
Reactions:
Pridružio se: 27 Maj 2013, 19:10

Post od botr »

Pre nekog vremena sam imao raspravu sa biciklistima, i sam vozim bicikl, trcim, itd. gde sam bio iznapusavan, Objasnjavao sam im da ne smeju da prelecu preko pesackog, nego da sidju sa bicikla, kako zakon nalaze ili bar voze polako i oprezno.

Ne volim ljude koji misle da se svet vrti oko njih i misle samo na sebe, samo da je njima dobro, a druge ko hebe.

U Kragujevcu je to redovna pojava, vrlo retko se staje pesacima. Npr. pesacki kod PMF-a, jedno vozilo stane da propusti pesake, a drugo projuri, sreca pa se to sad kaznjava sa 1.000e, mada bi za pocetak mogli da kaznjavaju samo za nepropustanje pesaka.

Na tu temu, prica ponovljena 1.000 puta, ima i pesaka koji krecu da prelaze po svaku cenu, makar ih udario, a licno sam doziveo da sam krenuo da prelazim na vreme, tj. kada su automobili bili dovoljno udaljeni, a onda se nadjem na sredini ulice i moram da stanem, prolazi auto iza mene, prolazi ispred mene, ni jednom ni drugom ne pada na pamet da stanu niti da uspore. Cak sam doziveo da covek dodaje gas i obilazi me dok sam na pesackom. Obicno vodim racuna da ne zaustavim kolonu ili da auto ne mora da stane ako iza nema nikog.
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Malopre situacija kod jezera, pa mi vi recite ko je kriv. Svadjao sam se na engleskom, nemačkom i psovao majku na srpskom na kraju.

Počnem da prelazim pešački prelaz, vidim RX450h Leksus (vozač ca 70 godina) na nekih 20-30 metara i ide možda nekih 40 kmh (ograničenje je 50 kmh). Mahnem mu jer sam kapirao da koči zbog mene i gledam na drugu stranu i neka se Dačia zaletela i malo zastanem na trenutak (prešao sam već sigurno metar i po na pešačkom) i gledam Dačiju sa desne strane i lik koči, staje. Mahnem njemu, ispravljam pogled na pravo i odjednom perifernim vidom vidim tamnu boju i čujem gume i rukama se odgurujem od haube Leksusa i skačem kao kengur da me ne udari. S

Lik staje i počinje rasprava, kaze mi da nemam pravo tako da izlazim odjednom (nije odjednom, kad je došao do mene, bio sam mu skoro kod levog fara). Nešto bio u fazonu da zove policiju, mislim se rado, nema problema.

Ko je tu lud, ko je kriv?
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Odgovori