Novi Sad

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Re: Novi Sad

Post od dragvorl »

Mehanicari iz GSP isto masovno odlaze, imao sam par puta prilike da budem u radionici tamo. A i ono je vremenska kapsula...
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Post od swemir »

Da...

Postaje vreme.kad.privreda.ima.bolje.i jače plate od drzavnog sektora.

Kao i .u z. svetu

Nekad jake plate zig urbis imaju upola manje plate sad...

Gradska uprava isto...
I sad su jos podlozniji korupciji.

Tu oko 60.000din visoka strucna sprema...kako gde

Sa druge strane rastu cene usluga i bice jos skuplje...deficit kadra
Poslednja izmena od swemir u 16 Sep 2018, 19:58, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Sa tim u NS mozes da ne kazem sta...
SlikaSlika
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Sve je to posledica loseg standarda i nije nesto sto se moze preko noci promeniti. Mora postepeno sve da se dize.

Lako je biti posten kad si dobro placen, u suprotnom svi traze neke alternative.

Npr, direktor GSP NS mora sa ima platu 3-5k Eur i da bude nestranacki postavljen. Pa se proporcionalno smanjuje na nizim nivoima

Sa tom platom mozete privuci kvalitetnog coveka da se primi posla i nece imati potrebu da krade sa strane.

Sve ostalo je zamajavanje.

Medjutim, da zaposle tako nekoga i daju mu platu, sutra je u novinama i svi bi objasnjavi da je to lopovluk jer oni rade za 200 eur...
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Sve je to posledica loseg standarda i nije nesto sto se moze preko noci promeniti. Mora postepeno sve da se dize.
To je jedna od glavnih parola lidera. Dok bata i ekipa preuzima lokale i firme po zemlji i izvode javne radove.

Jel znate da drzavna apoteka u centru ns ujedno i najstarija nema lekova, police su prazne. Pitao sam apotekarku zasto je tako, kaze ona ne smem da pricam. Da se kladimo da ce neki stecaj pa ce neko iz pozadine da preuzme sve gradske apoteke.

A mi cemo i dalje lagano da cekamo da se sve postepeno dize.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Drzavne apoteke su odavno u buli. Prijatelj je radio i dugo nije primao platu, pokupio od inventara sta je moglo u auto da stane i otisao. Svoje gubitaske probleme resavaju javnim konkursima, gde su privatne Z.U. (apoteke) u obavezi da zaposle farmaceute i tehnicare koji su radili u drzavnoj apoteci (ili onima koje su bile pri Domu zdravlja). A konkurse objavljuju bukvalno u Trecem Oku i tako nekim novinama. Konkurs za Kulu je bio u Alo novinama.

Sent from my P10 Lite using Tapatalk

Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Ne znam zasto drzavne apoteke opste postoje.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Mozda su nekada bile jake, ali ih je vreme pregazilo. Kao i mnoge drzavne gigante. Nama ponekad stignu pisma, mestani nas mole da otvorimo poslovnu jedinicu u njihovom selu. Ima mnogo mesta po Vojvodini gde je starosna struktura 50+ i gde ih ima po par hiljada. Ono je tuga gledati na sta lice.

Sent from my P10 Lite using Tapatalk

Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Mozda 10.000e da ima direktor. Laki zivimo u Srb gde je npr 2000e uz sve beneficije vise nego ok plata za drzavno preduzece gde postoji jasna sistematizacija radnih mesta.
Previse sve visoko gledas. Aj se vrati malo radi u Srb da vidimo koliko ces galantan biti. Tj otvori svoju firmu ovde.

Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
Pulp Fiction
Reactions:
Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
Garaža: Astra G 1.7 dti

Post od Pulp Fiction »

Dođoh, šetah malo ceo dan danas. Taxi je bio kako ste rekli, 380 dinara jebote ahahah, a ima fazon 5km vožnje. Svaka im čast. Nisam poslusao za firmu pa sam se na kraju vozio u totalno običnim automobilima po stanju gore od mog asteroida, neka dacia i alfa 156 koja je neverovatno neudobna sve puca i lupa pod njom a nema baš rupa po gradu...
Darko je stavio slike nekih kola, videh i ja danas par dobrih ali mi se nije slikalo bmw 750D L, i mislim bmw m2 plavi, mada mozda i nije, beše kod Spensa stajao.
Mnogo je lep NS, puno lepih devojaka ima, prosto kad šetaš milina. Dosta sam pešačio pa i prođoh pored Arčibalda Rajsa kasarne, lepa zgrada i začudo još je tamo. 2007. na regrutaciji sam bio, i bila je u raspadu.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Sad je u jos vecem raspadu, fasada otpada. Bice tu jedan lep trzni centar uskoro. :doubleup:
SlikaSlika
Korisnikov avatar
Pulp Fiction
Reactions:
Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
Garaža: Astra G 1.7 dti

Post od Pulp Fiction »

Sad videh, gugl kaže kampus bi trebalo da bude tamo. To je ok ideja, dobra lokacija za studente.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Usli skvoteri pre par godina, ali ih najurili.

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

dag81 napisao:Mozda 10.000e da ima direktor. Laki zivimo u Srb gde je npr 2000e uz sve beneficije vise nego ok plata za drzavno preduzece gde postoji jasna sistematizacija radnih mesta.
Previse sve visoko gledas. Aj se vrati malo radi u Srb da vidimo koliko ces galantan biti. Tj otvori svoju firmu ovde.

Ako ce firmi doneti vise od toga, moze da ima i 100 000.

Ne moze da postoji sistematizacija za vrh velikih firmi.

Pricamo o firmama koje imaju imovinu i obrt od desetina miliona evra. Ako direktor optimizije poslovanje samo za 1%, to su desetine ili stotine hiljada evra, da li je onda bolje platiti loseg 1000 ili odlicnog 5000?

Naravno da je svima u interesu da angazuju ovog po 5000, jedino sto ce se prost narod buniti.

To je bas problem sa drzavnim firmama u Srb, vrh je potplacen, za te pare ne mogu naci kvalitetne ljude da se prihvate te pozicije i onda zavrse sa raznoraznim nesposobnim i potkupljivim. Naravno, onda se narod buni sto nesposobni vode ali sposobne ne zele da plate...

I ne, nece valiku firmu bilo ko kvalifikovan za takvu poziciju voditi za 2000eur jer moze da se zaposli u privatnoj za visestruko vise.
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

U tome i jeste stvar, da angazuju Peru zemljoradnika bez sise vladajuce stranke(nebitno koje) bilo bi vise para nego trenutno.
Nije sve u plati, ali ti gledas snobovski sve.

Odgovori