Ne kazem da je lose, ali bre cista hemija....posle me zeludac obavezno boli, sta god da pojedemstefanan napisao:I ja sam cuo da su dobri ali nikako da odem...nixa napisao:Je l' jeo neko skoro u Walter-u u Železniku? Čuo sam dosta pozitivnih komentara...
Inace kako sam se otkinuo sa drugom u kfc-u,ono je zlo. I sto je najgore svaki put povecavamo porciju,nekad smo jeli posebno po porciju,pa smo onda presli na klasik koficu,sad klasik koficu + 3 stripsa i 5 wingsa. Sledeci put uzimamo family + par stripsa. Naravno gasi se pepsijem pa posle mohito
Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Imas u Kralja Milana neki Doner Kebab,malo pre kruznog toka...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- pedja
- član 001
- Postovi: 15359
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
- Lokacija: Beograd
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Ja znam za dva, ali samo pored jednog ide trola.Markoni napisao:Danas videh u nekoj emisiji na TVu neki kiosk, ili sta vec, gde se prodaje Doner Kebab, Turcin vlasnik. Voda mi na usta krenula. Zna li neko gde se nalazi? Video sam da trola ide tom ulicom...
To je u Kralja Milana, odmah na pocetku, na Slaviji. MIslim da se zove Sofra.
Drugi je u Borci

Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Ugao JG i Dr Ivana Ribara, otvoren skoro grčki giros. Odličan.
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Ima u dolini mesa u Goce Delčevoj preko puta megatrenda.Markoni napisao:Danas videh u nekoj emisiji na TVu neki kiosk, ili sta vec, gde se prodaje Doner Kebab, Turcin vlasnik. Voda mi na usta krenula. Zna li neko gde se nalazi? Video sam da trola ide tom ulicom...
Tapatalk Post
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Uhhh hvala narode, jedva cekam da ga probam... 
Tapatalk Post

Tapatalk Post
- pedja
- član 001
- Postovi: 15359
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
- Lokacija: Beograd
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Proba li neko picu u hotelu Hill u Jagodini, od ovih silnih forumasa koji su svracali tamo ovih dana?
Djiuliju?
Bas me kopka reakcija ljudi
Djiuliju?
Bas me kopka reakcija ljudi

- Day Walker
- Postovi: 23524
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
- Lokacija: Beograd
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Nekada je bila odlicna Pizza u hotelu Mr.President kod ekonomskog faxa, a onda su je upropastili i digli cenu za 150%, ili ti sa 200 na 500 a smanjili kvalitet, i sad ne znam vise ni da li je neko narucuje... 

Brzine idu u H-a !!!




- pedja
- član 001
- Postovi: 15359
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
- Lokacija: Beograd
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Kada smo kod kafana/restorana:
Da li znate sta je kuver? Bez guglanja.
Odgovor ne treba da bude: "Ono sto mi naplacuju u restoranu"
Tacnije pitanje je :
Sta bi kuver trebao biti, tj sta to oni naplacuju pod nazivom kuverom?
Da li znate sta je kuver? Bez guglanja.
Odgovor ne treba da bude: "Ono sto mi naplacuju u restoranu"

Tacnije pitanje je :
Sta bi kuver trebao biti, tj sta to oni naplacuju pod nazivom kuverom?
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
pizzu nisam, al im je becka bila dobra. Jedino im salata bila malo odvratna (paradajz)... Inace super usluga i neverovatno mala i uska garaza.pedja napisao:Proba li neko picu u hotelu Hill u Jagodini, od ovih silnih forumasa koji su svracali tamo ovih dana?
Djiuliju?
Bas me kopka reakcija ljudi
edit:
Kuver je naknada za inventar xD Ne znam kako drugacije da objasnim... Za escajg, stoljnjake i ostalo sto moraju da promene/operu za svakog gosta... ili tako nesto...
- pedja
- član 001
- Postovi: 15359
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
- Lokacija: Beograd
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Garaza je skroz cool. Beli stubovi, beli zidovi, nis' zivo ne vidis, sve belo u retrovizorima
Tu sam na delu video BMW serije 7 kako se isparkirava uz sva pomocna cuda tehnike. Isparkira se sam i izadje iz garaze 
Inace je hrana odlicna. Steta sto si jeo becku (ne zato sto je losa, vec jer je to nesto skroz obicno) jer je kuvar kralj i sprema svasta. Jagodinski cevap je recimo super, iako izbegavam mleveno meso vam kuce.
Tptlk


Inace je hrana odlicna. Steta sto si jeo becku (ne zato sto je losa, vec jer je to nesto skroz obicno) jer je kuvar kralj i sprema svasta. Jagodinski cevap je recimo super, iako izbegavam mleveno meso vam kuce.
Tptlk
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Pedja
Kuver je sve ono sto je na stolu, odnosno ispred vas.
Kao pribor za jelo.
Osim pribora podrazumeva sve ostalo na stolu, case, salvete, korpica sa hlebom (samo prva) svaka sledeca ulazi kao posebna stavka...itd.
Kuver je sve ono sto je na stolu, odnosno ispred vas.
Kao pribor za jelo.
Osim pribora podrazumeva sve ostalo na stolu, case, salvete, korpica sa hlebom (samo prva) svaka sledeca ulazi kao posebna stavka...itd.
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
2x sam okretao Viano od ravno 5 metra u onoj rupi i i dalje ne znam kako ga nisam zakacio nigde... Pomenuo sam poslednja 3 kolena porodice onom ko nije obelezio stubove...pedja napisao:Garaza je skroz cool. Beli stubovi, beli zidovi, nis' zivo ne vidis, sve belo u retrovizorimaTu sam na delu video BMW serije 7 kako se isparkirava uz sva pomocna cuda tehnike. Isparkira se sam i izadje iz garaze
Inace je hrana odlicna. Steta sto si jeo becku (ne zato sto je losa, vec jer je to nesto skroz obicno) jer je kuvar kralj i sprema svasta. Jagodinski cevap je recimo super, iako izbegavam mleveno meso vam kuce.
Tptlk

Sto se klope tice, nisam neki fan isprobavanja specijaliteta kuce kad prvi put klopam negde


Hotel je malo kic po meni, bar onaj deo sa "kongresnom salom", al generalno je sasvim ok...
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
+ Balzamiko, maslinovo ulje i one mazalice. A mozda i peškirići, ne sećam da li to posebno naplaćujublaugrana napisao:Pedja
Kuver je sve ono sto je na stolu, odnosno ispred vas.
Kao pribor za jelo.
Osim pribora podrazumeva sve ostalo na stolu, case, salvete, korpica sa hlebom (samo prva) svaka sledeca ulazi kao posebna stavka...itd.

- pedja
- član 001
- Postovi: 15359
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
- Lokacija: Beograd
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Znam sta je kuver, tj sta bi trebao biti. Samo me interesovalo da li ljudi obracaju paznju na to i da li im je jasno sta to uopste placaju.
Do skoro, kuver nije bio bas cest "gost" u restoranima. Vremenom su ljudi osetili da mogu uzeti neku paru - laka zarada koja cesto moze nadmasiti zaradu od hrane.
Znam ljude kojima su naplacivali kuver na racun malo veci od tog istog kuvera... To vam je isto kao kada vam uz picu donesu lepinju
Sa obzirom da sa smanjio upotrebu hleba, pogotovo kada ima priloga tipa krompira/pirinca, zamolim ih da mi ne donose hleb. To je kao prst u oko da mu zabodes - cesto te konobar pogleda u fazonu "stekas se tu za 30 ili 50 dinara", a to je najsladja zarada restorana, uz naravno kuver. Mogu da naplacuju ulaz, ili garderobu, na isto se svodi...
Kuver je naknada za postavljanje stola (pranje, peglanje...). Cini mi se da potice iz Francuske. Vremenom su radjene modifikacije, pa je dodavana i hrana, jestiva ili nejestiva, verovatno zato sto je ljudima bilo nepojmljivo da daju pare za nesto sto ne mogu pojesti. Nekada mi je smesno kada donesu tanjiric sa dva brusketa, tj samo ti ga tutnu na sto, kao kukavica i pobegnu, cisto da ih ne pitas koji je to Q.
Glupo mi je da se svadjam sa ljudima, pogotovo u restoranu- gde sam dosao da nesto pojedem i posedim sa ljudima, niti mi je za toliko stalo, ali niko ne moze da vas natera da platite nesto, ukoliko to isto nije istakao u cenovniku i naveo da je kuver obavezan, po svakoj osobi. Doduse, negde to i navedu - posteno. Druga stvar: sta ako je kuver nesto sto ne jedete, ili na sta ste alergicni? Ukoliko je kuver hrana, gostu se mora dati izbor ili mora jasno biti naznaceno sta sadrzi, ne samo zbog gosta, vec zbog utroska. Dodje mi da kazem konobaru: dobio si naknadu za postavku i tako to, trazi od gazde napojnicu
Mislim da cu prvi sledeci put vratiti konobara, ukoliko kuver bude nesto za jelo (a nije jagnje), i pitati ga koliko im para treba, da im dam lepo, a ne da se ciganisu.
Kako god, vidjao sam bezobrazno visoke cene kuvera i/ili hleba. Ne znam da li jos uvek radi Barakuda na Uscu, ali su oni imali fantasticnu korpicu sa x vrsta hleba, sveze spremljenih. Da ti ne bude zao ni da platis. Da se razumemo, nisam protiv toga, kada ima razloga i stila. U poslednje vreme, kuver se svud apojavljue, samo ga cekam na salteru brze hrane ili u Maksiju, pri cemu vecina novopecenih restoratera ni ne zna sta je to. Ili mozda ipak znaju: Kuver = cista zarada.
Radio sam u ugostiteljstvu, radim sa ugostiteljima, sve mi je jasno, ali brate...
Do skoro, kuver nije bio bas cest "gost" u restoranima. Vremenom su ljudi osetili da mogu uzeti neku paru - laka zarada koja cesto moze nadmasiti zaradu od hrane.
Znam ljude kojima su naplacivali kuver na racun malo veci od tog istog kuvera... To vam je isto kao kada vam uz picu donesu lepinju

Sa obzirom da sa smanjio upotrebu hleba, pogotovo kada ima priloga tipa krompira/pirinca, zamolim ih da mi ne donose hleb. To je kao prst u oko da mu zabodes - cesto te konobar pogleda u fazonu "stekas se tu za 30 ili 50 dinara", a to je najsladja zarada restorana, uz naravno kuver. Mogu da naplacuju ulaz, ili garderobu, na isto se svodi...
Kuver je naknada za postavljanje stola (pranje, peglanje...). Cini mi se da potice iz Francuske. Vremenom su radjene modifikacije, pa je dodavana i hrana, jestiva ili nejestiva, verovatno zato sto je ljudima bilo nepojmljivo da daju pare za nesto sto ne mogu pojesti. Nekada mi je smesno kada donesu tanjiric sa dva brusketa, tj samo ti ga tutnu na sto, kao kukavica i pobegnu, cisto da ih ne pitas koji je to Q.
Glupo mi je da se svadjam sa ljudima, pogotovo u restoranu- gde sam dosao da nesto pojedem i posedim sa ljudima, niti mi je za toliko stalo, ali niko ne moze da vas natera da platite nesto, ukoliko to isto nije istakao u cenovniku i naveo da je kuver obavezan, po svakoj osobi. Doduse, negde to i navedu - posteno. Druga stvar: sta ako je kuver nesto sto ne jedete, ili na sta ste alergicni? Ukoliko je kuver hrana, gostu se mora dati izbor ili mora jasno biti naznaceno sta sadrzi, ne samo zbog gosta, vec zbog utroska. Dodje mi da kazem konobaru: dobio si naknadu za postavku i tako to, trazi od gazde napojnicu

Kako god, vidjao sam bezobrazno visoke cene kuvera i/ili hleba. Ne znam da li jos uvek radi Barakuda na Uscu, ali su oni imali fantasticnu korpicu sa x vrsta hleba, sveze spremljenih. Da ti ne bude zao ni da platis. Da se razumemo, nisam protiv toga, kada ima razloga i stila. U poslednje vreme, kuver se svud apojavljue, samo ga cekam na salteru brze hrane ili u Maksiju, pri cemu vecina novopecenih restoratera ni ne zna sta je to. Ili mozda ipak znaju: Kuver = cista zarada.
Radio sam u ugostiteljstvu, radim sa ugostiteljima, sve mi je jasno, ali brate...