Plate i životni standard u razvijenim zemljama
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
- speedy stikis
- Pridružio se: 01 Jul 2016, 12:27
Sta ce mu za tomos vise? 

Jel nije možda punio onu bocu sa gorionikom? Po ceni, rekao bih da je plin u pitanju.

- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Ma ne.
Pre par dana lik staje kolima sa druge strane pumpe I kaže "za 200 dinara". Audi 80 vozi.
Pre par dana lik staje kolima sa druge strane pumpe I kaže "za 200 dinara". Audi 80 vozi.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Pa dobro, skoro 3 litra. Ima da pređe 20ak km, možda i više... 

- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
Trenutno je i u EU više nego velika potražnja za vozačima, tako da u principu i ne moraš da zapucaš u Kanadu zbog toga. Meni je Kanada veoma lepa da je gledam na TVu u raznim putopisnim emisijama, perfektno mesto za jedan duži odmor, ali da odem tamo da živim to bi jako dobro razmislio. Ne kažem da je Evropa ne znam kako bolja/stabilnija/lepša/whatewer, ali je brate mili tu odmah "iza ćoška", može se za par sati doći kući ako ti "dune". I oni koji su ti važni mogu za sitne novce da skoknu do bilo koje tačke u Evropi za par sati, ne trebaju im vize itditd.Ikac napisao: 14 Sep 2018, 00:16 Velika je potražnja za vozačima, lako se nađe posao, a i zarada nije loša. Sa druge strane to je težak posao, ali opet, dve godine nije preterano dug period, brzo to prođe. Posle kada postaneš permanent resident, možeš da radiš šta hoćeš i gde hoćeš.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
Ovo leto kad sam išao na more u Vranju na pumpi deda isto sipa za 200 dinara u neku staru ladu.passenger napisao:Ma ne.
Znači steglo me u grudima, došlo mi da plačem.
Eh kad se setim pre jedno 15-ak godina kad je plin bio 29 dinara mi klinci skupimo po 50 dinara i sipamo za 200. Odes do grugog grada u provod i vratis se 

Sećam se i ja tog perioda, doduše plin je bio tada 19rsd
Tad je bilo ok sipati za 200, ali sada je stvarno žalosno.

Gledate na problem sa pogresne strane. On je sipao za 200 din i uzivao (teoretski
) a ja punim svake druge nedelje do vrha pa onda samo kuca / posao razvozenje dece. Pa ko je tu u losijoj poziciji. Kada sam bio mladji i punio Iz flasa kokakole (1,5l) ili pak po par litara na pumpi (ustvari pustao sam dedu da mi napuni auto
) nisam se nikada bolje provodio. Pare i materijalne stvari nisu merilo nicega, osim obaveze da to i (sa)cuvas, znaci jedan problem vise. Na zalost minimum je potreban za normalan zivot. Problem je sto neki definisu minimum u obliku iPhone-ova i kuce od 300m2, ali se sve na kraju svede sta imas u glavi 

U al ce se furati ovaj novi Iphone Xs Max od blizu 2000e 
Ima samo da prste selfiji sa njim u ogledalu da se vidi cime je slikano
Mnogi ne mogu da docekaju kraj meseca kad ce se pojaviti u prodaji
@ljubo provod za tih par stotina dinara bese vrh

Ima samo da prste selfiji sa njim u ogledalu da se vidi cime je slikano

Mnogi ne mogu da docekaju kraj meseca kad ce se pojaviti u prodaji

@ljubo provod za tih par stotina dinara bese vrh

Istina, vec sad se oseca, prica mi brat kako mu je zbog odlazaka radnika firma procvetala jer to bukvalo ubija nelojalnu konkurenciju i sad je posla preko glave.Pulp Fiction napisao:Meni je baš žao što toliko ljudi odlazi, ali sa druge strane mi je i drago ne samo zbog njih nego i ovako, mislim da ova država sa ovim nivoom ekonomske snage ne treba da ima više od 5.5m stanovnika. Taman će onda biti nezaposlenost mala, radnici veoma traženi i plate će porasti jer neće imati prevelikog izbora preduzetnici. Nisam stručnjak, ali mi je nekako logično.
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Imam skroz neku suprotnu i "nakaradnu" filozofiju u vezi odlaska.

Zelim da ovde napravim nesto (poput nekih nekretnina) sto ce mi omogucivati neki konstantni prihod bio ovde ili preko.
E kad to ostvarim onda cu otici da zivim tamo gde zelim a ne gde moram. Definitivno primorje (zbog zdravstvenih tegoba i klime)(verovatno slo) i gde cu moci da radim i neki slabije placen posao (gde mi nece biti potrebne nikakve nostrifikacije, obuke, znanja..) i da radim koliko hocu (tipa primorski taxi, prevoz putnika ili slicno, ili u krajnjem slucaju nesto u turizmu jer sam se skolovao za to i ucio nekoliko stranih jezika..) jer cu imati i prihode koji mi stizu iz srb.
Mozda zvuci kao detinjasto razmisljanje i nelogicno ali ja zaista mislim da je to moguce..
Poslednja izmena od Darko u 14 Sep 2018, 10:26, izmenjeno 2 puta ukupno.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Svako ima neko svoje viđenje života, životnih ciljeva i potreba. Meni je lično sasvim dovoljan dobar posao i dobra plata (i to u našim "merilima"). Ne želim da radim po ceo dan i noć, ne želim da lomim kičmu i trošim zdravlje, ne treba mi ni (mnogo) veći stan od ovog što imam, ne treba mi ni puno bolji auto, ne trebaju mi ni silne nekretnine, ni puno para... Nemam ni neku veliku želju da idem napolje... Hoću svaki vikend slobodan, da imam vremena za porodicu i sebe, hoću da idem na pecanje svaki vikend, hoću da imam nešto od života... Dovoljno mi je da imamo za osnovne potrebe, da mogu napuniti rezervoar kad god mi treba, da pokrivamo tekuće troškove, da mogu deci priuštiti šta im treba (najnoviji iPhone neće videti sigurno, niti im treba), odvesti ih na more... Dakle, neki sasvim normalan i običan život. Sve preko toga vuče i mnogo negativnih stvari a one mi jednostavno ne trebaju u životu. Ne patim ni od toga da obezbedim decu potpuno - nisu ni moji obezbedili mene. Normalni su, pametni i sposobni, imaće i dobro obrazovanje - snaći će se i oni kao što smo se i mi snalazili (i snalazimo se)... 

Poslednja izmena od Saša u 14 Sep 2018, 10:19, izmenjeno 2 puta ukupno.