Ratna tehnika
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Re: Ratna tehnika
Eh, u kom kopletu, nem pojma, to je bilo neko skladiate JNA gde je ostalo gomila gas maski i tih "penkala"
Ako nekom treba ( iz bilo kog razloga) mogu mu dati, imam vise komada.
Ako nekom treba ( iz bilo kog razloga) mogu mu dati, imam vise komada.
Nadam se da nikome neće trebati.
Ali zelene torbice od debelog platna su dobre, moj ćale je godinama držao alat u jednoj takvoj. 

Ђенерал Јанковић
I ovaj, DL-M3 dozimetar, je za visekratnu upotrebu. Stajalo je u uputstvu da moze i sa filmom da radi ali mi smo ga uvek nosali unaokolo sa hemijskom ampulom. Da se ocita vrednost, morao si da ga ubacis u citac, jako lici na kuciste punjaca starih mobilnih. Dakle, problem je bio da si sa ovim citacem mogao da ocitas samo kumulativnu dozu, tj. koliko je zracenja primio od prethodbig ocitavanja. I onda menjas ampulu. Rudjer ih je prodavao u inostranstvu na tone, razvalili su se od proizvidnje. Zaista ne znam da li ih jos proizvode a i da li institut jis uvek postoji. Inace, kolovodja je isao sa komandnim koji je direktno i ocitavao ukupnu dozu.
Sent from my HTC mobile phone

Hvala na informacijama, nisam znao za to!
Inače, institut Ruđer Bošković u Zagrebu postoji, ali pitanje je čime se danas bavi. Možda je situacija slična kao sa institutom Mihajlo Pupin kod nas (IMP) koji je imao desetine radnih jedinica, a bavio se proizvodnjom računara, telekomunikacijama, automatikom, čak i proizvodnjom nekih pasivnih elektronskih komponenata (kvarcni kristali za komunikacionu opremu). Posle je to podeljeno na milion firmi koje su privatizovane, a veći deo nekadašnje delatnosti je ugašen.
Ili primer iz Hrvatske - Jugoturbina Karlovac. Nekada su između ostalog proizvodili mlazne motore, a danas žive od servisiranja brodskih pumpi koje su proizveli i prodali širom sveta za vreme Jugoslavije.

Ili primer iz Hrvatske - Jugoturbina Karlovac. Nekada su između ostalog proizvodili mlazne motore, a danas žive od servisiranja brodskih pumpi koje su proizveli i prodali širom sveta za vreme Jugoslavije.
Ђенерал Јанковић
Iran gadjao navodjenom artiljerijom neke Kurde u Iraku
Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока
T72M4CZ

-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL
Madjari remontovali 4 Mi-24
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

.

G-4 i N-62T. Leteli oko dvojke danas, iz pravca Bataje ka gradu.

-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL
Mocni labud
Heineken, hvala mnogo za ovaj snimak!
Pre nekog vremena sam pitao da li je neko ikada video Tu-160 sa skroz skupljenim krilima, osim one jedne slike što kruži po internetu. Izgleda je reč o retkom, ili bar retko snimanom događaju.

Ђенерал Јанковић