Plate i životni standard u razvijenim zemljama
Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama
Ja auto skoro i da ne koristim za posao. Biciklom mi je 5 minuta razlika.
Javni prevoz u AT je vrlo dobro sređen generalno. Kod stana si fokusiran na KL ili ti je OK i da se vozis ( samo onda ti treba auto
), pitam jer je KL relativno dobro povezan putevima sa svih strana, i nema nekih strašnih guzvi tipa BG...a ako je sta dosta jeftiniji možda se isplati.
Samo razmišljanje naravno...

Samo razmišljanje naravno...
Ako budes imao gde da ga cuvas i punis, kupi elektricni bajs. Jes da je dobar 2 iljade al svakako jeftinije i bolje od kola 

- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
Ja želim da živim u Klagenfurtu, meni je svejedno posao 40km od Klagenfurta. Biće zajebano oko stana, nisam baš optimista...
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
Mogu da ti traze 3 zadnje platne liste i kreditni izvestaj. To mozes da premostis tako sto im pokazes ugovor o radu. Ja sam tako dosao do stana, ali pre toga sam bio u privremenom, koji se izdaje namesten bukvalno na mesec dana.
Veliku pomoc sam imao od firme, imao sam agenciju koja je pricala hrvatski, pa su jurili za mene, jer iskreno ne bih mogao da postignem.
Plus sam imao srece da stan bude bas onakav kakav sam hteo, u istoj ulici gde mi je i kancelarija, samo 3km dalje
Na kraju se sve svede na svoje. Kolege kazu da i po 9 meseci traze stan, jer je ponuda mala, a stan se ugovara 3 meseca pre useljenja, jer je toliki otkazni rok prethodnim stanarima.
Gledam Hrvate ovde, kada dodju, prvo budu u WG ili u nekom hostelu dok ne skupe platne liste i ne nadju stan.
Meni je plan B bio da budem u Etap hotelu za 45 eur dnevno ako ne nadjem od prvog dana, ali sam srecom izbegao.
Veliku pomoc sam imao od firme, imao sam agenciju koja je pricala hrvatski, pa su jurili za mene, jer iskreno ne bih mogao da postignem.
Plus sam imao srece da stan bude bas onakav kakav sam hteo, u istoj ulici gde mi je i kancelarija, samo 3km dalje
Na kraju se sve svede na svoje. Kolege kazu da i po 9 meseci traze stan, jer je ponuda mala, a stan se ugovara 3 meseca pre useljenja, jer je toliki otkazni rok prethodnim stanarima.
Gledam Hrvate ovde, kada dodju, prvo budu u WG ili u nekom hostelu dok ne skupe platne liste i ne nadju stan.
Meni je plan B bio da budem u Etap hotelu za 45 eur dnevno ako ne nadjem od prvog dana, ali sam srecom izbegao.
Kome je zaista nebitno sta vozi, taj se ne upinje iz sva glasa svakom prilikom da objasni kako on moze da vozi sta hoce, ali nece... Samo toliko.
Hvala Ikac,ikac2000 napisao:Ako hoces svoj auto, ne kosta skoro nista. Nemas ni carinu ni PDV.
Samo trebas da izgubis par dana (sto je cesto najveci problem) da juris prvo COC kod ovlascenog koji je oko 100 eur, pa da ocarinis auto, tj da dobijes potvrdu da nemas carinu i porez, pa tek onda u registraciono, gde kosta kao za svaki DE auto.
Zove se uvoz licnih stvari, i za auto moze ukoliko si vlasnik duze od 6 meseci i ukoliko si boravio van EU 12 meseci pre nego sto uvozis auto.
Ako nemas novi auto, lakse je da ga prodas i ovde kupis drugi, bar je izbor stvarno ogroman.
99% ce biti prodaja u Srb, ali cisto da proverim kako ide.
Sent from my SM-J500FN
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
@blaugrana, i ti palis?
- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
Gledam nameštene, doduše to ide malo teže, ali videću kako stoje stvari na terenu. Imam problem i sa lokacijom, moraću vozom do posla a to znači da bi bilo lepo da sam blizu stanice. Imam nekih 5-6 favorita koje ću ići da vidim, videću kako ću proći u praksi.
Spremam se polako
Sent from my SM-J500FN
Sent from my SM-J500FN
Poslednja izmena od blaugrana u 11 Sep 2018, 23:24, izmenjeno 1 put ukupno.
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Blau, gde ćeš?
Idem kod Kragujevca u komsiluk 
Sent from my SM-J500FN

Sent from my SM-J500FN
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT