Mobilne telekomunikacije
- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
Re: Mobilne telekomunikacije
Uzimanje EKG sa smartfona kao iole validnog pokazatelja anomalije tako važnog organa, to može da prodje samo u USA. Znajući koliko je njihov zdravstveni sistem šugav, tako nešto me ne čudi. U Evropi će taj feature ostati na nivou zajebancije, nešto malo interesantnije nego što je HF check na androidu pa će oni koji za njega budu utopili 1000+€ moći u društvu/kafiću/whatewer da budu cool tako što će ortacima da "mere" EKG kad se ponapijaju.
A da će Apple i na ovome da zaradi katastrofu od para, u to ne sumnjam ni sekundu.
A da će Apple i na ovome da zaradi katastrofu od para, u to ne sumnjam ni sekundu.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Apple Holter, bolje da su ga tako nazvali. U potrošačkom svetu možeš i zapakovani feces prodati.
:scena : imaš Apple Holter, ulaziš u Đardino /Piato /Piknik, sedneš za sto i stavljaš taj "telefon" na sto :
"Jao, vidi tahikardija!"
-Ćuti, dobro je jutros je bila miokardija...
:hahaha:
"Brale, daj po jedan Džek za cirkulaciju!"

Послато са SM-A605FN уз помоћ Тапатока
:scena : imaš Apple Holter, ulaziš u Đardino /Piato /Piknik, sedneš za sto i stavljaš taj "telefon" na sto :
"Jao, vidi tahikardija!"
-Ćuti, dobro je jutros je bila miokardija...
:hahaha:
"Brale, daj po jedan Džek za cirkulaciju!"

- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Navodno je FDA dosta stroga (generalno), i teško je dobiti takvu dozvolu. No, možda je samo pitanje para i veza, u čemu Apple ne oskudeva. Nisam njihov fan boj, već sam naleteo na ovaj tekst, to je valjda sa prethodnom verzijom sata ali je lik učestvovao u beta testiranju softvera koji detektuje anomalije:
https://www.zdnet.com/article/how-apple ... d-my-life/
https://www.zdnet.com/article/how-apple ... d-my-life/
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Moraće u servis, ne mogu višepassenger napisao: 10 Sep 2018, 20:51 Ne sećam se kad sam se više iznervirao oko telefona, još malo I polomiću ga.
Doneo tati Huawei P9 lite I uradio sam hardreset. Već 7 dana pokušavam da dignem sistem I uvek dodje do ovoga:
Sa dva gmail naloga pokušavam da se logujem I neće. Gluposti, nit su menjane šifre kao što piše. Šifre su dobre, probao sam već na mom telefonu.

''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Da li je neko upucen koliko samo internacionalno predstavljanje dotice nase operatere?
Planiram da uzmem ip8 u MTSu, ali nesto mi mirise da ce snizenja doci tek kada u ponudu u Srb stignu novi modeli, odnosno oko NG. A ne bi cekao duze od nedelju, dve dana. Razbila mi se 6ica pre neki dan i treba mi novi telefon.
Planiram da uzmem ip8 u MTSu, ali nesto mi mirise da ce snizenja doci tek kada u ponudu u Srb stignu novi modeli, odnosno oko NG. A ne bi cekao duze od nedelju, dve dana. Razbila mi se 6ica pre neki dan i treba mi novi telefon.
Mobilne telekomunikacije
grujicd napisao:Apple je laka meta za zezanje, ali ovo je možda stvarno dobra stvar.
Navodno je ovo prvi takav sat koji ima odobrenje od američke zdravstvene agencije FDA (nisam proveravao). Što znači da se stvarno priznaje kao medicinski uređaj. Već se pojavljuju priče da su ljudima otkrili neke srčane probleme. Potencijalno može stvarno da bude revolucija, pošto dosta srčanih problema ne može da se vidi kad te zakače par minuta na EKG, ovo je kao da nosiš onaj prenosni uređaj koji te prati 24h, samo što ovakav sat možeš da nosiš mesecima i godinama i može da uhvati svaki problem.
Inače ima i Garmin satove koji prate puls, moguće i druge firme, ali ne znam da li je to sve isto ili je Apple uneo neku inovaciju.
To sto Garmin i drugi nude to nema veze sa ovim. To je obicno pracenje pulsa, to nude i prethodne generacije Apple watcha. I ta prethodna je mogla sa otkrije neke probleme u radu srca.
Medjutim, ovo sada je pravi EKG, prvi uredjaj (ne samo sat) dostupan obicnim kupcima koji to nudi. Dakle snima kompletan izgked otkucaja, faze otkucaja, grafik svakog otkucaja.
FDA je odobrila da to radi, to je vise nego dovoljna garancija da to odlicno radi.
Cemu hate i zelja loseg svima koji mogu da ga kupe?srdjanyo napisao:To da, onaj ko ga kupi, može sa lakoćom gledati kako mu je propalo srce od stresa, trke-frke za novcima...Laki021 napisao:Najimpresivniji je mozda novi sat koji ima EKG ugrađen!
Pravi EKG ima koliko elektroda?
- srdjanyo
- Kontakt:
1.Ne želim drugima što ne želim sebi.Laki021 napisao:grujicd napisao:Apple je laka meta za zezanje, ali ovo je možda stvarno dobra stvar.
Navodno je ovo prvi takav sat koji ima odobrenje od američke zdravstvene agencije FDA (nisam proveravao). Što znači da se stvarno priznaje kao medicinski uređaj. Već se pojavljuju priče da su ljudima otkrili neke srčane probleme. Potencijalno može stvarno da bude revolucija, pošto dosta srčanih problema ne može da se vidi kad te zakače par minuta na EKG, ovo je kao da nosiš onaj prenosni uređaj koji te prati 24h, samo što ovakav sat možeš da nosiš mesecima i godinama i može da uhvati svaki problem.
Inače ima i Garmin satove koji prate puls, moguće i druge firme, ali ne znam da li je to sve isto ili je Apple uneo neku inovaciju.
To sto Garmin i drugi nude to nema veze sa ovim. To je obicno pracenje pulsa, to nude i prethodne generacije Apple watcha. I ta prethodna je mogla sa otkrije neke probleme u radu srca.
Medjutim, ovo sada je pravi EKG, prvi uredjaj (ne samo sat) dostupan obicnim kupcima koji to nudi. Dakle snima kompletan izgked otkucaja, faze otkucaja, grafik svakog otkucaja.
FDA je odobrila da to radi, to je vise nego dovoljna garancija da to odlicno radi.
Cemu hate i zelja loseg svima koji mogu da ga kupe?srdjanyo napisao:To da, onaj ko ga kupi, može sa lakoćom gledati kako mu je propalo srce od stresa, trke-frke za novcima...Laki021 napisao:Najimpresivniji je mozda novi sat koji ima EKG ugrađen!
2.Samo takvima, koji kupe takve telefone, džipove i ostalo, želim da se nekad (možda za 50 godina) uvede zakon o poreklu imovine. Lakše će svima nama biti.
Hvala.
Jer je pretpostavka da svako ko ima, ima jer je ukrao.
Verovatno ispod 10% onih koji imaju (ukljucujuci i u Srb) su to neposteno stekli. Ali u Srb su mnogi opsednuti time a ovde na forumu se to posebno potencira iz nekog razloga...
Ko ima ajfon odma da ispise ovde poreklo imovine.
- srdjanyo
- Kontakt:
Ne isterujem pravdu, ali ako se na forumu potencira priča o legalnosti, poštenju i uopšte o nekim evropskim standardima koji bi trebalo da budu i u Srbiji, Zakon o poreklu imovine je neki temelj evropske zemlje, demokratskog uređenja.
Uzeh iPhone kao primer, ali mogao sam da uzmem i džipove za to.
Druže, imaš džip od 150000 €. Nikakav problem, daj ti nama papir odakle tebi novac sa iskeširaš ili ti je poklonila baba iz Buljarica ili Stopanje. Dokaži da si dobio / zaradio, plati porez i vozi. I da, bar 30% takvih vozila, besnog tipa, je registrovano na drugu osobu (invalida). To bi trebalo najpre zabraniti.
To je neko moje viđenje pravne države. A sad, kolege, izvinite ako sam nekog indirektno povredio.
Uzeh iPhone kao primer, ali mogao sam da uzmem i džipove za to.
Druže, imaš džip od 150000 €. Nikakav problem, daj ti nama papir odakle tebi novac sa iskeširaš ili ti je poklonila baba iz Buljarica ili Stopanje. Dokaži da si dobio / zaradio, plati porez i vozi. I da, bar 30% takvih vozila, besnog tipa, je registrovano na drugu osobu (invalida). To bi trebalo najpre zabraniti.
To je neko moje viđenje pravne države. A sad, kolege, izvinite ako sam nekog indirektno povredio.
Nisi nikoga povredio. Suština je da ta priča o poreklu novca i imovine potpuno deplasirana i besmislena. Taj zakon treba da izglasaju političari, koji su,gle čuda, najveći pljačkaši. Skoro svaki je u politiku ušao go ko pištolj,a sad nemaju pojma koliko čega imaju. Dakle, prvo bi sami sebe trebali da pohapse. A to se neće desiti nikad.
Tako da, mani se ćorava posla
Tako da, mani se ćorava posla

- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Trebali ste da se zaposlite kao poreski inspektori pa bi mirnije spavali. Jbt na forumu dobar deo generacija mojih roditelja, ali i dalje takve stvari bodu oci. I meni smeta stosta, pa se ne tangiram mnogo. Gde se ima, tu se i prosipa. Svakom svoje.
Sent from my P10 Lite using Tapatalk
Sent from my P10 Lite using Tapatalk
- srdjanyo
- Kontakt:
Usisaće nas Nemačka kao usisivač.